Startarkiv

Här redovisas hästarnas starter under året.

Se detaljerad information från Svensk Travsport här.

Sundbyholm 17/7

Reckless Tile startade i lopp 1. Han kom iväg bra i en snabb öppning men tyvärr blev det dödens (mycket opassande för honom) efter en bit. Där blev han kvar hela loppet och kämpade på storstilat som fyra på 15,5/2140a. Han hängde på en töm och det visade sig efteråt att han besvärats av en hovspricka. Med tanke på det får han med beröm godkänt för insatsen. Loppresultat här.

Romme 16/7

Hot Dansk Dynamite startade i lopp 3. Han fick inte riktigt plats bakom startbilen och kom iväg sämre än förväntat. Sedan hängde han på en töm loppet igenom och kunde inte göra sig själv rättvisa riktigt som oplacerad på 14,8/2140a. Han är uppkollad och behandlad efteråt. Loppresultat här.

Rättvik 15/7

Hollywood Wildcat startade i lopp 8. Det mesta blev fel för honom. Han kom bra iväg i en omstart och la bort mycket krafter där. I den giltiga starten krånglade han och tog några galoppsteg. Sedan reds loppet i lustempo första varvet och Agnes fick forcera till dödens. Sedan reds det väldigt fort till slut och han blev lite avhängd till slut som fyra på 17,5/2160. Han får godkänt men kan bättre. Loppresultat här.

Lindesberg 14/7

Kobra startade i lopp 7. Hon kom igenom bra från sitt bakspår till rygg ledaren, vilket strax blev tredje invändigt. Där blev hon kvar när hästen framför tröttnade. Hon hade alla krafter sparade som sexa på 15,4/1640a. Passas nästa gång! Loppresultat här.

Sundbyholm 9/7

Stavsixtens L.G. gick premielopp. Han knallade runt på 2.02,5 och skötte sig exemplariskt. Nu jobbar vi vidare.

Solvalla 2/7

Hot Dansk Dynamite startade i lopp 5. Han öppnade bra men det blev tyvärr dödens hela loppet. Han kunde inte vara med i speedkörningen sista halvvarvet men han höll sin fart. Han gick i mål utan att vara tom och blev första utan pengar på 14,4/2140a. Hästen gjorde ett bra lopp. Loppresultat här.

Sundbyholm 30/6

Kobra startade i lopp 3. Hon öppnade fint och Roger hittade vinnarhålet. Där blev hon kvar ändå långt in på upploppet. Hon sköt till fint som tvåa på 17,9/2140a och hade nog vunnit med tidigare lucka. Bra prestation. Loppresultat här.

Reckless Tile startade i lopp 7. Det var montédebut för honom och han var lite frågande inför det hela länge i loppet. Sista trehundra fick han upp ångan för Jenny Brunzell och han avslutade visslande till säker seger på 14,5/1640a. Riktigt roligt! Det får bli fler montélopp framöver. Loppresultat här.

Monster Vinter kvalade. Han galopperade in i första sväng när han inte ville springa förbi hästen framför. Sedan sprang han och tvekade hela loppet och ville inte springa om hästen framför. Jag tror det berodde på att det var en vit häst och det har han aldrig sett. Han blev rädd helt enkelt. Han missade kvalet på 42,4/2180g. Han kan mycket bättre.

Färjestad 29/6

Itso Sisu startade i lopp 1. Han var inte alls sig själv och var aldrig ”med i loppet” som oplacerad på 15,7/1640a. Han var halt efteråt. Han är uppkollad och är nu under behandling. Han kommer igen. Loppresultat här.

Sundbyholm 24/6

Global Excitement startade i lopp 1. Hon öppnade bra men kunde inte utmana om spets, jag testade en bit men kröp ned i rygg ledaren. Hon gick med jänkarvagn med sidstropp men det gjorde att hon bröt ut på rakorna och jag tappade en position på det. Hon höll anständigt som femma på 15,7/2140a. Det blir vanlig vagn nästa gång. På väg mot formen men inte där än. Loppresultat här.

Reckless Tile startade i lopp 2. Han fick en galopperande häst framför sig och fick tas upp. Sedan fick han jagas lite för att hitta position som trea invändigt. Där blev han sedan kvar hela loppet utan att tömmas helt som sexa på 14,7/2140a. Han får godkänt. Loppresultat här.

Tom’s Got Drive startade i lopp 8. Jag hittade en bra position som trea utvändigt från bakspåret. Det var dock inget drag i honom alls och han blev oplacerad på enkla 15,7/2140a. Han är mycket bättre än visat. Han kollades upp efteråt och vi hittade inget speciellt. Vi får jobba på ett tag. Loppresultat här.

Solvalla 19/6

Crowd Surfer startade i lopp 6. Hon hittade en invändig position och gick där loppet igenom. Hon tappade till slut och blev oplacerad på 17,0/2140. Hon var inte bra och blev uppkollad och behandlad efter loppet. Loppresultat här.

Bro Park Trav 18/6

Itso Sisu startade i lopp 2. Han öppnade fint mot spets men blev påriden av en galopperande konkurrent in i första sväng. Det blev galopp och han tappade cirka 50 meter. Sedan reds han ikapp fältet och anföll sedan i sista sväng. Han var länge i segerstriden men stumnade något sista biten och blev femma på 20,7/2100g. Han vinner lätt utan galoppen och håller finfin form. Loppresultat här.

Hot Dansk Dynamite startade i lopp 5. Han hamnade hyggligt till från sitt bakspår. Loppet kördes långsamt inledningsvis och när jag anföll i sista sväng hade alla att köra med. Han fullföljde bra som fyra på 21,0/2100. Det är lite svårvärderat med prestationer på gräsbana men det var en annorlunda och trevlig erfarenhet. Loppresultat här.

Lindesberg 15/6

Ineedyourmoneymum startade i lopp 5. Jag satsade från start och hon kunde ta spets i en snabb öppning. Sedan kom spelfavoriten upp utvändigt och jag fick inte köra så långsamt som jag ville. Vi rundade på en 14-tid. Sedan kämpade hon på fint men fick ge sig mot favoriten som tvåa på 15,5/2140a. Hon gjorde ett riktigt bra lopp. Loppresultat här.

Örebro 13/6

Kobra startade i lopp 7. Hon hade spår fem och kom inte iväg ordentligt i någon av de tre startförsöken som föregick loppet. I den andra bröt hon ned och galopperade, vilket gjorde att vi krokade ihop med ett ekipage. I den giltiga starten blev det också galopp. Jag provade henne barfota men hon blev för lätt och tassig av det. Det blir skorna på nästa gång. Jag körde runt på 24,8/2140. Vi får ta nya tag. Loppresultat här.

Sundbyholm 10/6

The Black Fox kvalade. Han gick 22,0/2140 men blev inte godkänd pga dåligt trav. Han har sedan gått tillbaka till ägaren.

Reckless Tile startade i lopp 1. Han öppnade ok och fick rygg på ledaren. När ledaren drog iväg i 10-fart sista 500 tappade han lite när Mirjam inte fick av huvan, som satt för hårt. Han spurtade dock bra till slut ändå och blev tvåa. Tidtagningen var ur funktion men det borde ha varit en 15-tid.
Han får klart godkänt. Loppresultat här.

Romme 10/6

Global Excitement startade i lopp 3. Hon öppnade ok och fick en bra position i andra utvändigt. Det var dock inget drag i henne alls och hon fick det inte att bita när jag försökte vrida på i sista sväng. Hon blev oplacerat på 15,4/1640a. Hon var kraftigt brunstig för dagen och det är troligt att det var detta som påverkade henne negativt. Loppresultat här.

Hollywood Wildcat startade i lopp 7. Han kunde inte hålla upp ledningen från sitt innerspår och fick ett lopp som andra häst. Ledaren var ruskigt bra och han kunde inte hålla rygg på den sista varvet. Han försvarade dock sin andraplats på ett bra sätt på 17,1/2140n. Loppresultat här.

Romme 31/5

Hot Dansk Dynamite startade i lopp 7. Han hamnade en bit ned från sitt bakspår och höll sin position hela loppet utan att kunna blanda sig i segerstriden som sexa på 15,1/2630a. Han agerade lite segt och det är möjligt att han är bättre med lopp i den främre träffen. Han gick trots allt rekord över lång distans och får därför godkänt men med tvekan. Han kan säkert bättre. Loppresultat här.

Örebro 30/5

Kobra startade i lopp 4. Hon klarade femtespåret bra men tappade ändå lite och fick en invändig position. Sedan kördes loppet i ett hårt tempo. Hon kämpade på bra och tog sista pengarna på 16,4/2140, vilket var nytt rekord. Hon får godkänt. Loppresultat här.

Crowd Surfer startade i lopp 5. Hon hade fjärdespår. Tyvärr tjuvade jag knappt i en omstart och fick därför ha det lite lugnare i den giltiga starten. Dessutom blev det ett litet störningsmoment strax efter start där vi tappade både fart och position. Jag fick jaga lite för att hitta position och vi kom aldrig riktigt in i loppet. Det blev en sjundeplats på 15,8/2140 och hon får godkänt på det.Loppresultat här.

Itso Sisu startade i lopp 7. Han blev nedstruken till innerspår och hade inga problem att hålla ledningen. Det blev en lugn öppning och när det kom en häst snabbt släppte Jenny spetsen. Han fick ett fint lopp i rygg ledaren och i sista sväng löste det sig perfekt med lucka. Han vann hur lätt som helst med krafter sparade på 15,9/2140. Mycket roligt. Loppresultat här.

Axevalla 28/5

Tom’s Got Drive startade i lopp 6. Han hade elftespår bakom bilen och hamnade i kön. Loppet blev väldigt utdraget på längden kördes väldigt fort första varvet. Han gick ett anständigt slutvarv och blev fyra på 15,6/2140a. Han slog sig på knäna så att båda knäkapporna ramlade ned på hovarna. Trots detta så travade han men det är klart att det stör och påverkar prestationen. Det blir barfota nästa gång. Loppresultat här.

Hollywood Wildcat startade i lopp 8. Jenny prickade starten perfekt och han tog ledningen på några steg. Sedan fick hon mest inrikta sig på att hålla honom alert och att springa rakt. Han vann hur lätt som helst på 17,1/2140 med gott om krafter kvar. Mycket roligt. Loppresultat här.

Färjestad 13/5

Tom’s Got Drive startade i lopp 1. Loppet föregicks av fyra omstarter och för varje start blev han alltmer tveksam. När loppet gick trodde han nog att det var omstart igen och tappade mycket. Sedan fick han ett lopp i kön och gick ett anständigt slutvarv utan att kunna bli bättre än sexa på 15,8/2140. Inget mått på vad han kan och bara att glömma. Loppresultat här.

Hollywood Wildcat startade i lopp 6. Han var inte alls på hugget som sjua på 18,4/2140. Han tog inte i alls som han kan och vi är fundersamma på anledningen. Han har känts fin och vi får försöka igen. Loppresultat här.

Mariehamn 11/5

Leonora startade i lopp 1. Hon höll ledningen från sitt innerspår men fick onödigt tryck i en snabb öppning. Sedan kändes det som hon sprang på vad hon kunde utan att ta sig fram ordentligt som oplacerad på 20,8/2140. Banan var väldigt lös och jag tror det är anledningen till den svaga prestationen. Hon har jobbat mycket bättre. Vi får träna på och sen testa igen. Loppresultat här.

Itso Sisu och Reckless Tile startade i lopp 2. Itso öppnade snabbt från tillägg och jag kunde ta spetsen. Efter ett varv höll han på att galoppera och efter det fick han en tryckare. I sista sväng attackerade hästen i rygg på mig och denne kunde också ta sig förbi till slut. Itso blev tvåa på 16,2/2660 och får godkänd även om han kanske borde ha vunnit. Reckless fick ett invändigt lopp men kunde inte vara med till slut och blev oplacerad på 16,8/2660. Han kan nog ha blivit lite sliten efter senaste starterna. Han ska kollas upp. Loppresultat här.

Kobra startade i lopp 3. Hon hamnade i kön från sitt bakspår. I sista sväng vred jag på och hon avslutade mycket starkt som trea på 17,8/2140a. Hon gjorde sitt bästa lopp hittills. Loppresultat här.

Crowd Surfer startade i lopp 5. Hon öppnade bra men jag kunde inte ta mig förbi favoriten och fick därför dödens. Efter ett varv förvånade hästen bakom mig med att attackera. Den ville jag inte släppa fram och svarade. Hon stred helhjärtat upploppet ned och slutade knappt slagen trea på 17,1/2140. Hon gjorde ett riktigt bra lopp. Loppresultat här.

Hot Dansk Dynamite startade i lopp 6. Han hade spår långt ut bakom vingen och in i första sväng blev det galopp. Sedan kördes han fram till fältet. I utgången av sista sväng blev det ny galopp i en trång situation. Han blev oplacerad på 15,2/2140ag och formen är det nog inget fel på. Vi testar igen så småningom. Loppresultat här.

Global Excitement startade i lopp 7. Hon öppnade fint men kunde inte nå spetsen och det blev dödens. En bit in i loppet började hon hänga högertöm. Inne på upploppet fick jag korrigera henne flera gånger för att kunna hålla mitt spår. Det förlorade vi loppet på. Hon gjorde ändå ett starkt lopp som trea på 15,1/1640a. Hon ska kollas upp. Loppresultat här.

Lindesberg 2/5

Ineedyourmoneymum startade i lopp 4. Hon öppnade fint från sitt femtespår och var nära att ta spets. Sedan fick hon ett lopp i dålig rygg en bit ned i fältet. Det var dock inget drag i henne alls och hon var trött som oplacerad på 17,4/2140. Jag testade med greppskor fram och jag tror att hon fastnade för mycket i banan med dessa. Jag testar igen. Loppresultat här.

Reckless Tile startade i lopp 8. Han förvånade med att slå på en galopp kort efter start. Sedan kördes han i kapp och fick anfalla i sista sväng. Han stumnade då lite till slut men han sprang ändå 12/1500 efter galoppen. Ingen fara med formen således. Loppresultat här.

Örebro 27/4

Kobra startade i lopp 2. Hon skötte sig bättre i volten denna gång men det blev galopp kort efter start. Sedan körde jag bara runt som oplacerad på 20,6/2140g. Hon kändes fin annars. Jag tror galoppen beror på barfotabalansen. Loppresultat här.

Gävle 25/4

Hollywood Wildcat startade i lopp 7. Han var lite bråkig både före loppet och från start. Han kom därför inte iväg så bra. Han fick ett invändigt men det var inget tryck i honom. Han hängde dessutom lite högertöm och blev oplacerad på 15,6/2160. Kollas upp.Loppresultat här.

Färjestad 22/4

Itso Sisu startade i lopp 4. Han kändes jättefin och jag provade från start i hopp om att komma ned i rygg på den ledande favoriten. Tyvärr blev jag kvar i dödens och det var nog inte hans melodi, speciellt efter uppehåll. Han höll sin fart och blev sjua på 14,8/2640a. Han får godkänt och jag tror han kommer att gå framåt mycket med loppet i kroppen. Loppresultat här.

Crowd Surfer startade i lopp 7. Han fick en galopperande häst framför sig och tappade värdefull mark direkt. Sedan hamnade hon i kön och i dåliga ryggar. Hon gick 15,5/2000 meter men kunde inte bli bättre än åtta på 17,1/2140. Hon hängde på en töm och behöver kollas upp. Loppresultat här.

Reckless Tile startade i lopp 10. Det blev en tappstart och han fick jaga ikapp fältet. Sedan kördes han snällt i kön. In på upploppet fick han en sen lucka och då sköt han till mycket vasst och blev femma på 13,6/1660. Han gick 12 sista varvet och visar toppform. Loppresultat här.

Bollnäs 16/4

Ineedyourmoneymum startade i lopp 4. Hon öppnade bra och jag letade mig ned invändigt. Hon kämpade på bra och var nära tredjeplatsen i loppet. Hon blev femma på 14,5/1640a på en lite kladdig bana. Jag är klart nöjd med prestationen. Loppresultat här.

Kobra startade i lopp 6. Hon bråkade lite från start igen tyvärr och jag fick en position som trea invändigt loppet igenom. Hon fick stänk på sig och det gillar hon inte. Med tanke på det är jag nöjd med hennes femteplats på 18,0/2140. Loppresultat här.

Romme 9/4

Ineedyourmoneymum och Reckless Tile startade båda i lopp 8.

Ineedyourmoneymum öppnade bra och jag kunde ta tredje invändigt, en position som hon höll hela loppet. Loppet kördes sedan i lustempo (19 första varvet bara). Hon gick vad hon kunde till slut men kunde inte bli bättre än femma på 16,1/1660. Jag är nöjd med prestationen.

Reckless Tile hade femtespår och hamnade som sista häst utvändigt.I sista sväng attackerade Conny och han avslutade sylvasst (1.09 sista femhundra i tredje-fjärdespår). Han närmade sig hela vägen men hann inte fram som tvåa på 15,8/1660. Han gjorde ett mycket bra lopp.

Loppresultat här.

Romme 6/4

Hollywood Wildcat startade i lopp 2. Starten blev inte optimal och han kunde inte ta sig till spets. Det blev en invändig resa. Han tappade lite i tempoökningen på sista varvet men kämpade på fint och passerade två konkurrenter. Han blev trea på 17,6/2140 och jag är nöjd med prestationen. Loppet kommer att föra fram honom. Loppresultat här.

Crowd Surfer startade i lopp 5. Hon öppnade bra men kunde inte ta ledningen. Den fick hon dock gratis när ledaren galopperade i första sväng. Sedan höll jag ett skapligt tempo och hon ledde till cirka 100 kvar då hon passerades av en konkurrent. Hon kämpade på bra som tvåa på 16,6/2140 och jag är nöjd med hennes insats. Hon fick stryk av en bättre häst. Loppresultat här.

Örebro 4/4

Kobra startade i lopp 5. Hon råkade väldigt från start och ville inte vända upp från springspåret. Hon tappade massor på det och fick sedan ett lopp i kön. Loppet kördes ordentligt fort och hon tröttnade på sista bortre. Hon blev oplacerad på 18,7/2140. Hon borde bli klart bättre med loppet i kroppen men jag är lite bekymrad över beteendet. Loppresultat här.

Örebro 22/3

Tom’s Got Drive startade i lopp 3. Han kom bra igenom från sitt tolftespår och fick andra utvändigt. Efter ett varv gick jag fram utvändigt ledaren. Han slog sig dock svårt på ett knä i kurvorna och i slutet av sista sväng blev det galopp (blev diskad). Han var inte trött eller slagen då och håller han sig i trav in på upploppet vinner han. Det tråkigt att han inte får till det. Det är en mycket bra häst och det tror jag han kommer att visa. Loppresultat här.

Reckless Tile startade i lopp 5. Han hade också spår tolv men han kom inte fram alls från början och blev hängande i tredjespår i hela första varvet. När krafterna började tryta så körde kusken inte på honom alls utan lät honom jogga i mål på 20,4/2140a. Bara att glömma. Loppresultat här.

Crowd Surfer startade i lopp 8. Hon öppnade bra från sitt innerspår ,emn kunde inte hålla ledningen. Det blev så småningom tredje invändigt. På sista bortre kunde jag gå ut utvändigt ledaren. Hon kunde inte riktigt gå i närkamp men hon höll sin fart bra som sexa på 16,5/2140. Det var hennes första riktiga lopp på länge och hon bör gå framåt ordentligt med det lopp i kroppen. Loppresultat här.

Solvalla 20/3

Hollywood Wildcat startade i lopp 5. Han öppnade fint och kom ned som tredje häst på innerspår. Han fullföljde loppet på innerspår men mötte för bra motstånd denna gång. Han blev sexa på 16,6/2140a och får godkänd för insatsen. Loppresultat här.

Sundbyholm 19/3

Jasmin startade i lopp 3. Hon öppnade ok men slog på en galopp in i första sväng. Hon får sluta tävla. Loppresultat här.

Sundbyholm 12/3

Tom’s Got Drive startade i lopp 1. Han hamnade som väntat längst bak från sitt tolftespår. Jag gav mig iväg 1400 kvar och kom fram till dödens med varvet kvar. I samma veva slog han tyvärr upp en hovspricka. Han höll sig i trav men började hänga på en töm allt mer sista varvet. Han höll, med tanke på hovsprickan, bra som fyra på 14,5/2140a. Han kunde förstås inte göra sig själv rättvisa. Vi åtgärdar och kommer igen. Loppresultat här.

Romme 8/3

Reckless Tile startade i lopp 6. Han öppnade fint från sitt springspår men kunde inte utmana om spets. Han blev avlöst i dödens efter ett halvvarv. I samma veva blev han påkörd av en konkurrent med punktering som följd. Han kändes jättefin för dagen och in på upploppet vred jag på. Att gå 1500 meter med punktering tog dock ut sin rätt och han orkade inte utmana om segern. Han blev sexa på 15,4/2140. Med tanke på punkteringen gick han mycket bra och jag är nöjd med hästen. Loppresultat här.

Sundbyholm 3/3

Hollywood Wildcat startade i lopp 3. Han hade spår tolv och laddades stenhårt från start. Han fick fjärdespår genom första kurvan och fortsatte mot spets. Det blev 14 första varvet och på sista bortre tröt krafterna. Han blev oplacerad på 17,2/2140a. Han är ursäktad. Det var inga fel på hästen. Loppresultat här.

Solvalla 28/2

Tom’s Got Drive startade i lopp 9. Han hamnade som väntat i kön från sitt tolftespår. Efter 500 meter blev han grovt störd av en galopperande häst. Det var riktigt nära en olycka där. Han fann dock benen men tappade förstås mark på det. Sedan blev vi störda igen 700 kvar och tappade lite igen. I sista sväng häxade det en gång till med galopperande hästar framför. Han gick i mål med full spänst och gott om krafter kvar som sjua på 13,7/1640a. Nästa gång blir det förhoppningsvis framspår. Den är en riktigt topphäst det här. Loppresultat här.

Sundbyholm 27/2

Leonora kvalade. Hon var nära galopp i första kurvan men redde ut det och knallade sedan runt på 21,8/2140 med en snabbare avslutning. Hon kändes bra men fick nog inte riktigt fäste.

Örebro 23/2

Reckless Tile startade i lopp 8. Hans startrygg öppnade sämre än förväntat och vi hamnade i tredje invändigt. Han gick sedan där loppet igenom men kunde inte riktigt vara med i den snabba avslutningen. Han blev oplacerad på 15,2/2140 och får godkänd. Loppresultat här.

Axevalla 23/2

Hands Down startade i lopp 5. Han öppnade ok och fick rygg ledaren. Han fick dock inte travet att stämma och slog på en galopp 600 kvar. Han tappade en del men ställde sig och kom tillbaka ok som fyra på 19,6/2140ag. Han hade troligen blivit tvåa utan galoppen men ska kunna vinna ett sånt här lopp normalt. Vi kollar upp honom igen. Loppresultat här.

Romme 16/2

Hollywood Wildcat startade i lopp 7. Han öppnade bra och jag kunde hitta rygg ledaren. Sedan släpptes favoriten till spets och det blev tredje iun. Där blev jag kvar resten av loppet. Han gick med full spänst i mål men blev oplacerad på 16,0/2140a. Han tappade båda bakskorna 900 kvar och fick lite sämre grepp då. Jag tror inte det hade så stor betydelse dock. Han hade extremt låg puls efter loppet och han visar toppform. Jag är nöjd med hästen men förstås inte resultatet. Loppresultat här.

Örebro 15/2

Crowd Surfer startade i lopp 5. Hon kändes inte helt hundra i värmningen och efter lite utrustningsändringar tyckte jag det verkade bättre innan loppet. I loppet öppnade hon bra men fick dödens. Sedan började hon att hänga vänstertöm kraftigt och hon gav upp på sista bortre. Det var helt klart något som var fel och hon måste kollas upp. Loppresultat här.

Reckless Tile startade i lopp 9. Han tappade lite från start som väntat från sitt femtespår. Jag ville inte ha dödens så det blev femte invändigt. Loppet kördes riktigt långsamt. Han avslutade med under 14 sista varvet men kunde inte bli bättre än oplacerad på 16,7/2140. En s.k. tempotorsk. Han kändes bra och det blev en bra genomkörare inför tänkt V75-start nästa lördag. Loppresultat här.

Solvalla 14/2

Tom’s Got Drive startade i lopp 10. Han hamnade i kön från sitt bakspår och när man dämpade krafigt efter 700 meter beslutade jag mig för att styra på. Han gick fram till dödens knappa varvet kvar. Sedan höjdes tempot. I sista sväng skulle jag dra ryckarna och då rumplade han till lite och det blev galopp med diskvalifikation som följd. Synd, för han kändes riktigt stark då och jag tror han hade kunnat vinna utan galoppen. Han var inte alls trött efteråt. Han kändes annars helfin och det kommer att bli bättre resultat framöver när jag nu lärt mig mer om hur han fungerar i lopp. Loppresultat här.

Sundbyholm 9/2

Jasmin startade i lopp 3. Jag missade lite från start eftersom jag tog upp i tron att det skulle bli omstart. Sedan fick hon en invändigt position en bit bak. Hon gick bra till slut som femma på 19,3/2140. Positivt var att hon fungerade och att hon svarade bra på rycktussar. Loppresultat här.

Romme 2/2

Hollywood Wildcat startade i lopp 4. Ridande Madelen Berås prickade perfekt från sitt innerspår och höll ledningen utan problem. Hon fick rida första varvet i ett lugnt tempo. På sista bortre drog hon upp tempot rejält och hon kunde vinna säkert på 17,9/2140. Han fortsätter att utvecklas på ett bra sätt. Mycket roligt! Loppresultat här.

Färjestad 29/1

Hands Down startade i lopp 7. Loppet föregicks av ett flertal omstarter och det gjorde honom allt piggare. Han öppnade starkt i alla och när loppet gick tog han spets. Sedan blev han het när det kom upp en konkurrent utvändigt. Han höll ledningen till upploppet men då blev det galopp. Han är uppkollad och behandlad efteråt. Loppresultat här.

Sundbyholm 23/1

Reckless Tile startade i lopp 6. Precis som planerat fick han en avvaktande styrning och kördes till slut. Banan var dock mycket krävande och på större delen av den sprang han och grävde ner sig i den. Han kämpade på bra och blev femma på 17,1/2160n. Han gick bra efter förutsättningarna och borde gå framåt ordentligt med detta lopp i kroppen. Loppresultat här.

Bollnäs 20/1

Hollywood Wildcat startade i lopp 12. Han kunde inte utmana om spets utan fick ett rygglopp. På sista bortre reds han ut ett spår och sedan bröt han ut lite i sista sväng och den blivande vinnaren kunde smita emellan. Sedan fick han en dålig rygg och fick tas upp lite. Han avslutade bra till en tredjeplats på17,1/2140a. Jag är nöjd med prestationen. Loppresultat här.

Axevalla 16/1

Hands Down startade i lopp 2 (monté). Han togs väldigt lugnt från start i fick en ryggresa. Loppet reds mycket långsamt. På sista bortre attackerade ridande Jenny Brunzell och han svepte till ledning på några steg. Han höll undan mycket lätt till vinst på 19,9/2140 på en bana som var krävande för dagen. Kul! Loppresultat här.

Gävle 8/1

Hands Down startade i lopp 2. Han öppnade ok och fick rygg på ledaren. Han låg på ganska mycket under loppet. 500 kvar vreds han ut och gick på men spurten ebbade ut lite och han blev trea på 17,6/2140a. Han gick ok men jag tror inte att han fick det rätta fästet. Loppresultat här.

Romme 6/1

Hollywood Wildcat startade i lopp 1. Han togs lugnt från start och fick en invändig position. Sedan reds loppet i ett opassande lustempo med full körning från 600 kvar. Han hamnade långt ned innan han fick spurtutrymme. Han avslutade bra men kunde bli bättre än fyra på 17,9/2140a. Han var inte alls trött efter loppet. Det blev en formhöjare. Loppresultat här.

Romme 29/12

Hands Down startade i lopp 6. Han öppnade bra från sitt sjättespår och jag kunde så småningom hitta ned i fjärde invändigt. Där blev han kvar loppet igenom utan att kunna förbättra sin position. Det blev ett bra lopp för klassen. Han blev åtta på på 15,9/2140a och får godkänt. Loppresultat här.

Romme 22/12

Hollywood Wildcat startade i lopp 5 (monté). Det blev tre omstarter och ha la bort en hel del kraft i dessa. När loppet gick släppte hon direkt ledningen till favoriten. När han fick häst utvändigt tog han i ordentligt och när huvan rycktes i sista sväng bet han i bra. In på upploppet kämpade han mycket bra och kunde sätta nosen först precis på mållinjen. Han vann på 17,8/2140 och visade fin skalle. Mycket glädjande. Loppresultat här.

Romme 15/12

Hands Down startade i lopp 3 (monté). Han öppnade bra och Agnes hittade rygg ledaren. I sista sväng blev det tempoökning och han tappade någon längd. På upploppet drog hon ryckarna. Det svarade han fint på och avslutade vasst till andraplatsen på 16,5/2140a. En väldigt glädjande montédebut! Loppresultat här.

Sundbyholm 9/12

Byske Iris startade i lopp 1. Hon höll spets inledningsvis men travade inte bra. När hon fick häst utanpå sig blev det galopp igen. Jag letar efter nytt hem till henne. Loppresultat här.

Hollywood Wildcat startade i lopp 3. Han skötte sig jättebra och öppnade fint från sitt innerspår till en invändig position. Han kom fram bra på sista varvet och avslutade jättefint som tvåa på 16,6/2140a. En väldigt positiv debut för mig. Loppresultat här.

Färjestad 27/11

Ineedyourmoneymum startade i lopp 9. Hon kom igen fint från sitt bakspår och fick en fin position invändigt. Däremot hängde hon högertöm och presterade inte alls när det blev körning i loppet. Hon blev sjua på 15,1/1640a. Hon är uppkollad och behandlad efteråt. Loppresultat här.

Solvalla 15/11

Kobra startade i lopp 1. Hon var lite tjurig hela dagen och krånglade från start. Vi tappade position och hamnade långt bak. Sedan sprang hon på utan att ta i riktigt på en opassande stänkig bana. Hon blev oplacerad på 18,5/2140. Bara att glömma och hon kan mycket bättre. Loppresultat här.

Mantorp 11/11

Jasmin startade i lopp 1. Hon testades med helstängt och det blev hon väldigt peppad av. Hon öppnade kvickt i loppet men slog på en omotiverad galopp på väg mot spets. Jag körde runt som oplacerad på 23,0/2140. Hon kändes annars finfin och hade dugt långt felfri. Loppresultat här.

Ineedyourmoneymum startade i lopp 7. Hon hamnade i en dålig rygg från start och fick en position långt ned i fältet. Där blev hon kvar. Loppet blev lite ryckigt och konstigt kört. Hon sprang på och blev sexa på 17,4/2640a. Hon får godkänt trost allt. Loppresultat här.

Bollnäs 8/11

Byske Iris startade i lopp 6. Hon travade sämre hela dagen och när loppet gick blev det galopp strax efter start. Sedan galopperade hon två gånger till och blev diskad. Det var något som inte stämde. Hon ska kollas upp. Tänker prova henne med PG-skor nästa gång. Loppresultat här.

Örebro 3/11

Jasmin startade i lopp 1. Hon öppnade fint från sitt innerspår och fick rygg ledaren. Tyvärr galopperade denne efter 400 meter och då blev hon lite generad och tog sig en sk sympatigalopp. Hon blev diskad. Väldigt synd då hon kändes jättefin och tappade säkert en bra placering på detta. Vi får prova igen. Loppresultat här.

Romme 2/11

Ineedyourmoneymum startade i lopp 5. Hon blev nedstruken till ett sjättespår och det gjorde att jag satsade framåt. Jag ville undvika dödens och körde till ordentligt för att ta spets. Det blev dock alldeles för snabb öppning och när hon blev trött och passerad på sista bortre tappade hon all motivation. Hon blev sjua på 17,7/2140a. Hon kändes finfin och travade perfekt så det är ingen fara med formen. Loppresultat här.

Färjestad 28/10

Byske Iris startade i lopp 1. Hon kändes väldigt fin och taggad för dagen. I loppet öppnade hon bra och fick rygg ledaren. Sedan fick hon luckan till upploppet och då blev hon så pigg att det blev galopp med diskvalifikation som följd. Hon hade alla krafter sparade och hade vunnit hur lätt som helst om hon hållit sig på benen. Med facit i hand skulle jag valt dödens. Nästa gång tar jag inte rygg. Det var i alla fall positivt att hon kan springa fort! Loppresultat här.

Örebro 26/10

Kobra startade i lopp 9. Hon öppnade bra men kunde inte utmana om spets. Jag tog rygg på ledaren. Hon tar inte i riktigt i rygg på hästar och tappade därför lite när det blev körning på sista bortre. Sen kom hon igen lite och kämpade på bra som fyra på 17,7/2140. Hon får godkänt. Loppresultat här.

Gävle 19/10

The Killer startade i lopp 8. Han kändes jättefin för dagen och öppnade bra till dödens. På raksträckorna kändes han helt perfekt men i kurvorna slår han ihop och travar inte alls. I sista sväng blev det också galopp. Han blev åtta på 18,6/2140g. Loppresultat här.

Sundbyholm 17/10

Jasmin startade i lopp 2. Hon hade innerspår bakom bilen vilket aldrig är bra på Sundbyholm. Hon hamnade en bit ner i fältet och blev där hela loppet som oplacerad på 18,2/2140a. Hon skötte sig bra och travade hela vägen. Hon kändes finare än tidigare och borde bli bättre för varje start nu. Loppresultat här.

Solvalla 13/10

Ineedyourmoneymum startade i lopp 9. Hon hade tredjespår på tillägg men hästen med samma spår på start galopperade och jag tappade lite fart. Sedan fick hon en invändig resa i kön i ett lopp som inte kördes ritkigt fort förrän 800 kvar. Hon håller då sin fart men kunde och gick hyggligt hela vägen men blev oplacerad på 15,3/2160. Hon får godkänt. Loppresultat här.

Axevalla 10/10

Hands Down startade i lopp 7. Han öppnade bra och jag kunde ta spets. På sista varvet fick jag ordentlig press och in på upploppet började han hänga på en töm och blev inte riktigt körbar. Han blev trea på 17,4/2140 och får godkänt för det utan att vara på topp. Han får kollas upp. Loppresultat här.

Kobra startade i lopp 8. Hon höll ledningen från sitt innerspår. Hon uppträdde bekvämt men tog fatt i grejerna när jag begärde det. Hon fick lite press på slutvarvet men när jag petade till henne stack hon ifrån och vann lätt på 18,4/2140 med gott om krafter sparade. Mycket glädjande. Loppresultat här.

Örebro 5/10

Garzon de Calamar och The Killer startade i lopp 4. Båda öppnade bra från sina ytterspår. Garzon kom före och Roger avancerade framåt. Efter 500 meter blev det en plötslig galopp och så var den dagen förstörd. Han blev diskad. Kändes annars jättefin före loppet.
Killer fick jag backa mig ned i kön med och han kom aldrig in i loppet. Han kändes bättre än sist men fick inget med sig som oplacerad på 17,3/2140a. Loppresultat här.

Sundbyholm 3/10

Byske Iris kvalade. Hon knallade runt på 38,2 och skötte sig perfekt. Jag letar lopp.

Sundbyholm 25/9

Kobra startade i lopp 2. Hon hade tolftespår bakom bilen och inte oväntat blev det en position i kön. Loppet kördes sedan långsamt med hårdkörning sista 500. Hon gick i 14-fart då men kunde förstås inte ta något på täten. Hon blev generad av stänk i ögonen men positivt var ändå att skötte sig bra. Bara att glömma. Loppresultat här.

Jasmin startade i lopp 4. Hon öppnade bra från innerspår men kunde inte hålla ledningen. I första sväng blev hon svårt störd i omgångar; först en bredsida och sedan en som körde in hjulen under magen på henne. Det blev galopp och diskvalifikation eftersom jag körde in på säkerhetsspåret. Synd. Hon har börjat med två galopper men jag menar att hon egentligen är travsäker. Vi får prova igen. Loppresultat här.

Byske Iris startade i lopp 11. Hon öppnade ok men jag kunde inte köra med henne. Hon var alldeles för lätt, blev rullig och fick galopp. Hon blev diskad. Jag körde runt med henne och då kändes hon fin. Hon har fungerat med balansen i jobb men behöver uppenbarligen tyngre skor. Det har hon fått nu och det ska hon ha i det kvallopp som hon behöver klara nu. Loppresultat här.

Örebro 21/9

Ineedyourmoneymum startade i lopp 1. Mirjam kunde hålla ledningen från sitt innerspår. Sedan höll hon friskt tempo och hon ledde till sista sväng, men när Mirjam drog ryckarna förvånade hon med att stanna till och tappa fart. Sedan tog hon fart igen men då var de andra förbi. Hon höll skapligt som femma på 15,9/2140. Det får bli fast bomull nästa gång. Loppresultat här.

The Killer startade i lopp 9. Han kom bra fram från sitt bakspår på tillägg och fick en invändig position. På sista bortre kom jag ut men då var den häst som stannade och vinglade till och vi krokade ihop. Då tappade han fart men höll sig i trav. Sedan avslutade han bra som sjua på 16,8/2160. Han får godkänt. Loppresultat här.

Mantorp 11/9

Ineedyouyrmoneymum startade i lopp 8. Hon öppnade fint och jag kunde ta ledningen. Sedan släppte jag till andrahandaren och fick ett lopp i rygg på ledaren. Loppet kördes lite ryckigt och med en väldigt snabb avslutning. Hon kunde inte riktigt följa men höll farten väldigt bra som sexa på 15,6/2640, vilket är rekord på distansen. Hon var inte riktigt lika fin som gången innan men hon för ändå mer än godkänt. Loppresultat här.

Romme 8/9

Garzon de Calamar startade i lopp 9. Han kom iväg skapligt från sitt femtespår och fick en invändig resa. På sista bortre blev det en temposkärpning och då blev det tyvärr galopp. Annars kändes han fin igen och det helstängda huvudlaget jag testad funkade bra. Även om jag körde ut i förra starten tror jag det blev för tätt med en knapp vecka mellan starterna. Han har tävlingsnerver och en stor kropp och behöver säkert att antal veckor mellan starterna. Loppresultat här.

Örebro 7/9

The Killer startade i lopp 9. Han kom igen skapligt från sitt bakspår. När man tog upp rejält efter ett halvvarv styrde jag på. Då fick jag svar och när jag begärde lite mer av honom blev det tyvärr galopp i andra svängen. Sedan blev det galopp i sista sväng också. Han testades med ny balans och det föll inte väl ut. Han får återgå till den gamla balansen. Loppresultat här.

Eskilstuna 5/9

Kobra startade i lopp3. Körande Jorma Kontio tog en väldigt lugn start och hon hamnade en bra bit ned i fältet. Sedan kom hon ikapp, fick en invändig resa och blev sedan fast länge. Hon sköt till fint sista biten och gick i mål med lite sparat som femma på 18,1/2140. Hon gick under 17 i två varv efter tappstarten och det var en riktigt mersmakande debut. Loppresultat här.

Romme 2/9

Garzon de Calamar startade i lopp 8. Vi testade honom utan sulor fram men det blev fel. Dessutom blev han lite stressad och det blev galopp i första sväng. Jag körde ut eftersom jag anmält till nytt lopp på fredagen. Annars kändes han väldigt fin. Loppresultat här.

Sundbyholm 26/8

Jasmin startade i lopp 1. Hon hade ett femtespår och när springspårshästarna kom blev hon ivrig och slog på en galopp efter start. Sedan körde jag bara runt som oplacerad. Hon kändes bra. Loppresultat här.

Färjestad 25/8

Ineedyourmoneymum startade i lopp 5. Hon öppnade bra från sitt femtespår bakom bilen. Tyvärr gjorde alla invändigt detsamma och jag blev hängande och fick backa mig sist. Sedan gick han riktigt bra utan att få fritt och noterade nytt rekord på 13,2/1640a som oplacerad med lite sparat. Klart positiv insats med tanke på att hon inte startat på ett tag. Loppresultat här.

Sundbyholm 22/8

Garzon de Calamar startade i lopp 5. Han hamnade hyggligt till från sitt bakspår men när tåget gick och jag skulle attackera blev jag hängande i tredjespår sista 900. Han gick godkänt som åtta på 17,5/2640a utan att vara som bäst. Han travade bra och får godkänt. Loppresultat här.

The Killer startade i lopp 6. Han var alldeles för pigg för dagen och slog på dubbla galopper från start. Jag valde att köra ut. Jag får fundera på varför han var så laddad. Loppresultat här.

Leonora gick premielopp. Hon knallade runt på 31,6/2160 och skötte sig perfekt.

Gävle 11/8

Byske Iris startade i lopp 8. Hon travade inte alls med bakbenen och slog dessutom på en galopp. Inkom som distanserad. Vid uppkollning visade sig att hon var öm i ryggen. Synd eftersom hon säkert hade matchat detta motstånd vid sunda vätskor. Loppresultat här.

Lindesberg 8/8

Gilla So Wild startade i lopp 2. Han togs väldigt lugnt från start och var sedan aldrig riktigt med i loppet. Han blev oplacerad på enkla 18,9/1640a. Han var inte trött alls och förstod nog inte att han skulle tävla. Loppresultat här.

Romme 7/8

Garzon de Calamar startade i lopp 1. Efter långvarigt voltande kom han iväg bra. Mirjam körde för att kunna ta spets men tyvärr blev det galopp då, med diskvalifikation som följd. Han såg fin ut och det var mest ett olycksfall i arbetet. Loppresultat här.

The Killer startade i lopp 10. Han hamnade i kön från sitt bakspår och när jag attackerade på sista bortre fick jag en dålig rygg. Jag fick gå ut i fjärdespår i sista sväng och då var den främre träffen ”redan i mål”. Han avslutade fint som femma på 16,8/2140a och jag var nöjd med prestationen. Loppresultat här.

Örebro 3/8

Gilla So Wild startade i lopp 2. Han hade springspår på tillägg och öppnade fint. Tyvärr kunde jag inte leta mig ner någonstans utan fick backa. Då slog han ihop och galopperade. Han kändes annars fin och det är ingen fara med formen. Nya tag på tisdag. Loppresultat här.

Romme 28/7

Garzon de Calamar startade i lopp 4. Han öppnade ungefär som väntat och tyvärr hittade jag ingen bra position utan fick backa mig sist. 700 kvar vred jag på i tredjespår men fick ut en konkurrent framför mig som knappast gick framåt. I sista sväng vred jag ut i fjärdespår och han avslutade bra utan att kunna bli bättre än femma på 16,6/2140a. Han travade perfekt och jag var mycket nöjd med honom. Loppresultat här.

Rättvik 24/7

Gilla So Wild startade i lopp 3. Kan kändes jättefin före start och han öppnade ok till en invändig position. När han kommer i rygg på hästar så tar han inte alls i och han sprang inte alls det han kunde. Han blev femma på 19,1/2640. Loppresultat här.

Arverud Bonus startade i lopp 5. Han öppnade någorlunda och jag fick rygg på ledaren. Han travade dock inte bra för dagen och kunde inte gå med när det blev körning. Han galopperade i sista sväng och blev diskad. Jag får fortsätta leta efter vad som felas honom. Loppresultat här.

Lindesberg 18/7

The Killer startade i lopp 10. Han var inte alls bra för dagen. Ganska tidigt i loppet tappade han travet och i sista sväng blev det galopp. Han blev (felaktigt) diskad. När vi kollade upp honom visade sig att han hade ryggproblem. Det är nu åtgärdat. Loppresultat här.

Örebro 13/7

Ineedyourmoneymum startade i lopp 11. Hon var inte som bäst för dagen. Hon kunde inte utmana om spets och fick så småningom andra utvändigt. Sedan fylldes det på med hästar hela tiden och när jag märkte att jag inte skulle få något med jagade jag inte på henne. Hon sprang på och lade inte av men var ändå klart sämre än senast. Kanske banan inte gav tillräckligt med fäste? Hon blev oplacerad på 16,3/2140. Loppresultat här.

Rättvik 3/7

Gilla So Wild startade i lopp 1. Han var nära att galoppera från start men hittade rytmen och var nära att ta ledningen. Det blev dödens och därifrån höll Mirjam tempot väl uppe. Han travade inte perfekt för dagen och presterade bara godkänt som trea på 18,1/2140. Han får godkänt men kan bättre. Loppresultat här.

Hagmyren 2/7

Arverud Bonus startade i lopp 9. Han var lugn och bra före loppet men krånglade lite från start. I loppet fick han rygg ledaren men han hade svårt att hålla tempot. Han tappade redan på sista bortre och underpresterade kraftigt som oplacerad på 35,8/2140. Han är undersökt efteråt och problemet är hittat och löst. Loppresultat här.

Örebro 29/6

Ineedyourmoneymum startade i lopp 8. Det blev ett lopp där allting löste sig perfekt för körande Roger Wineryd. Han hittade ned i banan från sitt åttondespår och hittade ett ledigt innerspår. Där kunde han köra fram till rygg ledaren och sedan gå ut i rygg på hästen i dödens. Sedan kopplade han ett säkert grepp och höll undan till lätt seger på 14,8/1609a. Hon var inte ett dugg trött i mål och gjorde sitt bästa lopp på mycket länge. Jättekul! Loppresultat här.

Axevalla 27/6

Garzon de Calamar startade i lopp 7. Han fungerade inte alls för dagen och galopperade dubbelt. De enda tänkbara förklaringarna är att det blev lite tätt mellan starterna eller att han inte passade på den mjuka banan. Kanske en kombination. Han får komma igen om några veckor. Loppresultat här.

Gävle 21/6

Gilla So Wild startade i lopp 1. Mirjam var ensam på startvolten och tog förstås ledningen. Sedan sprang han på i spets och vann mycket bekvämt på 18,3/2140. Han var totalt oberörd efteråt (85 i puls) och hade förstås gott om krafter kvar. Riktigt kul! Loppresultat här.

Sundbyholm 19/6

Garzon de Calamar startade i lopp 11. Han hade bakspår bakom bilen och hamnade förstås långt bak. Sedan kördes loppet riktigt långsamt fram till sista bortre då det blev ordentlig körning. Jag gick ut i andra spår men då fick hästen framför galopp och jag fick ta om. Sedan avslutade han jättebra utan att kunna ta något. Han blev oplacerad på 17,6/2640a. Trots placeringen var det ett mycket positivt besked jag fick. Han kändes jättefin och travade bättre än någonsin. Loppresultat här.

Åmål 17/6

Arverud Bonus startade i lopp 6. Han var lugn och fin och skötte sig helt perfekt. Han var ensam på start och tog förstås ledningen. Sedan försökte en del konkurrenter under vägen men jag satt lugn. Han gick undan till lätt vinst utan att förta sig på 29,9/2080. Det verkar som om vi börjat hitta rätt med honom nu. Det bådar gott för framtiden. Loppresultat här.

Solvalla 11/6

Ineedyourmoneymum startade i lopp 6. Hon krokade ihop med en konkurrent i starten och kunde därför inte utmana om spets. Hon hamnade långt ned i fältet invändigt. På sista bortre tröttnade hästen framför och Roger fick ta upp och backa lite. Sedan avslutade hon finfint till tredjeplatsen på 14,8/2140a, vilket är tangerat rekord. Hon gjorde sitt bästa lopp på mycket länge. Kul! Loppresultat här.

Lindesberg 6/6

Arverud Bonus startade i lopp 5. Han blev ivrig bakom startbilen, slog ihop och fick galopp. Han tappade mycket på galoppen och gick sedan ett bra lopp utan rygg som fyra på 30,1/1640ag. Han hade varit i striden utan galoppen. Han såg bra ut och vi letar nya lopp. Loppresultat här.

Sundbyholm 5/6

The Killer startade i lopp 10. Han var inte alls på humör före loppet och konstrade i linjestarten med galopp som följd. Sedan körde jag 15/2000 och då kändes han bra. Han blev sjua på 17,0al. Synd på galoppen. Loppresultat här.

Sundbyholm 30/3

Kobra kvalade. Hon hade bakspår. Banan var stänkig efter vattning och hon gillade inte att få grusstänk på sig med galopp som följd. Sedan körde jag 20/2000 utan att pressa henne. Hon blev godkänd på 23,3/2140g och kändes fin.

Örebro 25/3

Ineedyourmoneymum startade i lopp 1. Hon kunde inte utmana om spets och fick ett invändigt lopp. Tyvärr var hästen framför svag och hade svårt att gå med. När denne slog på en galopp i sista kurvan tog det tvärstopp och så var dagen förstörd. Hon fick sista pengarna på 17,3/2140 och gick obrukad och med full spänst i mål. Hon kändes och såg fin ut. Borde göra henne bättre till nästa start. Loppresultat här.

Sundbyholm 23/5

Garzon de Calamar kvalade. Jag körde bara runt men honom utan att pressa honom. Han gick 19,3/2140 och kändes bra. Loppresultat här.

Gilla So Wild startade i lopp 1. Han kunde inte hålla ledning och fick ett invändigt lopp. Det var inget riktigt drag i honom och han blev oplacerad på 17,9/2140. Det var lite stänkigt och det kan han reagera på ibland. Loppresultat här.

Lindesberg 22/5

The Killer startade i lopp 8. Han kom iväg ok men slog på en omotiverad galopp efter 500 meter. Sedan körde jag runt på 17,9/2160g. Synd för han kändes riktigt fin annars. Jag letar nytt lopp. Loppresultat här.

Sundbyholm 16/5

Jasmin kvalade. Hon skötte sig fint och fick knalla runt på 22,0/2140 utan att pressas. Nu jobbas hon mot start så småningom.

Färjestad 15/5

Garzon de Calamar startade i lopp 5. Han gick iväg bra och fick en bra position i andraspår. Sista femhundra blev det ordentlig körning i 10-tempo. Då hängde inte aktionen med riktigt och det blev galopp. Han har svårt att få plats med sin aktion i höga tempon och jag behöver hitta en ännu större vagn att köra honom i. Annars kändes han fin.Loppresultat här.

Bollnäs 4/5

The Killer startade i lopp 1. Han öppnade ok från sitt tillägg men slog på en galopp när Roger ville försvara position. Sedan kördes loppet i löjligt lågt tempo och han körde ikapp fältet. 900 kvar blev det omotiverad galopp. Sedan kördes han i mål som oplacerad på 21,8/2660g. Han både kändes och såg fin ut, så galoppen är svårförståelig. Kollas upp för säkerhets skull. Loppresultat här.

Gilla So Wild startade i lopp 3. Kan kändes bättre än någonsin inför loppet. Tyvärr blev det omstart för i den giltiga starten tog han några galoppsteg och tappade position. Utan att jag valde det blev det dödens. På sista bortre drog jag norsken och då började han vingla och tappade fart. Sedan tog han tag en del igen och höll farten anständigt i mål som oplacerad på 17,9/2140. Det blir inte norskt någon mer gång. Första gången jag testade det tog han i bra men nu fick det motsatt effekt. Loppresultat här.

Romme 2/5

Svartina L.G. startade i lopp 7. Hon öppnade snabbt som vanligt och tog en överlägsen ledning. Torbjörn lät henne på i 30-tempo och trots det blev fältet långt efter. Varvet kvar tvekade hon till lite men tog tag igen när fältet kom ikapp på sista bortre. In på upploppet var det många med i striden. Tyvärr slog hon på en galopp till slut, med diskvalifikation som följd. Antingen var det av trötthet eller så kände hon av något. Hon hade varit nånstans mellan tvåa och femma felfri. Hon är behandlad i knäna efteråt. Loppresultat här.

Bollnäs 20/4

Arverud Bonus startade i lopp 5. Han var väldigt laddad för dagen. Det blev omstart och det gjorde inte saken bättre. I loppet sökte jag mig invändigt men han låg på hårt och fick inte luft, med mjölksyra som följd. Han tappade till slut pga detta och blev oplacerad på 31,4/2140. Han kändes annars finfin och travade bra. Jag letar nytt lopp. Loppresultat här.

The Killer startade i lopp 10. Han hamnade i kön från sitt bakspår. Sedan kördes loppet riktigt långsamt på mellanvarvet. När körande Jenny Björk vred på blev det full körning och han kunde inte ta något till slut. Oplacerad på 18,4/2640a. Ingen fara med formen. Loppresultat här.

Sundbyholm 17/4

Svartina L.G. startade i lopp 3. Hon kändes kanonfin för dagen men tyvärr var banan som ett cementgolv och hon tog sig en galopp kort efter start och sedan igen efter ett knappt varv. Hon fick känning i benen pga banan. Väldigt beklagligt då vi siktat på detta lopp. Oplacerad på 32,7/1640g. Loppresultat här.

Rättvik 11/4

Gilla So Wild startade i lopp 8. Han tog några galoppsteg strax efter start och tappade lite position. Sedan fick han sämsta tänkbara rygg och drogs bakåt. Sedan fick han en galopperande häst framför sig och den flyttade inte på sig. Vid det laget var vi sist och jag gav upp loppet och lät honom jogga i mål som oplacerad på 20,3/2160g. Bara att glömma. Han kändes fin. Loppresultat här.

Hagmyren 10/4

The Killer startade i lopp 5. Han gick iväg ok men kunde inte utmana om spets utan fick dödens. Sedan slog han på en omotiverad galopp i andra sväng och så var den dagen förstörd. Det var mycket galopper överlag den dagen och jag gissar att han var en av dem som inte fick fäste riktigt. Han kändes annars finfin och joggade ett 16-varv efter galoppen. Oplacerad på 19,6/2140. Loppresultat här.

Axevalla 28/3

Gilla So Wild startade i lopp 6. Han öppnade ok från springspår men tog en felsteg och var nära galopp. Sedan kom jag ned invändigt. Banan var stänkig bitvis och det gillar han inte alls. Han ville inte gå fram i rygg då det stänkte. På upploppet kom han igen lite och blev sjua på 19,3/2140. Det är nog ingen fara med formen. Hoppas på fina banor framöver. Loppresultat här.

Solvalla 19/3

Gilla So Wild startade i lopp 1. Han fick en fin start och Mirjam utmanade om spets. Hon fick dock svar och det blev dödens. Där höll hon tempot väl uppe på den långsamma banan. In på upploppet kopplade hon lätt greppet och vann säkert på 20,0/2140. Jätteroligt på alla vis! Loppresultat här.

Loppet kan du se här:

Segerintervju:Bilder:

Romme 10/3

The Killer startade i lopp 2. Det var inte alls samma drag i honom nu. Han blev hängande i tredjespår från start utan att kunna avancera framåt. Roger fick ta upp och backa sig sist. Han travade också sämre i kurvorna. Han blev oplacerad på 17,1/2160 med lite krafter sparade (trots allt). Loppresultat här.

Sundbyholm 5/3

Svartina L.G. startar i lopp 3. Hon tog sig en galopp kort efter start och fick sedan en position en bit ned i fältet. Andra varvet tappade hon travet och jag fick koncentrera mig på att hålla henne i trav för att rädda ett femtepris på 33,9/2160g. Du får hon jobba ordentligt en tid för att orka med sig bättre. Loppresultat här.

Ineedyourmoneymum startade i lopp 4. Det var inget drag i henne alls. Hon kunde inte spetsa och var seg hela loppet som oplacerad på 17,8/2640. Jag tror att det inte passade alls med täta starter. Loppresultat här.

Axevalla 28/2

Gilla So Wild startade i lopp 6. Han öppnade fint och jag höll spets inledningsvis. På bortre långsidan anföll favoriten hastigt och då kunde jag inte svara. Efter det slutade han att ta i helt och blev sexa på 21,3/2140t. Banan var mycket löst och stänket kan också ha irriterat honom. Han kändes annars fin. Loppresultat här.

Sundbyholm 28/2

Ineedyourmoneymum startade i lopp 3. Hon öppnade ok och fick tredje invändigt. Sedan gick hon hyggligt och blev sexa på 16,4/2140a. Hon var klart bättre än senast men är en bra bit från formen. Hon får starta igen på söndag så får vi se om täta starter kan föra fram henne. Loppresultat här.

The Killer startade i lopp 8. Han öppnade riktigt fint och fick dödens. Sen höll Roger tempot väl uppe hela loppet och in på upploppet kopplade han enkelt greppet och vann lätt på 16,4/2140a. Jag tror att ett förändrat upplägg inför loppet gjorde susen i samband med att urryckarna drogs för första gången. Vi har haft dem i en tid men det har häxat så mycket att det inte varit läge att dra dem. Läs mer här. Loppresultat här.

Sundbyholm 21/2

Gilla So Wild startade i lopp 2. Han gick iväg bra och fick en bra position utvändigt som trea. På sista bortre blev det ett litet stopp framför och det klarade han inte med galopp som följd. Väldigt synd för han kändes fin i det läget. Hon blev oplacerad på 20,0/2160g. Jag tror han varit långt framme utan galoppen. Loppresultat här.

Sundbyholm 14/2

Gilla So Wild startade i lopp 6. Banan var mycket besvärlig men han klarade den ok. Vi höll enkelt spets men blev attackerade efter ett halvvarv och då kunde jag inte svara. Sedan gick han anständigt som sexa på 22,9/2640. Loppresultat här.

Gävle 9/2

Ineedyourmoneymum startade i lopp 4. Hon kändes jättefin och jag hade inga problem att hålla spets. Jag fick köra precis enl planen där men när jag drogtussarna på sista bortre tog det slut på ett steg. Hon blev oplacerad på enkla 19,1/2640. Hon var trött efteråt och uppenbarligen var det något som inte stod rätt till för dagen. Loppresultat här.

Sundbyholm 7/2

Gilla So Wild startade i lopp 3. Han var väldig ivrig för dagen och tyvärr blev det galopp kort efter start med diskvalifikation som följd. Annars kändes han bara bra och vi får testa igen. Loppresultat här.

The Killer startade i lopp 4. Han öppnade väldigt långsamt och tappade mycket felfri. Sedan gick han 15 sista varvet på ett bra sätt men han kunde inte bli bättre än femma på 18,9/2160. Ryttaren var positiv till hästen och menar att han blir bättre nästa gång hon får rida. Loppresultat här.

Svartina L.G. startade i lopp 7. Hon öppnade snabbt men fick galopp efter en bit. Sedan travade hon inte alls bra och fick en ny galopp på sista bortre. Jag fick sista pengarna på 34,4/2160g. Det var helt klart något som störde och hon ska kollas upp. Loppresultat här.

Sundbyholm 31/1

Ineedyourmoneymum startade i lopp 3. Hon öppnade fint från sitt tillägg men kom upp i dåliga ryggar och jag fick ta upp. Sedan hamnade hon i kön och det är inte hennes melodi att runda fält. Hon blev oplacerad på 16,0/2160. Hon känns bra och travar fint men är inte i toppform. Hon borde bli lite bättre för varje start. Loppresultat här.

Mantorp 2/2

Gilla So Wild startade i lopp 6. Han öppnade stabilt från sitt bakspår och jag kom ut i andra ytter. Ledaren släppte dock spets ganska omgående och jag fick dödens. Sedan blev han kvar där loppet ut och slutade femma på 19,1/2140. Han kämpade på godkänt i första riktiga loppet på ett bra tag och borde bli bättre med loppet i kroppen. Loppresultat här.

Romme 27/1

The Killer startade i lopp 6. Det blev fel. Han hade spår sju bakom bilen och blev som väntat över. Jag hamnade sist utvändigt. Loppet kördes sedan i lustempo och jag gav mig iväg med förhoppningen att komma ner i dödens. Jag blev dock inte nedsläppt och blev kvar i tredjespår. Han höll sin position ända till 300 kvar. Då gav jag upp loppet. Han höll farten helt ok som oplacerad på 19,9/2640a. Han kändes fin och travade bättre än tidigare. Bara att glömma. Loppresultat här.

Sundbyholm 24/1

Ineedyourmoneymum startade i lopp 1. Hon hade niondespår bakom bilen och varken ettan ellen kunde öppna från start. Vi hamnade i kön och där blev vi kvar. Hon kämpade på ch tog fatt lite till slut men blev ändå oplacerad på 16,0/2140a. Det blev ett helt opassande lopp för henne. Hon behövde nog loppet efter sin behandling och borde bli bättre till nästa start. Loppresultat här.

Garzon de Calamar startade i lopp 8. Han kändes kanonfin i värmningen och jag hade vissa förhoppningar. Han hamnade i kön direkt från sitt bakspår. Han fick inte travet att stämma i kurvorna på den något sliriga banan och i tredje kurvan blev det galopp med diskvalifikation som följd. Han är speciell och det behöver vara perfekta förutsättningar. Jag tror inte det är något fel på honom. Loppresultat här.

Sundbyholm 10/1

Gilla So Wild startade i lopp 2. Han betedde sig väldigt underligt från start. Han ville inte vända och när han gjorde det var han inte nära att trava. Han började i passgång och sen blev det galopp. Sedan körde jag bara runt som oplacerad och han kändes fin. Efter loppet upptäckt jag att han fått en smäll av en sten i ögat. Det kan vara därför han krånglade. Synd eftersom loppet blev otroligt billigt. Loppresultat här.

Romme 6/1

Garzon de Calamar startade i lopp 6. Han var väldigt laddad för dagen och när starten blev fördröjt hetsade han upp sig. När starten gick galopperade han direkt och jag utgick. Han kändes annars väldigt fin och jag tror inte det är något fel på honom. Jag letar nytt lopp. Loppresultat här.

Mantorp 2/1

The Killer startade i lopp 6. Banan var blöt efter mycket regn och det passar inte honom. Han öppnade ok och jag kunde gå fram till dödens. Loppet kördes ganska långsamt och jag kunde inte vara med i körningen till slut riktigt. Trots att han inte fick aktionen att stämma höll han anständigt som sexa på 19,3/2640a. Han är behandlad efteråt. Loppresultat här.

Ineedyourmoneymum startade i lopp 8. Hon gillade heller inte banan. Hon var nära galopp från start men hon hittade trav och kunde hålla spets. I första sväng släppte jag. Sedan kördes loppet långsamt med snabb avslutning. Hon kämpade på bra men fick inte heller aktionen att stämma. Hon slutade sexa på 18,6/2140. Hon blev också behandlad efteråt. Loppresultat här.

Sundbyholm 19/12

Garzon de Calamar startade i lopp 6. Han fick en hygglig position från sitt bakspår och på sista bortre fick jag ryggar i tredjespår. In på upploppet anföll jag och kopplade ett säkert grepp kort före mål. Vinst på 17,3/2140a på en bana som inte var alls snabb. Han kändes finfin igen och han har verkligen börjat släppa till nu. Loppresultat här.

Bollnäs 16/12

The Killer startade i lopp 6. Han kändes toppfin för dagen och var på väg att hitta en bra position när han hoppade rätt och och ned i första sväng. Det fanns ingen anledning till galoppen och det känns frustrerande att han inte travar hela vägen eftersom han verkligen känns toppenfin för dagen. Jag körde bara runt sedan på 21,7/2140g. Jag letar nya lopp och hoppas han ska sköta sig och får visa att han är betydligt bättre än raden. Loppresultat här.

Ineedyourmoneymum startade i lopp 9. Det var inget drag i henne alls. Hon förvånade med att inte vara så startsnabb som hon brukar. Sedan fick hon andra ut i ett lopp som kördes i lustempo. När det sedan blev kördes tog hon inte i alls förrän in på upploppet och då var det försent. Hon blev oplacerad på 18,2/2140a. Hon travade prefekt och jag tror inte det var något fel på henne. Kanske en humörsak. Jag får testa igen. Loppresultat här.

Sundbyholm 13/12

Svartina L.G. startade i lopp 4. Hon blixtstartade till stor ledning men blev väldigt pigg på kuppen. Sedan travade hon allt sämre på den stenhårda banan och sista kurvan kom galoppen. Hon var inte trött i det läget. Hon blev diskad. Jag kollar upp henne. cLoppresultat här.

Romme 10/12

Arverud Bonus startade i lopp 10. Han fungerade inte alls för dagen utan blev rullig och galopperade upprepat och blev diskad. Det är svårt att veta om det var balansen som blev för lätt eller om banan blev för hård eller om det är knäna som spökar. Kanske en kombination av faktorer. Hur som helst blir en tid vinterträning nu. Loppresultat här.

Axevalla 6/12

The Killer startade i lopp 5. Han öppnade ok men in i första sväng fick jag ta i honom i en trång situation och då blev det galopp. Han tappade mycket på galoppen. Jag lät honom springa på utan att ha några förhoppningar om en framskjuten placering. Han avslutade 14,5 sista varvet utan att pressas och inkom som sexa på 18,9/2160g. Han kändes jättefin och jag hoppas att det stämmer för honom i lopp snart. Loppresultat här.

Garzon de Calamar startade i lopp 8. Han fick ett passivt upplägg som jag bestämt i förväg. Han kändes fantastiskt fin och gick i mål som femma på 16,7/2640a med alla krafter sparade och både huva och tussar oryckta. Jag tror jag vinner loppet med lucka på upploppet. En mycket positiv insats och det känns som han äntligen börjar visa sin kapacitet. Loppresultat här.

Färjestad 27/11

Arverud Bonus startade i lopp 6. Han kändes finfin för dagen. I en ogiltig start blev han tokhet då en galopperande konkurrent kom upp i ryggen på oss. Jag fick kasta ut honom för att undvika olycka. Jag tror han kvävde då för sedan i loppet var det inget drag i honom. Han höll spetsen till upploppet men stumnade och blev sjua på 29,0/1640. Han verkar som vanligt efteråt så jag tror inte det var något annat fel. Vi får ta nya tag. Loppresultat här.

Rättvik 24/11

Gilla So Wild startade i lopp 8. Han öppnade ok och fick andra utvändigt i det lilla fältet. I sista sväng tyckte jag hästen i dödens såg trött och slagen ut så jag chansade invändigt. Det blev tyvärr fel och jag ta upp och ta ut många spår på upploppet. Han avslutade jättevasst som fyra på 19,0/2140. Han var totalt oberörd efteråt och kändes finfin. Nöjd med hästen men inte resultatet. Hade säkert varit tvåa om jag valt en annan väg. Loppresultat här.

Romme 18/11

Svartina L.G. startade i lopp 10. Hon kändes väldigt lugn och balanserad för dagen. Hon galopperade dock kort efter start men ställde sig snabbt och jag kunde komma fram som tvåa ändå. Jag kom snart ikapp ledaren och på sista bortre gick jag ut bredvid ledaren. In på upploppet kopplade jag ett grepp som hon höll in i mål trots att ledaren kontrade fint. Hon vann på 32,6/2180. Hon travade inte bra för dagen och jag får kolla upp henne. Det kan bero på banan som hade blivit ganska hårt. Jag måste vara jättenöjd med vinsten. Loppresultat här.

Örebro 11/11

Svartina L.G. startade i lopp 4. Hon öppnade fint och höll ledningen. Sedan höll jag ett jämnt tempo. 500 kvar galopperade hästen utanför och bröt då ned lite på mig. Då var det nära galopp men hon klarade det. Hon tappade dock lite fart och position. Sedan gick hon skapligt in i mål som femma på 30,9/2140. Banan var lite för löst för att passa henne också. Hon behövde säkert loppet och får godkänt. Loppresultat här.

Sundbyholm 1/11

Ineedyourmoneymum startade i lopp 3. Hon öppnade bra och jag fick rygg på ledaren. Sedan kördes loppet lustempo och sedan med våldsam körning sista 700. Hon gick 12 sista 700 med kunde inte haka på riktigt. Hon blev femma på 16,7/2140a. Hon känns fin och travar perfekt men är väl inte riktigt i form. Jag testar ett lite annat träningsupplägg framöver. Loppresultat här.

The Killer startade i lopp 4. Han slog ihop och galopperade strax efter start. Sedan körde jag 14 ett varv innan han slog ihop igen med ny galopp som följd. Han kändes fantastiskt fin. Jag kommer att ändra lite i utrustningen för att undvika att det händer nästa gång han startar. Loppresultat här.

Solvalla 28/10

Garzon de Calamar startade i lopp 8. Han öppnade ok och fick ett invändigt lopp. Han fungerade inte i travet och det blev galopp i sista sväng. Han får nog hålla sig till sulkylopp en tid framöver. Loppresultat här.

Bollnäs 21/10

Arverud Bonus startade i lopp 1. Han var onödigt het före loppet men i själva loppet var det inget drag i honom. Han travade inte heller riktigt hundra. Han blev fyra på 30,1/2160 och det var sämre än jag förväntade mig. Han får kollas upp. Loppresultat här.

Ineedyourmoneymum startade i lopp 3. Han öppnade pilsnabbt och höll ledningen lätt. Efter ett halvvarv blev jag anfallen av en konkurrent som inte ville ge sig och jag fann för gott att släppa. Jag tog sedan en medveten lucka till den som drog undan. Hon höll sin position till sista sväng men tappade sedan och fick sista pengarna på 16,1/2140a. Hon blåste efteråt och var inte som bäst. Hon får kollas upp. Loppresultat här.

Sundbyholm 15/10

Garzon de Calamar startade i lopp 2. Han hamnade långt bak från sitt bakspår och 1100 kvar var det en som stannade framför. Jag fick ge mig iväg och det fanns då inget annat alternativ än att gå fram utvändigt ledaren. Han höll sedan skapligt som fyra på 16,8/2140a. Han får godkänt. Loppresultat här.

Episod startade i lopp 3. Hon gavs ett perfekt lopp av ryttaren men stannade helt till slut. Hon var inte bra och kommer att lämna stallet inom kort. Loppresultat här.

Ineedyourmoneymum startade i lopp 7. Hon fick ett fint invändigt lopp från sitt bakspår och gick hyggligt som femma på 16,7/2140a. Hon hade inte optimal utrustning och får med tanke på detta godkänt. Loppresultat här.

Bollnäs 11/10

Svartina L.G. startade i lopp 11. Hon öppnade snabbt men rullade över i galopp kort efter start. Hon ställde sig sedan och jag var med bra i loppet när jag blev påkörd och störd 600 kvar med galopp som följd. Hon hade kunnat vara trea-fyra utan den galoppen. Hon travade däremot inte riktigt bra. Det kan bero på den hårda banan men vi hittade lite i knäna som vi behandlade efteråt. Loppresultat här.

Romme 6/10

Arverud Bonus startade i lopp 2. Han kändes toppenfin. Vi hade spår nio bakom bilen och jag valde rygg på tvåan. Den fick dock galopp från start och togs då upp hastigt. Jag hann inte ta upp och väja och slog i vagnen med galopp som följd. Sedan körde jag bara runt på 31,6/1640a. Han kändes finfin. Bara att glömma och vi får ta nya tag. Loppresultat här.

The Killer startade i lopp 8. Han kom iväg hyggligt och fick så småningom andra ut. På sista bortre tyckte jag hästen framför verkade kall och styrde på. Den fick dock nya krafter och jag blev hängande i tredjespår genom sista sväng. Han kämpade på bra som femma på 16,7/2140. En positiv insats som jag hoppas för fram honom. Loppresultat här.

Hagmyren 18/9

Arverud Bonus startade i lopp 6. Han öppnade fint från sitt springspår och jag hittade ned i banan. Sedan fick han ett bra lopp och kom fram i rygg på ledarduon i sista sväng. Han stumnade lite till slut men kom i mål som fin trea på nya rekordet 27,0/1660. Klart positiv insats som borde föra fram honom ytterligare. Loppresultat här.

Gilla So Wild startade i lopp 9. Han skötte sig i loppet och gick felfritt men däremot fick han inte aktionen att stämma och kunde inte göra sig själv rättvisa. Han tog sista pengarna på 19,6/2140. Vi hittade felet och han är behandlad efteråt. Loppresultat här.

Sundbyholm 13/9

Episod startade i lopp 7. Hon fick ett fint invändigt lopp men hon tappade till slut och var inte bra. Hon lät lite i halsen efteråt, vilket kan bero på det fuktiga vädret. Oplacerad på 19,5/2140. Loppresultat här.

Örebro 8/9

Ineedyourmoneymum startade i lopp 7. Hon kändes fin och travade bra. Jag kunde ta spets från mitt sjättespår. Varvet kvar fick jag hårt press av favoriten och på sista bortre blev jag passerad av denne. Då gav hon upp och blev sedan femma på 15,7/2140a. Det var mest en mental grej även om hon blev lite sliten i bakknäna. Loppresultat här.

Garzon de Calamar startade i lopp 9. Han öppnade långsammare än jag trodde att han skulle och jag hamnade i kön. Varvet kvar gick jag ut i tredjespår och fick då häst framför mig. När denne tröttnade i sista sväng fick jag vrida på i fjärdespår då det gick som snabbast. Han kunde inte ta något speciellt på täten och fick sista pengarna på 17,8/2140a. Han travade bra men var lite sämre än väntat. Också behandlad i bakknäna efteråt. Loppresultat här.

Sundbyholm 6/9

Episod startade i lopp 9. Hon togs lugnt från sitt innerspår och kördes sedan runt utan att pressas på 20,8/2640. Loppresultat här.

Rättvik 6/9

Svartina L.G. startade i lopp 8. Hon kändes fin i värmningen men i loppet travade hon inte bra och därför blev de galopp kort efter start. Sedan körde jag runt på 32,6/2140g. Hon kollades upp efter starten och är nu behndlad. Loppresultat här.

Sundbyholm 30/8

Ineedyourmoneymum startade i lopp 6. Hon öppnade fint och fick rygg ledaren, vilket blev tredje invändigt när denne släppte till favoriten. I sista sväng kom jag fram en position och hon avslutade bra som trea på 15,5/2140a utan att kunna utmana de två första. Hon kändes fin och bör gå fram ordentligt med detta lopp i kroppen. Loppresultat här.

Gilla So Wild startade i lopp 8. Han var taggad och vinglade till lite bakom bilen från sitt innerspår. Då log vi i en banmarkeringsstolpe och då blev det galopp. Det var irriterande för han kändes enormt fin. Efter galoppen körde jag bara runt på 22.6/2140ag. Den dagen han håller sig på benen kommer han att prestera bra. Loppresultat här.

Garzon de Calamar startade i lopp 10. Han hade spår nio bakom bilen vilket visade sig vara riktigt dåligt eftersom både ettan och tvåan inledde med galopper. Där tappade vi mycket. Sedan tog det stopp varvet innan mål då en annan häst galopperade framför. Sedan avslutade han bra som femma på 17,5/2140a. Han har så enormt stort och brett steg att han sprang och slog i vagnen ordentligt. När jag kan använda en tillräckligt stor vagn kommer han att kunna springa mycket bättre. Loppresultat här.

Lindesberg 25/8

The Killer startade i lopp 8. Han gjorde ett bra lopp som tvåa på 17,6/2180 med tanke på att Lindesbergs lösa bana inte passade honom alls. Han sprang och taktade hela loppet (speciellt i kurvorna) och var inte ordentligt körbar. Han höll sig i alla fall i trav och avslutade bra en bit bakom segraren. Loppresultat här.

Sundbyholm 23/8

Gilla So Wild startade i lopp 2. Han tog några galoppssteg från start och tappade position. Sedan kördes loppet riktigt fort och han ledsnade när han inte riktigt kunde följa. Han blev oplacerad på 20,2/2140g. Jag ska testa lite ny utrustning till nästa start. Loppresultat här.

Episod startade i lopp 6 (monté). Det blev helt fel för henne. Först blev det flera omstarter. Hon reds sedan väl optimistiskt och tog spets från 40 meters tillägg. När hon passerades fick hon följa ledaren och när denne felade fick hon spets igen. Sedan blev hon trött och stannade. Oplacerad på 22,1/2180. Hoin är ursäktad. Bara att glömma. Loppresultat här.

Arverud Bonus startade i lopp 8. Han skötte sig fint och fick ett lopp bakom ledaren. Han höll farten klart godkänt som femma. Han fick inget tidsnotering men han gick drygt 30 full väg. Han var ordentligt neddövad och inte jättevässad inför starten så jag tror han kommer att gå fram ordentligt med loppet i kroppen. Loppresultat här.

Hands Down kvalade i monté. Han var ensam i sitt kval och han stannade till efter ett halvvarv. Då drog ryttaren tussarna med galopp som följd. Sedan avslutade han med ett 17-varv men det räckte inte för att klara tiden (23,3/2140). Olycksfall i arbetet.

Romme 22/9

The Killer startade i lopp 9. Jag tog en lugnt start och fick ett lopp i kön. Sedan kördes det långsamt första varvet och snabbare andra. Han gick 15 sista varvet och 14 sista femhundra utan att kunna bli bättre än oplacerad på 17,5/2140. Det blev lite för passivt upplägg men han kändes fin. Loppresultat här.

Gävle 18/8

Svartina L.G. startade i lopp 5. Hon var väldigt laddad för dagen och när springspårshästarna kom bredvid henne i starten blev det galopp. Sedan körde jag till framåt men efter 600 meter fastnade hon lite i banan, slog ihop och felade igen. Sedan kom hon fram fint men felade igen på samma ställe och av samma orsak. Efter tre galopper blir man ju diskad. Hon kändes jättefin annars och jag är inte främmande för att hon hade varit i segerstriden utan den sista galoppen. Ingen fara med formen. Loppresultat här.

Sundbyholm 16/8

Hands Down startade i lopp 5. Han fick en invändig resa i kön men loppet blev alldeles för hårt för honom (kördes i 14-tempo) och på sista bortre gav han upp. Jag stannade dock inte helt och blev oplacerad på 17,1/2140a. Vi får glömma det loppet. Loppresultat här.

Kobra gick premielopp. Hon skötte sig exemplariskt och knallade runt på 33,7/2160.

Romme 8/8

Svartina L.G. startade i lopp 8. Hon öppnade snabbt som vanligt och tog ledningen. Hon kändes helt stabil för dagen och jag kunde leda i jämnt tempo. In på upploppet anföll favoriten snabbt och hon kunde inte svara den men höll farten fint som trea på 29,5/1640. De andra var speedigare. Hon gick vad hon kunde och hon var fin. Loppresultat här.

Lindesberg 5/8

Gilla So Wild startade i lopp 8. Han var alltför laddad för dagen och slog ihop kort efter start. Sedan blev han allt ivrigare och ville inte ställa sig. Jag körde runt sedan som oplacerad utan att pressa honom. Han kändes finfin annars och vi får prova igen. Loppresultat här.

Mantorp 2/8

Ineedyourmoneymum startade i lopp 2. Det var inget drag i henne alls för dagen och hon var bara dålig som oplacerad på 17,0/2140a. Det var något som störde henne men jag har inte kommit på vad det var. Loppresultat här.

Episod startade i lopp 5. Hon öppnade lite sämre än väntat och fick en invändig position. Loppet kördes fort från början men hon kämpade på godkänt utan att få någonting med. Blev oplacerad på 16,5/2140a. Hon får godkänt. Loppresultat här.

Solvalla 31/7

The Killer startade i lopp 2.Det var montédebut. Han öppnade mycket långsamt och tappade mycket på ledningen. I sista sväng började han få upp farten men strax innan upploppet blev det galopp. Han ställde sig dock avslutade sedan mycket snabbt och blev fyra på 21,0/1640a. Jag provar ett stänkskydd i nästa montéstart då jag misstänker att det kan ha varit stänket som gjorde att han inte öppnade bättre. Loppresultat här.

Lindesberg 27/7

Svartina L.G. startade i lopp 5. Glädjande nog gick hon felfritt första biten och kunde ta ledningen. På sista bortre blev hon attackerad och kunde inte svara. Då blev hon ivrig och slog ihop med galopp som följd. Hon fullföljde sedan och tog sista pengarna på 32,6/2140g. Hon gick ok men kanske inte har toppform. Den lösa banan passar inte så bra heller. Loppresultat här.

Hands Down startade i lopp 9. Han fick en invändig löpning från sitt tillägg och kämpade på helt godkänt som fyra på 17,4/2160. Han hängde lite på en töm men det kan bero på att banan var opassande lös. Vi kollar upp honom för säkerhets skull. Loppresultat här.

Sundbyholm 12/7

Innedyourmoneymum startade i lopp 6. Hon var väldigt taggad för dagen och när starten gick överraskade hon med att hugga i galopp, något hon inte brukar göra. Sedan körde kusken runt ett varv och hon både såg ut och kändes finfin. Formen sitter nog där. Loppresultat här.

Lindesberg 10/7

Episod startade i lopp 1. På min inrådan bad jag Mirjam att peppa upp honom innan loppet för att hon skulle kunna öppna riktigt snabbt. Tyvärr blev det fel då hon galopperade i startrusningen. Hon kördes senast runt som oplacerad på 17,7/1640a. Hon såg jättefin ut och formen är på gång. Loppresultat här.

Svartina L.G. startade i lopp 9. Hon galopperade tyvärr kort efter start men ställde sig snabbt. Jag kunde avancera framåt och överta ledningen ganska tidigt. Efter ett varv var det en motståndare som gick omkull och loppet blåstes av. Då hade jag kört 28,5/1000 m. Eftersom så långt körts av loppet fick man köra om loppet halvannan timme senare.

När loppet kördes om gick hon felfritt och fick ett vilsamt lopp. Jag körde fram utvändigt ledaren i sista sväng och tyvärr galopperade denne. Då blev hon ensam och inne på upploppet tyckte hon det var klart och stannade av. När sedan en häst anföll till slut tände hon inte om utan fick se sig knappt slagen som tvåa på 32,9/2180. Det är klart att hon också blev lite tagen av att ha gått ett halvt lopp strax innan. Jag är nöjd med prestationen. Loppresultat här.

Hands Down startade i lopp 10. Han stod på tillägg och då loppet kördes mycket långsamt (22 första varvet) fick jag avancera fram mitt i loppet. Sedan anföll jag på sista bortre och han gick bra då. In på upploppet ebbade speeden ut lite och han slutade trea på 20,0/2160. Han gick klart godkänt. Loppresultat här.

Rättvik 4/7

Svartina L.G. startade i lopp 10. Hon kändes lugnare än vanligt i värmningen men väl till loppet blev hon allt ivrigare. Hon tog som väntat spets direkt men kort efter stark rullade hon över i galopp igen. Hon ställde sig men galopperade då igen. Sedan körde jag runt och hon kändes jättefin. Ska prova att tynga ner henne till nästa start. Loppresultat här.

Sundbyholm 1/7

The Killer kvalade i monté. Han fick göra loppet helt ensam och avslutade bra efter en lugn inledning. Han kom i mål på 22,1/2140 och visade att han fungerade under sadel.

Örebro 30/6

Episod startade i lopp 1. Han fick en invändig resa från sitt bakspår och klunde inte ta något till slut som oplacerad på 18,0/2140a. Hon behövde loppet och borde bli bättre till nästa gång. Loppresultat här.

Ineedyourmoneymum startade i lopp 5. Hon öppnade bra men kunde inte ta ledningen. Jag gick ned i rygg på den ledande favoriten. In på upploppet fick jag fritt men hon kunde inte utmana om segern. Hon blev tvåa på 15,4/2140a och hon kämpade på bra. Loppresultat här.

Hagmyren 24/6

The Killer startade i lopp 6. Han öppnade ungefär som väntat och fick en invändig position. Sedan kördes loppet långsamt i två varv med ett snabbt slutvarv. Hästen framför varv tidigt slagen och han drogs bakåt av den. Han gick bra utan att få någon placering med sig på 18,3/3160. Han var oberörd och kändes annars fin. Loppresultat här.

Sundbyholm 21/6

Barca Doc startade i lopp 8. Tyvärr blev den omstart trots bilstart. I loppet fick han sedan ett lopp i kön. På sista bortre stannade han helt och kom i mål långt efter övriga. Han hade hög puls efter loppet och det var uppenbarligen något fel på honom. Loppresultat här.

Örebro 20/6

Hands Down startade i lopp 11. Han var nära att galoppera från start och kunde därmed inte hålla ledningen. Han fick ett fint lopp i rygg på ledaren. I sista sväng kunde jag inte ta ut honom i banan och han blev sexa på 16,9/2140. Han var inte som bäst och blev också åtgärdad i veckan efter. Loppresultat här.

Rättvik 11/6

Ineedyourmoneymum startade i lopp 2. Hon fick ett snällt lopp i kön och gick i mål med alla krafter sparade på 16,8/1640a. Loppresultat här.

The Killer startade i lopp 3. Han öppnade bättre än tidigare men fick som väntat ett invändigt lopp i kön från sitt innerspår. Han fick aldrig fritt som sjua på 17,1/2140a. Han var helt oberörd efteråt. Positiv insats. Loppresultat här.

Lindesberg 6/6

Svartina L.G. startade i lopp 3. Hon kändes alldeles för laddad för dagen och galopperade direkt från start. När hon ställt sig kom det en ny galopp. Jag körde sedan runt i hopp om en bra placering men hon var dålig och stannade till slut. Hon blev uppkollad i veckan efter och åtgärdad efter att vi hittat det som troligen störde henne. Loppresultat här.

Sundbyholm 31/5

Episod startade i lopp 10. Hon fick ett fint invändigt lopp men det var inget drag alls i henne för dagen och hon blev sjua på 19,1/2140. Det fick sin förklaring. Hon blev uppkollad efter loppet och också behandlad. Loppresultat här.

Lindesberg 30/5

Hands Down startade i lopp 8. Han kom igenom bra från sitt bakspår men när hästen framför släpptes till spets och de andra valde innerspåret fick han dödens utan att jag valde det. Därifrån kämpade han på helt ok som femma på 18,6/2140. Loppresultat här.

Sundbyholm 24/5

Ineedyourmoneymum startade i lopp 5. Hon kändes jättefin för dagen. Hon öppnade fint från sitt innerspår och tog ledningen precis som jag önskade. Hon blev dock ursinnigt utmanad och första sjuhundra gick i underkant 1.11 och första varvet under 1.13. På sista bortre fick hon förståeligt nog mjölksyra och när jag kände detta slutade jag att köra på henne. Hon blev oplacerad på 17,4/2140. Med facit i hand skulle jag väl ha släppt men positivt var i alla fall att hon kändes så bra och att hon kunde springa så fort med perfekt aktion. Loppresultat här.

Hagmyren 19/5

Svartina L.G. startade i lopp 3. Hon öppnade snabb till spets men galopperade kort efter start. Hon ställde sig dock ganska snabbt och eftersom det öppnades lugnt kunde jag köra till ledning efter ett halvvarv. Sedan höll jag ett jämnt 31-tempo. Hon utmanades till slut och tyvärr blev hon slagen med en hårsmån och blev tvåa på 31,9/2140g. Hon gick bra men var ändå inte hundraprocentig. Hon var lite orolig på resan och jag tror det kan ha satt ned henne lite. Loppresultat här.

Sundbyholm 17/5

Ineedyourmoneymum startade i lopp 3. Eftersom det var första starten efter uppehåll så tog jag det lugnt från start och hittade ned i en invändig position. Loppet kördes i friskt tempo och hon hade inte riktigt tempo i kroppen för att vara med och slåss om segern. Hon fullföljde klart godkänt som femma på 16,3/2140a. Hon blir säkert klart bättre med loppet i kroppen. Loppresultat här.

The Killer skulle ha startat i lopp 11 men han fick en korsförlamning kort innan loppet.

Episod startade i lopp 12. Hon öppnade bra och tog som väntat ledningen. Jag hade tänkt köra där men hon blev hårt uppvaktad och jag valde därför att släppa. Sedan tappade hon till slut och blev sexa på 17,7/2140a. Hon var inte alls bra för dagen. Loppresultat här.

Solvalla 11/5

Hands Down startade i lopp 3. Strax innan loppet kom en störtskur vilket påverkade banan mycket. Han fick inget riktigt fäste i loppet men gjorde trots det ett ok lopp. Loppet kördes mycket långsamt första varvet och snabbt det andra och det passar honom inte. Han blev oplacerad på 18,4/2140 och han får godkänt med tanke på omständigheterna. Loppresultat här.

Lindesberg 8/5

Svartina L.G. startade i lopp 5. Hon öppnade bra och tog spets. Sedan kom favoriten upp utvändigt och jag försökte släppa. Det ville inte hästen och jag drog ihop henne för mycket med galopp som följd. Tyvärr blev jag påkörd av en konkurrent och hjulsidan blev utbuktad. Detta orsakade både missljud och att det gick trögt. Jag körde runt utan att pressa henne och hon blev femma på 34,6/2140g. Formen verkar bara bra och vi får ta nya tag. Nästa gång släpper jag inte ledningen. Loppresultat här.

Solvalla 27/4

Episod startade i lopp 6. Hon tog väldigt lugnt från start och backades ned i kön. Hon reds sedan väldigt passivt och kom aldrig in i loppet som oplacerad på 18,8/2140a. Jag tror inte det var något fel på hästen. Loppresultat här.

Sundbyholm 26/4

Svartina L.G. startade i lopp 5. Det blev fel för henne. Jag bytte till ett annat bett (liknande ett träningsbett som hon använt). Hon tog då aldrig tag i bettet och galopperade upprepat i inledningen av loppet. Sedan körde jag runt på 36,4/2140g och hon travade i alla fall perfekt då. Vi får ta nya tag. Loppresultat här.

Mantorp 25/4

Hands Down startade i lopp 11. Jag forcerade honom lite kort efter start för att hitta bra position och då förvånade han mig med att slå på en kort galopp. Sedan blev jag hängande i spåren och jag fick backa ned i kön. Sedan blev det tomt på innerspår och jag körde fram där. Han gick 15,5/sista 1500 m och gick med full spänst i mål som fyra på 17,4/2140g. Han gick jättebra och fortsätter att utvecklas. Loppresultat här.

Sundbyholm 15/4

Episod startade i lopp 7. Ryttaren bommade lite från start och hon fick sedan ett invändigt lopp. Hon attackerade 700 kvar och gick sedan rejält in i mål som trea på 17,6/2140. Hon kämpade bra och gjorde sitt bästa lopp på mycket länge. Loppresultat här.

Axevalla 12/4

The Killer startade i lopp 3. Han uppträdde stabilt och gick ett felfritt lopp som sexa på 17,5/2640a. Han hängde lite högertöm och det drog ned helhetsintrycket lite men han får godkänt eftersom han skötte sig. Loppresultat här.

Garzon de Calamar startade i lopp 11. Han fick ett fint invändigt lopp men kunde inte hänga med och blev oplacerad på 18,7/2140. Han borde kunnat bättre men han hade rejäl säkerhetsutrustning med tung balans och dövning och jag gissar att den svaga prestationen berodde mycket på det. Loppresultat här.

Sundbyholm 5/4

Geni Probio startade i lopp 1. Han fick ett snällt invändigt lopp men var bara dålig som oplacerad på 19,8/2140. Han blev uppkollad efteråt och det visade sig att det var bakknäna som spökade. Han är behandlad. Loppresultat här.

Sundbyholm 29/3

Episod startade i lopp 2. Hon fick en lugnare start denna gång. Sedan drog två hästar undan ordentligt och hon fick i princip göra sitt eget lopp en bit bakom dessa. Hon kämpade på helt ok och försvarade sig mot övriga som trea på 18,6/2140a. Hon får godkänt. Loppresultat här.

The Killer startade i lopp 4. Han hade bakspår bakom bilen och när hästen framför galopperade från start tog kusken upp hastigt och jag fick kasta honom åt sidan. Då tappade han rytmen och galopperade. Han är känslig för sådant. Sedan körde jag runt (med 14,5 s 1000) och han kändes jättefin. Vi provar igen snart. Loppresultat här.

Garzon de Calamar kvalade. Han kändes fin men när jag körde till spets och blev ensam på sista bortre började han bromsa och gick över i passgång. Jag fick ta upp och då blev det galopp. Sedan körde jag på och klarade kvalet på 22,7/2140g. Då vet jag hur han inte ska köras i alla fall.
Anmäls till lopp snart.

Romme 20/3

Hands Down startade i lopp 3. Han blev inte oväntat hängande från start från sitt springspår på tillägg. Jag valde därför att ge honom ett snällt lopp invändigt i kön. I sista sväng fick jag lucka och han avslutade bra som sexa på 18,1/2160. Han kändes jättefin och jag hoppas han får ett bra läge i nästa start. Han börjar släppa till ordentligt nu. Loppresultat här.

Svartina L.G. startade i lopp 11. Hon öppnade snabbt och tog ledningen. Sedan höll jag ett jämnt tempo. Favoriten kom fram fint bakom och gick ut och utmanade på upploppet. Kusken till favoriten tjoade högt på sin häst och då blev Svartina jätteivrig och slog på en galopp 100 kvar. Väldigt synd, för hon var inte trött och slagen i det läget. Felfri hade hon landat på en 30-tid. Hon kändes bättre än nånsin och vi får ta nya tag. Loppresultat här.

Sundbyholm 15/3

Garzon de Calamar startade i lopp 2. Han var ensam på start och kunde hålla ledningen trots att han öppnade dåligt. Han sprang och rullade och galopperade efter 500 m. Troligen berodde hela uppförandet på att han fick karledsbekymmer. Jag testade honom några dagar efter loppet och då var det inga fel. Ska nu kvala inom kort. Loppresultat här.

Barca Doc startade i lopp 5. Efter några omstarter kom loppet iväg. Han fick en invändig resa och kändes stark och fin. Tyvärr slog han sig illa på ett bakben 500 kvar och tappade förstås stilen då. Synd för han var inte trött i det läget och hade säkert varit med dem i mål. Jag testar igen när slagskadan läkt. Loppresultat här.

O.M. Hazebrouck startade i lopp 8. Han tvingades till en väldigt snabb öppning för att nå till spets. (05/250 och 10/500). Tyvärr fungerade han inte riktigt i travet och taktade ur bitvis. Jag fick koncentrera mig på att hålla honom i trav och kunde inte svara när han fick tryck på sista bortre. Han höll dock farten och blev trea på 14,3/1640a. Vi ska göra en grundlig genomgång i veckan. Han kan alltså bättre än visat på slutet. Loppresultat här.

Örebro 10/3

Hands Down startade i lopp 9. Han öppnade bra från sitt springspår på tillägg men jag hittade inte någon bra position och för att undvika dödens backade jag ned i kön. Sedan kördes loppet väldigt långsamt första varvet. På andravarvet hamnade jag i dåliga ryggar flera gånger men när han fick fritt till slut avslutade han med full spänst som femma på 18,6/2160. Han gick 16,5 sista varvet och det var en bra prestation. Han utvecklas helt klart åt rätt håll. Loppresultat här.

Innedyourmoneymum skulle också ha startat. Hon kändes fin i värmningen men när jag körde ut till loppet var hon plötsligt halt och jag fick stryka. Hon är uppkollad efteråt och då var hon bra igen. Tråkigt. Jag kollar henne igen och sen provar vi på nytt.

Sundbyholm 6/3

Gilla So Wild startade i lopp 3. Han kändes fin i värmningen men gick inget i loppet. Han fick en fin invändig löpning men tappade tidigt och blev oplacerad på 20,7/2140. Det var inget drag i honom och vi har inte hittat någon förklaring. Jag hoppas det var en tillfällighet. Loppresultat här.

Sundbyholm 27/2

Episod startade i lopp 2 (monté). Hon öppnade snabbt till spets men blev lite för pigg och det gick fort första 500. Hon blev trött och kunde sedan inte svara anfall bakifrån men höll farten anständigt som trea på 19,7/2140a. Godkänt. Loppresultat här.

Gävle 22/2

Gilla So Wild startade i lopp 1. Han öppnade stabilt och jag valde en invändig löpning. Efter ett varv drog jag huvan men då blev han lite rädd och vinglade till. Jag fick hjulet i en invändig snövall och slog i bangränspinnarna och då blev det galopp med diskvalifikation som följd. Synd, för han kändes fin. Vi får ta nya tag. Loppresultat här.

O.M.Hazebrouck startade i lopp 7. Han var inte med riktigt från start men det var mer banpersonalens fel. Loppet öppnades mycket raskt men efter ett halvvarv tog man upp och då hamnade jag i dödens. In på upploppet kopplade jag greppet på ledande favoriten men kunde inte stå emot anfallet utifrån. Han blev tvåa på 14,3/1640a. Jag är nöjd med det men han fick inte bakaktionen att fungera och presterade faktiskt inte på topp. Han ska kollas upp och behandlas. Loppresultat här.

Solvalla 16/2

Hands Down startade i lopp 1. Han fick en invändig resa från sitt bakspår i ett lopp som kördes långsamt inledningsvis. 500 kvar styrde jag ut och då tog han i bra men in på upploppet fick han inte bakaktionen att stämma och farten ebbade ut lite. Han blev fyra på 19,8/2140 på en ganska opassande bana och det var trots allt ett steg i rätt riktning. Han fick behandling efter loppet. Loppresultat här.

Episod startade i lopp 3 (monté). Hon öppnade raskt och fick vinnarhålet. Sedan kunde hon inte vara med i körningen till slut och blev oplacerad på 17,7/1640a. Hon lät i halsen efteråt. Den kan ha varit den fuktiga luften som spökade. Loppresultat här.

Sundbyholm 15/2

The Killer startade i lopp 5. Han öppnade långsamt och jag fick en invändig position. Efter ett halvvarv fick jag ta i honom vid en tempoändring och det tålde han inte, med galopp som följd. Sedan körde jag runt på 17,5/2000 och han kändes bra. Han fick en behandling efter loppet. Loppresultat här.

Romme 10/2

Svartina L.G. startade i lopp 5. Hon öppnade kvickt första biten men blev rullig och galopperade. Sedan kändes hon inte bra och fick en ny galopp. Hon blev sedan sjua på 37,6/2160g. Hon kollades upp efter starten och är nu behandlad. Loppresultat här.

O.M.Hazebrouck startade i lopp 6. Han hade tolftespår och fick som väntat ett lopp i kön i sista par. På sista bortre vred jag på och han gick då mycket fort. I sista sväng såg jag att jag inte skulle kunna bli bättre än trea så jag jagade inte på honom. Han gick med full spänst in hela vägen in i mål som trea på 17,4/2140a. Han kändes toppenfin. Loppresultat här.

Mantorp 7/2

Hands Down startade i lopp 5. Banan var mycket dålig och han fastnade i den. Han kom ingenvart och slutade oplacerad på 22,2/2140. Bara att glömma. Han travade i alla fall bättre än sist. Loppresultat här.

The Killer startade i lopp 8. Banan fällde honom också och han fick inte aktionen att stämma, med galopp som följd med dryga varvet kvar. Han fullföljde sedan som fyra på 21,5/2160g. Loppresultat här.

Sundbyholm 1/2

Geni Probio startade i lopp 2. Han fick ett fint invändigt lopp men kunde inte vara med till slut och blev åtta på 19,6/2140. Han var inte bra och det visade sig att det var halsen som spökade. Det fixar vi till nästa start. Loppresultat här.

Episod startade i lopp 3 (monté). Hon tog ledningen och höll ett bra tempo. I sista sväng kunde hon inte svara och tappade farten lite. Hon höll dock stilen bra som trea på 18,8/2140 i sin montédebut. Det bådar gott och jag letar nya montélopp. Loppresultat här.

The Killer startade i lopp 4. Han blev ivrig och galopperade kort efter start. Anledningen var en utrustningsdetalj. Bara att glömma. Han kändes annars väldigt fin för dagen. Oplacerad på 20,2/2140g. Loppresultat här.

Gilla So Wild kvalade. Han knallade runt på 21,2/2140 utan att pressas.

Romme 28/1

Svartina L.G. startade i lopp 2. Han var alldeles för laddad för dagen och efter en omstart blev hon överladdad och galopperade kort efter start. Hon galopperade sedan ytterligare i loppet. Jag hoppas det var en engångsföreteelse. Oplacerad på 37,1/1640g. Loppresultat här.

Sundbyholm 25/1

Ineedyourmoneymum startade i lopp 1. Hon öppnade bra men kunde inte spetsa. Hon fick ett bra lopp i rygg på ledaren men kunde inte vara med till slut och blev oplacerad på 15,9/2140a. Hon borde kunnat lite bättre och har en bit till formen. Bättre till nästa start. Loppresultat här.

O.M.Hazebrouck startade i lopp 6. Han öppnade fint från sitt innerspår bakom bilen men kunde inte hålla ledningen. Jag gick ut för att överta men fick svar och backade tillbaka till rygg ledaren. Sedan kunde jag avvakta där till 500 kvar då jag gick ut. Han avgjorde lätt och vann helt okörd på 17,3/2140a. Loppresultat här.

Episod kvalade i monté. Hon fick gå helt ensam och blev då lite lat. Hon travade bra och klarade kvalet på 23,0/2140.

Mantorp 24/1

Hands Down startade i lopp 1. Han fick ett lopp i kön i ett lopp som kördes långsamt. Han travade inte bra och blev oplacerad på enkla 22,3/2140n. Jag hoppas att det berodde på den dåliga banan. Loppresultat här.

The Killer startade i lopp 5. Han fick också att lopp i kön i ett lopp som kördes långsamt med ett snabbare slutvarv. Jag chansade invändigt och gick i mål med lite krafter sparade som oplacerad på 20,2/2640an. Han kändes och travade bra. Loppresultat här.

Sundbyholm 11/1

Geni Probio startade i lopp 2. Han fick som planerat ett snällt invändigt lopp från sitt bakspår. Han skötte sig fint och avslutade sista varvet på 16,5 i ett lopp som kördes sakta första varvet. Han blev sjua på 19,9/2140. Han skötte sig bra och får godkänt för den prestationen. Loppresultat här.

O.M.Hazebrouck startade i lopp 8. Han öppnade tyvärr i passgång från sitt snäva fjärdespår. Sedan blev den en kort galopp men tyvärr tog han sedan passgång igen och så var den dagen förstörd. Jag körde inte runt sedan på den stenhårda banan. Vi letar bilstartslopp nu. Loppresultat här.

Episod startade i lopp 10. Han öppnade finfin bakom bilen och tog spets. Sedan släppte jag och fick rygg ledaren. Denne tog slut och galopperade i sista sväng och när jag skulle runda denne tog krafterna och/eller motivationen slut. Hon fullföljde som sexa på 18,4/2140a. Hon får nästan godkänt och var lite förbättrad. Montékval nästa uppgift. Loppresultat här.

Romme 9/1

The Killer startade i lopp 1. Han hade spår långt ut bakom vingen och jag backade ned i kön och gav honom ett snällt lopp på innerspår. I sista sväng vred jag på och han avslutade klart positivt som fyra på 18,4/2140a. Han får klart godkänt. Loppresultat här.

Svartina L.G. startade i lopp 2. Hon var på väg mot spets men tog sig en galopp kort efter start. Hon tappade 40-50 meter på detta. Jag körde ikapp ledaren och när det kom en häst bakifrån tog hon i ordentligt och jag vred ut utanpå ledaren. Då tog hon mera och det blev lite för tufft. Hon tröttnade i sista sväng men höll farten bra som trea på 35,4/2140. Hon vinner förstås felfri och borde bli bättre med loppet i kroppen. Loppresultat här.

Sundbyholm 3/1

Hands Down startade i lopp 2. Jorma gav honom ett invändigt lopp i den främre träffen och han fullföljde godkänt som fyra på 19,2/2140. Det var ett litet steg i rätt riktning och vi testar igen. Loppresultat här.

Ineedyourmoneymum startade i lopp 7. Hon öppnade sämre än väntat och jag kunde inte utmana om ledningen utan fick ett lopp i rygg ledaren. Sedan kunde hon inte följa i kärningen på sista bortre och blev oplacerad på 17,3/2140. Hon blev uppkollad efteråt och det indikerade en sträckning i ett bakben, vilket förklarar den svaga prestationen. Loppresultat här.

Sundbyholm 21/12

Hands Down startade i lopp 8. Han öppnade sådär och jag kröp ned till ett invändigt läge. Loppet kördes långsamt med en mycket snabb avslutning (13 s 500). Han hamnade i en mycket dålig rygg och sedan kunde han inte följa i avslutningen och tappade motivation. Han blev oplacerad på 20,0/2140. Loppresultat här.

Romme 14/12

O.M.Hazebrouck startade i lopp 8. Han skötte sig perfekt och tog ledningen från sitt andraspår. Han utmanades först av favoriten och utsattes sedan för lite småpress av andrahandaren hela vägen. Han svarade favoritens angrepp, gick undan och vann säkert på 17,6/2140. Grattis till er som läser hemsidan och spelade till glada oddset 7,21. Roligt! Loppresultat här.

Episod startade i lopp 9. Hon kändes jättefin och jag testade att svara spets men släppte efter en bit. Sedan höll hon sin fart men tappade på konkurrenterna till slut och blev oplacerad på 19,1/2140. Hon är uppkollad efteråt och blodprovet var inte perfekt, vilket borde förklara prestationen. Vi får komma igen. Loppresultat här.

Sundbyholm 13/12

Hands Down startade i lopp 2. Han fick ett invändigt lopp från sitt bakspår och gick klart godkänt som femma på 20,6/2140. Banan var bedrövlig och minst ett par sekunder tung. Han kändes klart bättre än tidigare och borde bli förbättrad med loppet i kroppen. Ett steg i rätt riktning. Loppresultat här.

Ineedyourmoneymum startade i lopp 10. Hon öppnade fint bakom bilen och jag kunde glida till spets. Sedan blev jag aldrig utmanad och fick köra väldigt långsamt. Hon gick säkert undan på enkla 18,8/2640a till glada 18,80 i odds. Hon var inte trött i mål och det bådar gott inför fortsatta starter. Kul! Loppresultat här.

Sundbyholm 6/12

Ineedyourmoneymum startade i lopp 1. Jag tog en lugn start från mitt sjundespår. Hon fick sedan en invändig löpning i ett lopp som kördes ganska långsamt men desto snabbare till slut. Hon bet i ganska bra till slut men kunde inte bli bättre än första oplacerade. Hon kändes och travade bra och borde bli klart bättre med loppet i kroppen. Loppresultat här.

Gävle 2/12

The Killer startade i lopp 10. Han öppnade bra från sitt innerspår men galopperade rakt upp och ned kort efter start. Sedan körde jag runt i 16,5-tempo i 2500 och han kändes bra. Vi får ta nya tag. Loppresultat här.

Sundbyholm 23/11

O.M.Hazebrouck startade i lopp 10. Han tog trav direkt och jag kunde ta ledningen direkt. Sedan fick vi hållas och första varvet kördes i 20-tempo. Från 600 kvar blev det våldsam körning och i sista sväng kunde jag inte svara favoriten. In på upploppet kunde jag vrida ut igen och då gick han enkelt förbi och vann lätt på 17,6/2140. Han gick 14 sista varvet och var bra, dock utan att vara som allra bäst. Loppresultat här.

Romme 16/11

O.M.Hazebrouck startade i lopp 7. Tyvärr började han i passgång igen och då finns det inget att göra än att ta i honom tills det blir galopp. Sedan sprang han fort i två varv utan att jag jagade på honom och han kändes fin. Han blev oplacerad på 17,9/2140g. Loppresultat här.

Örebro 4/11

O.M.Hazebrouck startade i lopp 5. Han öppnade fint från sitt andraspår och jag fick spets direkt. På första långsidan blev han ilsket utmanad i 08-tempo och eftersom jag vill ha en häst som ska hålla ihop både fysiskt och mentalt fann jag för gott att släppa. Då kördes loppet riktigt långsamt en bit istället. Jag hoppades förstås på lucka till slut men hästen i dödens höll bättre än väntat och jag blev kvar i ledarryggen in i mål som fyra på 17,9/2140. Han hade massor sparat och vinner förstås loppet med lucka. Positivt på flera sätt förutom resultatet. Loppresultat här.

Mantorp 25/10

O.M.Hazebrouck startade i lopp 7. Han började tyvärr i passgång direkt och dessutom blev det en kort galopp innan han ställde sig. Han tappade massor. Sedan körde jag ikapp fältet och lät honom sedan speeda lite till slut. Han kom i mål som sexa. När jag sedan kom in i stallet ropade man ut att han var diskad. Det kan jag inte argumentera emot men det är ju riktigt illa att det inte gjordes under loppet. Han kändes jättefin och till nästa start ska jag tynga ner honom för att få honom att börja i trav. Loppresultat här.

Bollnäs 15/10

Svartina L.G. startade i lopp 8. Hon öppnade kvickt och tog ledningen på två steg. Sedan fick jag hållas i ett lågt tempo till spelfavoriten kom upp på utsidan på sista bortre. Då rumplade hon till lite men kunde svara denne och när den strax efter fick galopp blev vi helt ensamma i ledningen. Jag behövde bara hålla henne skärpt och i trav för att vinna överlägset på 33,7/1640. Hon var helt oberörd efteråt. Det bådar gott inför framtiden. Loppresultat här.

Sundbyholm 8/10

Geni Probio kvalade. Han skötte sig fint på 21,5/2140.

Örebro 7/10

Hands Down startade i lopp 8. Han var inte alls bra. Han fick ett fint invändigt lopp men sprang på utan att komma någon vart som sjua på 19.7/2140. Han skakade i bakknäna efteråt och det kan bero på att han inte klarade den lösa banan. Självfallet måste han dock kollas upp. Loppresultat här.

Romme 27/9

Svartina L.G. startade i lopp 7. Hon öppnade bra och kom igenom fint från sitt bakspår. Hon var väldigt framåt och när jag tog i henne efter 500 meter slog hon ihop och galopperade. Hon ställde sig sig dock ganska snabbt och då jag såg att ledaren inte travade bra gjorde jag ett försök att ta ledningen. Jag fick dock svar. Hon tog i ordentligt utvändigt ledaren. På sista varvet stumnade hon något och jag fick inrikta mig på att köra för andrapriset bakom den mycket duktiga vinnaren. Hon blev tvåa på 33,6/2140g och jag är mycket nöjd med prestationen. Loppresultat här.

The Killer startade i lopp 8. Han var inte bra. Han fick ett lopp i kön och travade inte alls bra som oplacerad på 18,3/2160. Han ska kollas upp ordentligt. Loppresultat här.

Sundbyholm 14/9

Ineedyourmoneymum startade i lopp 3. Hon var dålig igen. Hon öppnade ok och fick så småningom andra ut. Hon hade svårt att gå med och tappade sedan successivt för att bli oplacerad på enkla 17,5/2140a. Banan var bedrövlig men det kan inte vara hela orsaken. Hon får lite vila och kollas sedan upp. Loppresultat här.

The Killer startade i lopp 8. Han hade jätteproblem med banan och sprang och slog på sig hela loppet. Inne på upploppet klarade han inte det längre utan galopperade. Han hade varit sämst trea efter ett utvändigt lopp utan rygg. Han kändes bra och formen finns där. Hoppas det stämmer för honom i lopp snart.Loppresultat här.

Jasmin gick premielopp. Hon skötte sig fint och klarade premien på 33,7/2140.

Örebro 9/9

The Killer startade i lopp 3. Han gick klart godkänt. Han fick ett invändigt lopp och inkom som sexa på 16,9/2140. Han travade fint och gick med full spänst in i mål. Han har inte startat på länge och det fattades lite tempo. Borde bli bättre med loppet i kroppen. Loppresultat här.

Romme 7/9

Svartina L.G. startade i lopp 5. Hon kändes piggare än i debuten och öppnade fint. Sen blev hon lite ivrig när favoriten kom fort på utsidan med galopp som följd. Sedan gick hon ett snabbt varv och kunde inte hålla ihop det helt med ny galopp som följd. Hon blev diskad. Jag är nöjd med hur hon kändes. Till nästa start ska jag tynga henne lite. Loppresultat här.

Ineedyourmoneymum startade i lopp 8. Hon var svag. Hon öppnade sämre än väntat och tappade under vägen. Hon blev oplacerad på enkla 15,4/1640a. Hon travade dock bra så tror inte att det är något fel på henne. Jag har en teori om van den dåliga prestationen beror på ocvh jag tror hon blir bättre till nästa start. Loppresultat här.

Sundbyholm 28/8

Hands Down startade i lopp 1. Han var inte bra som oplacerad på 19,0/2140. Han hängde på en töm genom hela loppet och blev inte körbar. Uppenbarligen var det något som störde honom och han är uppkollad och behandlad. Bara att glömma. Loppresultat här.

Rättvik 25/8

Ineedyourmoneymum startade i lopp 6. Hon öppnade bra bakom bilen men kunde inte ta spets. Då valde jag rygg på ledaren. Den kördes väldigt konstigt med omväxlande uppullning och speedryck när spetsen svarades. Det passar inte henne så bra och hon kändes lite omotiverad som femma på 17,4/2140a. Loppresultat här.

Svartina L.G. startade i lopp 8. Hon öppnade först bra men bromsade till och slog på en galopp kort efter start. Hon fick sedan gå ensam i ingenmansland en bit bakom ledaren och det passade inte henne. När sen två hästar kom upp bredvid på upploppet tände hon inte om förrän det var för sent. Det får jag skylla på orutinen. Om hon travat och hållit ledningen tror hon kunnat vara tvåa. Hon får godkänt och vi får ta nya tag. Loppresultat här.

Sundbyholm 17/8

Maj Melody gick premielopp. Hon blev lite ivrig strax efter start och tog sig en liten galopp. Sen gick hon strax under 30 två varv och landade på 31.7/2160g. Hon kändes fin.

Hands Down startade i lopp 2. Han öppnade ok men blev generad av en galopperande häst strax efter start. Han tappade position på det men framför tappade han motivation då han fick springa lite i ingenmansland i ett lopp som kördes fort. Sedan tappade han till slut och blev oplacerad på 19,3/2140. Det var inte det rätta trycket i honom. Han blev uppkollad och behandlad efter loppet. Blir bättre till nästa start. Loppresultat här.

Färjestad 16/8

Ineedyourmoneymum startade i lopp 4. Det kom en kraftig regnskur innan loppet och banan blev alldeles för mjuk för henne då hon kräver bra fäste. Hon fick också gå med skor. Jag gav henne ett invändigt lopp och med tanke på omständigheterna gick hon godkänt som oplacerad på 15,5/2140. Hon blir bättre med loppet i kroppen och passas nästa gång. Loppresultat här.

Gävle 13/8

O.M.Hazebrouck startade i lopp 1. Han gick i passgång i volten och när starten gick blev det tyvärr galopp. Han tappade 40-50 meter på det. Loppet öppnades lugnt och jag körde framåt efter galoppen. Alla ville köra på innerspår så det enda alternativet var att köra fram utvändigt ledaren. På sista varvet ökades tempot successivt och vi gick i närkamp med ledaren utan att kunna koppla greppet. Han gick godkänt som tvåa på 18,8/2640g, men han kan ännu bättre. Loppresultat här.

Sundbyholm 13/7

O.M.Hazebrouck kvalade. Jag lär honom öppna lugnt och få en invändig resa. På upploppet vred jag ut och lät honom springa på lite. Han gick 19,7/2140 utan att anstränga sig speciellt. Han är startklar och jag letar lämpligt lopp.

Lindesberg 26/6

The Killer startade i lopp 5. Det var inget drag i honom för dagen. Han öppnade svagare än förväntat och när jag fick släppa ledningen var han nära att galoppera. I samband med detta slog han sig på en has. Han fullföljde loppet som oplacerad på 17,8/3140. Han får lite vila nu. Loppresultat här.

Örebro 17/6

The Killer startade i lopp 3. Han öppnade bra och höll spets. Han blev dock ordentligt utmanad av favoriten men jag svarade tills han slog på en galopp efter ett varv, med diskvalifikation som följd. Det gick väldigt fort i det läget. Jag testade jänkarvagn men i nästa start blir det vanlig vagn igen. Han kändes kanonfin annars. Det är synd att han inte får till det. Jag letar nya lopp. Loppresultat här.

Gävle 3/6

The Killer startade i lopp 6. Jag körde vad jag kunde från start men hästarna innanför drog iväg ordentligt. Jag hade inget annat val änb att hitta position i kön. På slutvarvet fick jag ta i honom två gånger när jag skulle öka och det tappade han fart på. Sen försökte jag köra lite för fort med honom till slut, vilket ändade i galopp och diskvalifikation. Han hade landat på en 15-tid utan galoppen och kan kändes helt ok. Det blev ett hårdare lopp än förväntat. Loppresultat här.

Sundbyholm 1/6

Hands Down kvalade. Jag körde en lugn resa invändigt med honom. På upploppet vred jag ut och han avslutade fint. Han skötte sig perfekt på 21,3/2140.

Sundbyholm 25/5

The Killer startade i lopp 8. Han var väldigt ivrig före start och när startbilen släppte slog han ihop och galopperade. Sedan körde jag runt som oplacerad på 18,6/2140a och han kändes finfin. Bara att ta nya tag.
Loppresultat här.

Lindesberg 16/5

Long Living startade i lopp 4. Han hade åttondespår och fick en resa på innerspår hela vägen. Innerspåret var väldigt löst och dåligt och han fick inte travet att stämma på grund av detta. Han var nära galopp några gånger men visade fin inställning genom att klara detta. Han fick sista pengarna på 19,3/2140. Han får godkänt. Loppresultat här.

The Killer startade i lopp 9. Han hade spår 11 bakom bilen och jag blev hängande i spåren direkt. Då valde jag att avancera fram till dödens i stället för att backa mig sist. In på sista bortre blev jag passerad och då tvekade han till lite på grund av stänk. Han fortsatte dock i fin stil som femma på 17,2/2140a. Han gick bra med tanke på den tunga öppningen. Loppresultat här.

Hagmyren 4/5

Long Living startade i lopp 6. Han öppnade ok från sitt bakspår men efter 100 meter fick jag ta i honom när den framför galopperade. Jag tappade position på detta och när sedan loppet kördes i 17-tempo första varvet fick jag köra ännu fortare för att ta ifatt. Han blev lite tagen av detta men höll farten anständigt som sjua på 19,6/2140. Han får godkänt. Loppresultat här.

The Killer startade i lopp 8. Han hamnade som väntat i spåren från sitt springspår på tillägg. Jag blev lite rädd för att inte bli nedsläppt i dödens så jag tog upp och fick en utvändig position en bit ned. Sen blev det lite småstörningar i omgångar då jag fick ta i honom. Han klarade detta men är lite svår att få upp farten på igen. Han avslutade hyggligt som femma på 18,3/2160. Han får också godkänt. Med facit i hand skulle jag ha gått på framåt direkt. Loppresultat här.

Solvalla 30/4

Ineedyourmoneymum startade i lopp 5. Hon hade bakspår i hamnade som väntat i kön, i fjärde utvändigt. Varvet kvar gick jag ned invändigt för att spara några meter. Hon kunde inte förbättra sig till slut utan blev första oplacerade på 14,9/2140a. Hon visade väl inte riktigt i samma form som vid vinsten men positivt är att hon travade perfekt och att hon gick med full spänst in i mål. Hon kunde bara inte springa fortare för dagen. Loppresultat här.

Örebro 22/4

The Killer startade i lopp 5. Han öppnade bra från sitt innerspår på tillägg och jag kom ut i en bra position. Varvet kvar blev det kraftig tempoökning och då tappade han lite. I den vevan fick han kraftigt stänk av grusklumpar på sig och det gillar han inte. Han körde med huvudet och jag fick galopp med diskning som följd. Det var synd för annars kändes han bra och hade säkert kunna vara trea-fyra annars. Loppet är bara att glömma och jag är nöjd med hur han kändes och att han verkade fungera bra utan skor fram. Loppresultat här.

Long Living startade i lopp 7. Han tog något hjälpsteg från start och jag fick ta i honom för att undvika galopp. Det gjorde att jag fick backa ned i kön och där blev han loppet igenom utan att kunna förbättra sig som oplacerad på 19,0/2140. Han gick trots allt 16,5 sista varvet och det är nog vad han kan gå för dagen. Han var klart förbättrad jämfört med förra loppet och borde gå framåt ytterligare med loppet. Loppresultat här.

Solvalla 16/4

Ineedyourmoneymum startade i lopp 2. Hon kändes dunderfin i värmningen och eftersom det blivit två strykningar i loppet bestämde jag mig för att köra barfota. Det blev fel och hon fick inte travet att stämma. Hon slog också på en galopp 500 kvar och blev diskad. Oväntat då hon funkat fint utan skor förut. Det tror inte det är något fel men hon ska ändå kollas upp för säkerhets skull innan det blir start igen. Loppresultat här.

Bollnäs 12/4

The Killer och Long Living startade båda i lopp 6.
The Killer hade springspår på tillägg och han blev inte oväntat hängande efter start. Jag valde att gå fram till dödens och han var med där framme ända till upploppet då han stumnade något. Han höll dock farten bra som fyra på 18,9/2160n. Han travade bra på en bana som var mycket lös. Han får klart godkänt.
Long Living var dålig som oplacerad på svaga 23,0/2140. Han sprang och grävde ned sig i den lösa banan och kom ingenstans. Han är uppkollad efteråt och vi hittade inga fel. Bara att glömma och vi testar igen. Loppresultat här.

Ineedyourmoneymum startade i lopp 10. Hon öppnade bra från sitt andraspår men jag kunde inte hålla ledningen och fick rygg på ledaren. På sista bortre blev det våldsam körning och då kunde hon inte växla tempo riktigt som hon borde. Hon höll dock farten bra och blev trea på 15,9/2140a. Hon får klart godkänt. Banan var inte den bästa och jag är säker på att det påverkade. Hon kan snart gå barfota och det ser jag fram emot. Loppresultat här.

Örebro 8/4

Mantorp 29/3

Ineedyourmoneymum startade i lopp 2. Jag tog ledningen som planerat men fick nästan direkt tryck av en häst jag inte ville släppa till. Den fortsatte att trycka i ett onödigt hårt tempo så på sista bortre blev hon trött. Jag slutade köra på henne till slut och hon blev oplacerad på 18,5/3140. Hon är ursäktad. Med facit i hand skulle jag ha släppt. Loppresultat här.

The Killer startade i lopp 4. Han hade bakspår på tillägg och hamnade förstås långt bak i kön. Loppet kördes i ett friskt tempo och som jag hoppades plockade han placeringar till slut och blev sexa på 18,1/2160. Han får godkänt och blir stadigt lite bättre. Loppresultat här.

Sundbyholm 23/3

Svartina L.G. gick kvallopp. Hon blev lite ivrig vid start och tog sig en kort galopp. Annars skötte sig bra och blev godkänd på 39,8/2140g.

Örebro 21/3

The Killer startade i lopp 11. Han öppnade bra men favoriten intill var för snabb så jag fick ett lopp i rygg på denne. Favoriten var dock riktigt dålig och jag fastnade bakom med alla krafter sparade som oplacerad på 18,7/2140. Han var inte ens andfådd efteråt. Bara att glömma. Han kändes i alla fall jättefin. Loppresultat här.

Romme 12/3

The Killer startade i lopp 3. Jag tog en säkerhetsstart och hamnade i kön. Där fick han gå och när det blev ordentlig körning hade han svårt att gå med. När han fått upp farten höll jag på att komma fram invändigt på upploppet, men den luckan täpptes till. Jag fick ta ut och då var vi i princip i mål. Han blev oplacerad på 17,5/2640a. Gick gick ok och han skötte sig bra. Han får starta på för att få upp tempot och jag tror han kommer att bli klart bättre när han kan börja gå barfota. Loppresultat här.

Romme 9/3

Ineedyourmoneymum startade i lopp 9. Jag blev lite utmanad men kunde lätt hålla ledningen från mitt innerspår. Som planerat körde jag 17 första varvet och sen blev det 14,5 sista varvet och 13,5 sista femhundra. Det var ingen som kunde utmana och jag vann hur lätt som helst på 15,5/2140 med krafter sparade och till nästan 50 gånger pengarna! Hon kändes dunderfin. Riktigt kul! Loppresultat här och där kan du också se loppet.

Sundbyholm 2/3

Ineedyourmoneymum startade i lopp 3. Hon hade bakspår och hamnade i fjärde invändigt. När det blev körning på sista bortre kunde hästen framför inte vara med och jag tappade på det. Jag fick fritt en bit i sista sväng men hamnade sedan i ryggar hela vägen in i mål. Hon blev sjua på 16,1/2140a och hade gott om krafter kvar i mål. Hon kändes bättre än på mycket länge. Formen är i antågande. Loppresultat här.

The Killer startade i lopp 9. Han kändes lite spänd innan start men skötte sig i loppet. Han blev hängande i tredjespår och jag ville inte riskera att bli hängande i en kurva till utan valde att backa ned till sista par. Sedan gick han anständigt från sin köposition som sjua på 17,2/2140a. Han får godkänt och det var i alla fall ett steg i rätt riktning i och med att han skötte sig. Loppresultat här.

Sundbyholm 23/2

Mimmis Pärla startade i lopp 3. Hon öppnade ok och fick tredje invändigt. Banan hade lite skiftande underlag (även om den var bra) och hon fick lite problem med att gå med. 700 kvar blev det galopp. Hon ställde sig dock och fick faktiskt sista pengarna på enkla 22,3/2140g. Jag får fundera lite på om jag ska fortsätta med henne. Loppresultat här.

Ineedyourmoneymum startade i lopp 9. Hon öppnade ok från ett spår långt ut, men jag fick ta en position en bit ned. Loppet öppnades fort, sen tog man upp och sen kördes det fort till slut igen. Det passar henne inte så bra, men hon kämpade på riktigt bra. Tyvärr blev hon första utan pengar på 15,7/1640a. Hon kändes bra och travade bra. Loppresultat här.

Sundbyholm 5/2

Ineedyourmoneymum startade i lopp 5. Hon öppnade inte så bra som jag hoppades utan blev hängande i tredjespår. Då hade jag att välja på att backa mig sist eller gå fram i dödens. Jag valde det sistnämnda. För ett ögonblick blev jag avlöst men den ryggen blev inget värd då det blev en våldsam körning där framme. Sen var jag nära att hitta ned på innerspår två gånger. Hon mattades förklarligt av på sista bortre men hon höll farten berömvärt som oplacerad på 16,0/2140a. Hon är ursäktad. Jag tycker ändå att det var ett steg i rätt riktning. Loppresultat här.

Örebro 26/1

Long Living startade i lopp 6. Han hade bakspår och fick ett lopp i kön. Loppet kördes väldigt fort för klassen och årstiden och när det blev körning på sista varvet kunde han inte följa och tappade motivationen. Han blev oplacerad på enkla 20,7/2140 och jag trodde han skulle kunna betydligt bättre. Han behöver träna ett tag till innan det kan bli aktuellt med ny start. Loppresultat här.

Gävle 24/1

The Killer startade i lopp 1. Han öppnade ok och fick positionen utvändigt ledaren. Därifrån ökade jag successivt tempo och han kändes stark och fin när han plötsligt galopperade in i sista sväng och blev diskad. Han kan ha blivit lite ivrig när det kom en häst utvändigt. Det var absolut inte slutkört i det läget och han hade blivit sämst trea utan galoppen. Jag kollar upp honom för säkerhets skull. Loppresultat här.

Sundbyholm 19/1

Ineedyourmoneymum startade i lopp 1. Hon hade bakspår och hamnade som väntat en bit bak och jag valde att gå ned på innerspår. 5-600 kvar blev den en kraftig tempoökning och då tappade hon lite. Sen kom hon tillbaka när hon fått uppfarten och hade lite sparat i mål som femma på 16,3/2140a. Hon travade perfekt och kändes fin men hon har problem med tempoväxlingar. Hon kollades upp senare i veckan och fick behandling. Det kan ha varit något som störde henne. Loppresultat här.

Örebro 14/1

Mimmis Pärla startade i lopp 6. Hon kändes bra, öppnade stabilt och fick en invändig position. Efter 5-600 meter galopperade hon utan förvarning och blev diskad (felaktigt – hon galopperade inte 100 m). Antagligen slog hon sig på ett knä. Banunderlaget skiftade lite i hårdhet och hon är väldigt känslig för sånt. Vi får prova igen. Loppresultat här.

The Killer startade i lopp 7. Han öppnade stabilt och fick så småningom dödens. 800 kvar galopperade ledaren och togs korrekt ut framför fältet. Vi tappade lite fart på det och han var strax efter nära att galoppera. Sedan tog har fart igen och gick skapligt in i mål som sexa på 18,9/2140. Förra gången var han för het och nu var han för lugn istället. Får försöka hitta rätt till nästa gång. Loppresultat här.

Sundbyholm 5/1

Ineedyourmoneymum startade i lopp 2. Vi kom fram bra från vårt bakspår och fin en fin utvändig position. Varvet kvar började man anfalla i tredjespår och jag ville inte svara detta. Följden blev att jag hamnade allt längre bak. På sista bortre blev det en tempohöjning som hon inte riktigt kunde vara med på (fästet?) och 500 kvar krokade jag ihop lite med en konkurrent och tappade lite. Sen tog hon bra fart och gick i mål med full spänst. Blev dock oplacerad på 16,2/2140a. Ingen fara med formen. Loppresultat här.

Sundbyholm 22/12

 • The Killer startade i lopp 2. Han var väldigt pigg för dagen och det blev tyvärr galopp när bilens släppte fältet. Jag lät honom sedan springa runt i 17-tempo i 1800 meter och han kändes jättefin. Vi får komma igen och han ska passas nästa gång. Loppresultat här.
 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 12. Hon öppnade fint och jag fick positionen bakom ledaren. I sista sväng kunde jag gå ut ett spår. Tyvärr stumnade hon sista biten och blev sexa på 16,8/2140a. Banan hade blivit väldigt smetig till hennes lopp och det gillar hon inte alls. Jag är tämligen säker på att det är förklaringen. Hoppas på mer vintriga förhållanden framöver då hon går bra med hakar. Loppresultat här.

Sundbyholm 7/12

 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 4. Hon öppnade ok men kunde inte hålla ledningen. Efter ett lopp i ledarryggen gick jag ut 500 kvar. Hon kämpade på och höll farten bra som fyra på 16,7/2140 i sin comeback. Hon får klart godkänt och borde bli klart förbättrad till nästa start. Jag var nöjd med prestationen. Loppresultat här.

Sundbyholm 29/9

 • The Killer startade i lopp 11. Han var inte alls bra. Han kunde inte vara med att köra om spets utan fick dödens. Jag körde så fort jag kunde med honom men han blev oplacerad på 17,1. Han var inte trött imål utan kunde helt enkelt inte springa fortare. Det är något som stör honom och det gäller att försöka hitta vad det är. Ska försöka med lite alternativ träning samt naturligtvis göra vad jag kan för att hitta felet. Loppresultat här.

Sundbyholm 8/9

 • Gilla So Wild kvalade. Han knallade runt på 21,9/2140 utan att pressas. Han kändes bra på en bana som inte var hundra för dagen.

Örebro 27/8

 • The Killer startade i lopp 5. Han sprang och ställde lite inledningsvis och kunde inte öppna så bra. Vi blev hängande och jag fick lov att backa mig sist. 5-600 kvar vred jag på från min köposition men i sista sväng blev jag störd och fick ta upp och börja om. Sedan avslutade han bra men blev oplacerad på 17,1/2140a. Var inte lika bra som väntat. Loppresultat här.

Örebro 20/8

 • The Killer startade i lopp 10. Han var taggad och blev lite väl ivrig. Strax efter start fick jag korrigera honom då ledaren bröt ut och när jag skulle ta ned honom bakom ledaren blev det tyvärr galopp. Sedan körde jag runt i 17-tempo utan att pressa honom och han kändes jättefin. Passas nästa gång. Loppresultat här.

Gävle 9/6

 • The Killer startade i lopp 6. Han hade bakspår och hamnade i en störningssituation kort efter start. Han klarade denna men tappade lite. Sedan kom jag i kapp och fick en bra position. Han agerade dock segt hela loppet och hängde dessutom på högertöm. Han kunde inte bli bättre än fyra på 18,2/2140 och det är inte alls så bra som han kan. Han behöver kollas upp innan jag anmäler igen. Loppresultat här.

Sundbyholm 7/6

 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 2. Som befarat hamnade hon illa till från sitt tolftespår och jag fick femte utvändigt. 700 kvar styrde jag ut för att attackera men då förvånade hon med att stanna till och tappade då lite istället. Sedan fick hon upp farten och avslutade i 11-tempo sista 500 men kunde inte bli bättre än sjua på 16,0/2140a. Jag ska kolla upp henne innan jag anmäler igen. Hon ska inte stanna till så där. Loppresultat här.

Sundbyholm 18/5

 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 3. Hon öppnade bra från sitt tillägg och jag gjorde ett försök att utmana om spets efter 500 m. Jag fick dock svar och gick ned i rygg. I sista sväng uppenbarade sig luckan och jag utmanade in på upploppet. Ledaren försvarade sig bra och jag kunde inte ta mig förbi. Hon kämpade på bra som tvåa på 16,9/2660. Banan var (ovanligt nog för att vara Sundbyholm) lite lös och det passar henne inte. Hon får klart godkänt för insatsen. Loppresultat här.

Bollnäs 7/5

 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 4. Bollnäs bana var nyomlagd och framför allt i kurvorna var den rent katastrofdålig. Jag försökte ladda från start men hon kunde inte öppna pga dåligt fäste. Jag hittade ned i tredje utvändigt vilket sedan blev fjärde ut. Loppet kördes sen långsamt på mellanvarvet. Från sista bortre blev det väldig körning och i sista sväng kunde hon inte riktigt vara med och jag fick prova invändigt. Hon var också brunstig och sprang och sög luft. Sen in på upploppet fick hon fäste igen och jag fastnade bakom hästar (igen) och blev sexa på 17,0/2140a. Jag vinner loppet med lucka, trots att banan var så dålig och opassande. Loppresultat här.
 • Trollfux startade i lopp 7. Han tålde inte den dåliga banan. I loppet tog han spets som väntat men favoriten kom igenom från sitt bakspår och jag valde att släppa. Sedan kördes det riktigt långsamt första varvet och riktigt snabb det andra. Han hängde på bra ända till upploppet men då tröt krafterna och banan tog ut sin rätt på honom. Han fick sista pengarna på 31,8/2140. Han får åka på sommarsemester nu så får vi se hur framtiden blir för honom. Loppresultat här.

Sundbyholm 5/5

 • Mimmis Pärla startade i lopp 2. Hon kändes jättefin för dagen men det blev fel. Innan loppet blev hon uppskärrad av en halvskenande konkurrent och strax efter start tog det tvärstopp framför. Sedan agerade hon väldigt spänt och slog på en galopp i andra sväng. Oplacerad på 20,6/2140g. Synd för hon känns allt bättre. Jag hoppas jag hittar fler lopp att testa i. Loppresultat här.

Sundbyholm 20/4

 • Mimmis Pärla startade i lopp 3. Hon kändes fin före loppet, men när starten gick hamnade hon i rygg på en konkurrent som togs upp kraftigt. Jag fick ta i henne och det klarade hon inte med galopp som följd. Bara är bara att glömma och leta nytt lopp. Jag hoppas att hon kan få till det då, så jag får ett kvitto på om hon är bra. Loppresultat här.

Rättvik 8/4

 • Trollfux startade i lopp 4. Han öppnade bra och jag tog spets utan att bli direkt utmanad. Sedan fick jag sänka tempot till 33 första varvet. På sista bortre blev det rejäl körning men han svarade alla försök till att utmana och vann en bekväm seger på 31,1/2140 utan att förta sig. Kul att han fick vinna igen. Loppresultat här.
 • Ineedyourmoneymum öppnade ok från sitt sjundespår men kunde inte utmana om någon ledning. Jag hittade ned och det blev tredje utvändigt. Efter ett varv anfölls det bakifrån och jag ville inte gå före dessa. Fler hästar fyllde på och jag blev helt innesluten. Jag provade invändigt i sista sväng men det var fullt runtomkring hela vägen in i mål. Jag blev åtta på 16,7/2140a och hade gott om krafter sparade. Hon kändes jättefin. Passas nästa gång. Loppresultat här.

Mantorp 16/3

 • The Killer startade i lopp 10. Han kändes jättefin både i värmning och inför start. I loppet öppnade han bra men förvånade med att plötsligt galoppera efter 100 meter. Möjligen kan han ha slirat lite i banan. Efter galoppen körde jag runt utan att pressa honom och han blev oplacerad på 19,8/2140g. Jag tror det kan räknas som ett olycksfall i arbetet men jag kollar upp honom för säkerhets skull. Loppresultat här.

Bollnäs 13/3

 • Trollfux startade i lopp 2. Han öppnade bra och vi fick en fin resa, mestadels invändigt, och kom så småningom fram i rygg ledaren. In på upploppet stumnade han sista biten och blev sjua på 30,6/2160. Han skakade i bakknäna efteråt och det är troligt att den stenhårda banan tog på honom. Annars kändes han och travade bra. Loppresultat här.
 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 7. Henne var det inget drag i alls. Hon fick en invändig löpning bak i klungan och kunde inte blanda sig i striden alls som åtta på 17,8/2140a. Hon tappade travet bitvis och var inte att känna igen. Hon måste till veterinären för att kollas upp. Loppresultat här.

Sundbyholm 9/3

 • Mimmis Pärla startade i lopp 1. Hon öppnade finfint och var på väg mot spets. In i första sväng klarade hon inte av sidoförflyttningen riktigt och det blev galopp. Hon ställde sig inte och hon blev diskad.
  Hon kändes mycket bättre nu och visade att hon kan springa fort. Vi får leta nya lopp. Loppresultat här.

Solvalla 4/3

 • The Killer startade i lopp 2. Vi hade otur. I det första startförsöket kändes han jättefin och öppnade bra. Det blev omstart och sedan dubbla materialfel. Han jagade upp sig en del då och när loppet sedan gick hade han tappat lite motivation. I loppet sedan blev han lite generad av en galopperande konkurrent in i första sväng. Det blev galopp och han tappade minst 60 meter. Sedan körde jag i kapp fältet och han fullföljde bra som sjua på 18,2/2140ag. Borde haft bra vinstchans utan incidenteten. Loppresultat här.

Gävle 18/2

 • The Killer startade i lopp 5. Han tog spets lätt men blev lite ensam då båda de andra starthästarna kom bort. Favoriten kom snabbt från tillägg och jag kunde inte svara den. Det var väldigt grovt material överst på banan och han gillar inte att få stänk på sig. Därför sprang han och småbromsade och jag kunde inte hålla rygg på ledaren, vilken också vann loppet. När jag sedan fick sällskap tog han i bra igen. In på upploppet kontrade han ut två konkurrenter som var förbi i sista sväng och gick rejält in i mål som tvåa på 17,8/2140. Han gick 15,5 sista varvet och jag är nöjd med prestationen. Loppresultat här.

Sundbyholm 17/2

 • Mimmis Pärla startade i lopp 1. Hon öppnade stabilt från sitt åttondespår och fick tredje invändigt. Tyvärr var det en konkurrent som vinglade lite och körde i halvspår bredvid oss så vi tappade mycket på täten. Loppet kördes också väldigt långsamt fram till sista 700. Hon avslutade med 19 s 1000 och blev oplacerad på enkla 22,9/2140. Det var inget tryck i henne men hon travade stabilt. Vi får testa igen. Loppet borde föra henne framåt. Loppresultat här.
 • Arrow Avon startade i lopp 7. Kusken träffade bra från start och fick en invändig position. I sista sväng hamnade man lite på vingel bakom en tröttnande konkurrent men han spurtade fint när han fick fritt. Han blev femma på 19,1/2140.  Formen är fortsatt bra.
  Loppresultat här.

Örebro 13/2

 • Trollfux startade i lopp 1.  Han öppnade bra men jag fick ta upp honom i en trång situation och han tappade lite på detta. Sedan fick han ett invändigt lopp utan kontakt med tätklungan. Han blev sexa på 29,4/1680 och han får godkänt för sin insats. Loppresultat här.
 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 11.  Han hamnade i kläm från start och fick en position långt nere i kön. Loppet öppnades långsamt med 20 första varvet. Hon travade lika fort som alla andra sista varvet men kunde inte ta något på täten och blev oplacerad på 17,1/2160. Hon såg fin ut. Bara att glömma och vi får se loppet som en formhöjare. Loppresultat här.

Sundbyholm 3/2

 • The Killer startade i lopp 2.  Han öppnade stabilt men inte jättefort och hamnade rätt snabbt i dödens. Därifrån var han inledningsvis lite seg och jag hade  gärna kört lite snabbare första varvet. Sista 800 tog han dock i bra och jag kunde köra mig till ledningen på sista bortre. Favoriten liftade med mig i rygg och den kunde jag inte svara sista biten. Jag blev tvåa på 18,1/2140. Jag är nöjd med prestationen. Loppresultat här.
 • Arrow Avon startade i lopp 9.  Han öppnade ok från sitt innerspår och jag kunde ta mig ut i andra par utvändigt. Tyvärr var hästen framför riktigt svag och jag fastnade bakom när det fylldes på med anfallande hästar. När jag väl kunde köra var de andra redan ”i mål”.  Han avslutade med 15 sista varvet och 13 sista 300 men blev oplacerad på 16,4/2140. Han kändes fin och travade bra så jag är nöjd med prestationen. Loppresultat här.

Färjestad 27/1

 • The Killer startade i lopp 1.  Han öppnade fint från sitt innerspår och höll spets. Där fick jag inte hållas i fred. En konkurrent pressade på hårt i 15-tempo men jag ville inte släppa. In i tredje sväng snubblade plötsligt till lite och galopperade. Han ställde sig men tappade mycket. Efter galoppen gick han bra och slutade sexa på 20,2/2140g. Snöpligt. Han hade nog varit med vinnaren i mål utan galoppen. Loppresultat här.
 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 6.  Hon öppnade bra och jag fick vinnarhålet. Typiskt nog hade banan blivit väldigt kladdig till hennes lopp och det passar henne riktigt illa. Hon tappade och blev oplacerad på 18,7/2640. Dessutom sprang hon och sög in luft. Hon travade dock perfekt och om banan blir fast och fin i hennes nästa start tror jag hon kommer att gå bra igen. Loppresultat här.

Färjestad 20/1

 • Trollfux startade i lopp 5.  Han kändes fin i värmningen men i loppet kunde han inte öppna lika bra som han brukar kunna. Vi hamnade utvändigt ledaren och det gillar han inte. Han ledsnade totalt och slutade oplacerad på enkla 31,0/1660. Jag är helt säker på att det var den dåliga banan som satte ned honom. Loppresultat här.
 • Arrow Avon startade i lopp 7.  Han kändes dunderfin i l värmningen men i loppet blev det fel. Kort efter start blev han generad av galopperande hästar och tappade position. Sedan fick han ett invändigt lopp. I sista sväng fick han en dålig rygg och tappade ännu mer position. Jag är säker på att även han missgynnades av den dåliga banan. Oplacerad på 18,7/2160. Bara att glömma. Loppresultat här.

Färjestad 13/1

 • Arrow Avon startade i lopp 2.  Han öppnade ok och jag valde en invändig position.  I sista sväng fick jag backa lite innan jag kunde vrida på ute i fjärdespår. Han avslutade riktigt vasst och blev trea på 16,5/2140. En riktigt positiv debut för mig. Loppresultat här.
 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 3.  Jag valde rygg på en av spelfavoriterna men den öppnade dåligt och jag fick ta mig ned invändigt istället. Då fylldes det på med hästar framför och positionen blev allt sämre. I sista sväng tog det lite stopp när krokade ihop kort med en konkurrent. Sedan avslutade hon i 10-tempo sista 400 och hon blev sexa på 15,4/1640a med full spänst in i mål. Hon kändes kanonfin och vinner lopp när som helst när hon får lite tur med spår och positioner! Loppresultat här.

Sundbyholm 7/1

 • Mimmis Pärla kvalade. Jag körde på säkerhet och hon fick knalla runt på 22,7/2140 utan att pressade. Det var skönt att hon travade hela vägen. Nu får hon jobbas ordentligt en tid innan det blir start.

Romme 5/1

 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 11. Hon kändes jättefin i värmningen så jag hade vissa förhoppningar. Efter lopp 10 åkte man obegripligt nog ut och harvade banan, vilket gjorde den tungsprungen. Det passar inte henne alls. I loppet tog hon först inte i alls och när jag styrde ut på sista bortre hamnade jag i en trött rygg. Eftersom hon inte tagit i hittills valde jag tyvärr att inte vrida på i fjärdespår. När jag sedan vred på i sista sväng tog hon i och avslutade riktigt bra som fyra på 18,4/2160. Med tanke på omständigheterna var jag nöjd med prestationen. Loppresultat här.

Eskilstuna 2/12

 • Trollfux startade i lopp 10.  Han hade dubbla tillägg och jag öppnade rätt hårt för hitta en bra position. Det blev 25 första varvet och det var för snabbt över full distans. Han blev trött till slut och blev sjua på 30,2/2180.  Han kändes klart bättre än sist och jag är nöjd med prestationen. Loppresultat här.
 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 11. Hon kändes dunderfin för dagen och jag körde till start med rätt stora förhoppningar. Tyvärr konstrade en häst framför oss vilket störde en annan konkurrent och i sin tur mig. Jag fick slå tvärstopp och kasta henne åt sidan med galopp som följd. Sen lät jag henne jogga runt i 18-tempo och hon kändes jättefin.  Oplacerad på 21,1/2180g. Formen är verkligen på gång. Passas nästa gång. Loppresultat här.

Romme 26/11

 • Trollfux startade i lopp 4.  Han öppnade ok och jag kunde köra till spets. Jag valde dock att släppa efter 500 m. I sista sväng var jag nära att få lucka när den utvändiga hästen galopperade. Den ställde sig dock och jag fick ta upp lite och gå tillbaka. Sen tröttnade han sista 100 meterna och blev oplacerad på 32,0/2140. Banan var också aningen för lös för att passa honom. Borde gå framåt med loppet.Loppresultat här.

Sundbyholm 24/11

 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 11. Hon öppnade ok men vi hade inte mycket att välja på än ett utvändigt lopp utan rygg. Hon höll hyggligt som trea på 16,9/2180. Hon tog inte ut steget som hon kan och jag tror det var ett muskulärt problem som jag kan rätt till innan nästa start. Med tanke på det får hon godkänt. Loppresultat här.

Sundbyholm  10/11

 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 6. Hon öppnade ok från sit femtespår man jag kunde inte hitta en bättre position än femte invändigt. Sedan blev det väldig körning till slut och hon avslutade i 10-tempo sista 500 utan att kunna ta något. Hon blev oplacerad på 15,7/1640. Hon travade bra och kändes klart bättre än sist, så trots placeringen är jag nöjd med henne. Loppresultat här.

Romme 2/11

 • The Killer startade i lopp 1. Han hade spår åtta och hamnade då bakom hästar. Han sprang och körde upp huvudet och tog aldrig tag i grejerna. Sen slog han på en galopp efter 500 meter. Han tog i för fullt sista 300 meterna men då var de andra nästan i mål. Han blev oplacerad på 20,8/2140g. Vi får skylla på orutin. Jag testar honom i något provlopp igen innan jag anmäler igen. Loppresultat här.

Sundbyholm 28/10

 • Ineedyourmoneymum startade i lopp  7. Hon fick vilsamt bra lopp men gick inte bra. Det kändes som hon inte kunde springa fortare än de 16,9/2160 hon gick som sjua. Jag vet ju att hon kan otroligt mycket bättre än så. Jag har mina misstankar om vad det beror på och det ska jag rätta till i veckan.  Loppresultat här.
 • Hands Down gick premielopp. Han var lite för laddad och drog iväg snabbt med dubbla galopper som följd. Han ställde sig dock snabbt och visade fin uppfattning. Han klarade premien på 31,1/2140g.

Sundbyholm 30/9

 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 6. Hon öppnade bara ok från sitt innerspår och fick ett invändigt lopp. Det var inget tryck i henne men jag tror att det återigen berodde på att banan var dåligt, speciellt på innerspåret. Hon fick också en dålig rygg i sista sväng. Hon var inte speciellt trött i mål. Oplacerad på 16,5/2140a. Loppresultat här.

Romme 23/9

 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 6. Hon öppnade inte så bra som jag hoppades men jag kunde hitta en bra position. Hon sprang på utan att kunna vara med i striden som fyra på 15,7/2140a. Banan var lös upptill och jag är säker på att hon inte fick det fäste hon behöver. Med tanke på detta gick hon godkänt. Loppresultat här.

Sundbyholm 10/9

 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 5. Hon hamnade maximalt illa till från sitt tolftespår. Hästen framför var mest i vägen hela tiden men jag ville inte ge mig iväg i spåren redan efter ett varv.
  Jag chansade invändigt från sista bortre och det var inte långt ifrån att jag fick en lucka (trolig tvåa i så fall). Nu kom hon i mål som femma på 16,1/2140a utan att vara det minsta ansträngd. Formen är fortsatt bra och vi får ta nya tag. Loppresultat här.

Sundbyholm 26/8

 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 6. Hon öppnade fint bakom bilen men kunde inte svara den som kom utvändigt. Jag valde att ligga kvar i rygg. I sista sväng tröttnade hästen i dödens och lucka kom. Hon sköt till fint, kopplade greppet på ledaren och vann enkelt på 15,8/2140a utan att behöva förta sig. Skönt att det äntligen fick stämma i loppet för henne! Loppresultat här.

Solvalla 20/8

 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 5. Hon blev utan spår i starten (borde varit omstart) och tappade lite position på det. Hon hamnade i kön och loppet kördes väldigt långsamt första varvet. Från sista bortre blev det väldig körning. Hon gick 13 sista varvet utan att kunna förbättra sig (fick en dålig rygg en bit också) och kom i mål på 16,4/2160. Galoppen i resultatraden är fel.  Hon kändes bättre än senast och formen borde vara på gång nu. Loppresultat här.

Solvalla 28/7

 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 10. Hon kändes dunderfin i värmningen men i loppet var hon inte bra. Jag kunde inte ladda från mitt åttondespår utan fick ta upp och hamnade då långt bak. Hon avslutade med 14 sista varvet och 12 sista 500 och det räckte till ett sjättepris på 15,8/2140a och hon får i princip godkänt för det. Jag vet att hon kan mycket bättre. Det var väldigt varmt och hon drack ingenting innan loppet. Med tanke på värmen gissar jag att det är detta som satte ned henne. Loppresultat här.

Sundbyholm 8/7

 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 6. Hon öppnade snabbt utan att jag behövde köra på henne. I första sväng fick jag korrigera henne lite och det blev galopp. Hon tappade en hel del men jag kom ikapp fältet utan problem. Hon kändes så fin att jag vred på i spåren på sista bortre. In i sista sväng blev det tyvärr en ny galopp (slog sig på ett bakben). Hon gick då ”dubbelt så fort” som konkurrenterna och jag tror hon vinner lätt utan den andra galoppen. Hon blev sjua på 17,2/2140a. Med lite korrigering av utrustningen borde hon vara segeraktuell nästa gång. Hon kändes dunderfin och travade bra. Loppresultat här.
 • The Killer gick kvallopp. Han blev grovt störd efter en bit och tappade mycket. Han fullföljde sedan kvalet i 19-tempo för att landa på 22,9/2140. Kändes bra.

Lindesberg 22/6

 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 10. Hon öppnade lite långsamt från sitt tillägg och fick en position ganska långt ned i fältet. Det var inget tryck alls i henne och hon kunde inte blanda sig i slutstriden som sjua på 17,2/2160. Den enda teori jag har om orsaken är att Lindes lösa bana inte passar henne. Om jag ska ta fram något positivt så travade hon bättre än tidigare. Loppresultat här.

Sundbyholm 9/6

 • Mimmis Pärla gick kvallopp. Hon öppnade fint och fick positionen utvändigt ledaren. I utgången av andra sväng galopperade hon helt plötsligt. Detta skedde på samma ställe som hon blev påkörd i ett provlopp och det kan vara orsaken, för hon travade helt perfekt och kändes jättefin. Tråkigt. Jag får jobba vidare och hoppas hon lär sig.

Sundbyholm 28/5

 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 6. Loppet ingick i kusk-VM.
  Hon öppnade mycket snabbt från spår två och var på väg att ta spets när hon galopperade in i första sväng, troligen överforcerad. Sedan gick hon ett mycket snabbt varv innan hon galopperade igen på samma ställe.
  Hon slutade elva på 16,6a/1640. Hon såg annars fin ut och det var ett klart steg framåt. Kollar upp henne för säkerhets skull innan nästa start. Loppresultat här.

Sundbyholm 16/5

 • Ineadyourmoneymum startade i lopp 4. Hon hade bakspår och hamnade bakom galopperande konkurrent inledningsvis och tappade 30-40 meter på detta. Jag körde ikapp och tog en invändig position. Hon kändes seg mest hela loppet och tappade lite till slut som oplacerad på 16,9/2140. Hon kändes omotiverad och jag tror det beror på den långa frånvaron. Hon travade bättre än i höstas och borde bli ordentligt förbättrad till nästa start.
  Loppresultat här.

Sundbyholm 19/4

 • Trollfux startade i lopp 5. Från innerspår på tillägg valde jag en snäll invändig löpning. Tyvärr valde alla framför samma taktik då det blev femte invändigt efter en bit. På sista bortre kunde jag flytta ut och hittade rygg på den blivande vinnaren i tredjespår. I sista sväng kändes han dunderfin och jag vred ut till anfall. Den framför svarade dock och han tappade då lite motivation. Han höll dock farten fint som trea på 27,8/2160, vilket är hans bästa prestation över full distans. Han gick 25 sista varvet med sista 600 i tredjespår. Han fungerade barfota med blev inte radikalt bättre. Jag är klart nöjd med insatsen. Loppresultat här.

Sundbyholm 8/4

 • Enjoy’s Jazza startade i lopp 3. Hon öppnade bra och fick spets sedan en konkurrent galopperat framför. På sista bortre blev hon hårt ansatt och hade inget svar. När hon blev passerad gav hon upp och var inte bra för dagen. Hon blev oplacerad på 20,5/2140. Loppresultat här.

Mantorp 25/3

 • Enjoy’s Jazza startade i lopp 1.  Hon öppnade ok men kunde inte utmana om spets utan fick en invändig position. Från sista bortre blev det ordentlig speedkörning och då tappade hon lite position. Hon höll dock sin fart och slutade fyra på 19,9/2140. Jag var nöjd med henne. Loppresultat här.

Bollnäs 12/3

 • Trollfux startade i lopp 3. Loppet föregicks av tre omstarter där vi nästan blev överkörda av en bångstyrig favorit. När loppet sen gick missade vi lite från start och jag fick en invändig löpning. Loppet gick väldigt fort men han hängde med bra ända till upploppet då han stumnade lite. Vi fick sista pengarna på 27,7/1640 meter och jag är fullt nöjd med insatsen. Loppresultat här.

Sundbyholm 11/3

 • Enjoy’s Jazza hamnade lite illa till från sitt tillägg, blev lite störd till galopp och kom aldrig till i loppet. Banunderlaget var väldigt opassande och hon fick inte alls det fäste hon behöver. Hon blev oplacerad på 22,0/2160. Loppresultat här.
 • Mimmis Pärla gick kvallopp och galopperade igen. Denna gång var det av ren pigghet och hon kändes fin när jag körde runt i 20-tempo. Hon hade helstängt och det får jag ta av nästa gång.

Sundbyholm 23/2

 • Enjoy’s Jazza startade i lopp 5. Hon öppnade fort och fick en bra position invändigt. Den snabba öppningen satte dock sina spår och hon fick rejält med mjölksyra och blev oplacerad på 20,7/2140a.  Det är möjligt att hon hade problem med fästet också. Loppresultat här.
 • Mimmis Pärla galopperade igen i sitt kval. Jag tror dock att vi har hittat felet med henne och hon är behandlad.

Sundbyholm 5/1

 • Enjoy’s Jazza startade i lopp 1. Hon öppnade fint från sitt innerspår och körande Pierre Nyström valde att släppa till storfavoriten. Hon höll sedan den ryggen fram till upploppet då hon tappade lite. Hon höll dock farten fint och slutade trea på 20,1/2140. Träning, massage och ny balans gjorde henne klart bättre till denna start. Loppresultat här.

Sundbyholm 27/12

 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 9. Jag tog en lugn start från mitt åttondespår och hittade ned i tredje par utvändigt. Hästen framför var en dålig rygg så jag valde att chansa invändigt i stället för att vrida ut i tredjespår redan varvet kvar. Det löste sig bra och jag kom ut på sista bortre. Sedan gick hon resterande delen ute i tredjespår och kom i mål som trea på 16,1/2140a. Banan var mycket lös och hon fick inte fäste alls utan bara sprang och slirade. Med tanke på detta är jag nöjd med insatsen. Hon kändes bättre än senast och går stadigt framåt. Loppresultat här.

Sundbyholm 17/12

 • Enjoy’s Jazza startade i lopp 3. Hon öppnade bra men kunde inte ta spets. Hon fick strax andra utvändigt. När det blev körning kunde hon inte vara med utan blev oplacerad på enkla 22,6/2140. Hon är delvis ursäktad av att jag dagen innan blev tvungen att vintersko henne. Detta kan påverka. Hon borde bli bättre med loppet i kroppen.  Loppresultat här.
 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 7. Jag pressade henne inte från start utan lät henne gå iväg i sin takt. Hon blev lite störd av en galopperande häst efter hundra meter. Hon kom sedan fram i tredje utvändigt. Jag vred på 600 kvar och hon gick rejält hela vägen in i mål som trea på nya rekordet 14,6/1640a. Jag är nöjd med prestationen. Loppresultat här.

Romme 9/11

 • Trollfux startade i lopp 5. Det mesta blev fel denna kväll. Först blev en kusk ursparkad och hästen skenade. Då fick vi förstås vänta länge på banan. Han kändes jättefin först men ju längre vi fick vänta desto mer ointresserad blev han. Sen blev det en omstart och sen fick vi en dålig start från vårt bakspår i den giltiga starten. Detta spelade nog inget större roll. Vi hade hamnat därför en bit ner i andraspår ändå. Favoriten tog ledningen i ett beskedligt tempo. 600 kvar kände jag mig tvungen att ge mig iväg och han gick fort då. Hans speed är dock inte så lång och han stumnade lite in på upploppet. Blev trea på 29,1/1640 och han får godkänt för sin insats. Loppresultat här.

Romme 19/10

 • Trollfux startade i lopp 6. Han öppnade snabbt och jag tog planenligt spets. Sedan höll jag ett jämnt 28-tempo. På sista bortre blev jag utmanad rejält och då var vi nere i 23-tempo en bit. Utmanaren var för bra för honom och även om han höll farten bra så stumnade han en aning sista hundra. Han inkom som fyra på nya rekordet 27,1/1640. Han gick bra. Loppresultat här.

Gävle 1/10

 • Trollfux startade i lopp 5. Han öppnade fint från sitt tillägg och fick fjärde utvändigt. Femhundra gick jag ut och då tog han i ordentligt och gick riktigt fort. Tyvärr blev han utknuffad i fjärdespår i svängen och han stumnade lite till slut. Han blev sexa på 28,9/1660 men han var bara en längd från en andraplats. Han kändes finfin och jag är nöjd med prestationen. Loppresultat här.

Syndbyholm 25/9

 • Chiron Petes startade i lopp 1.  Han hade bakspår bakom bilen och den jag hade framför galopperade från start. Jag fick ta upp lite och kanske tappade lite position på det. Sedan fick han ett invändigt lopp men han travade inte bra och fick en galopp 500 före mål. Han tappade en prisplacering på detta och blev oplacerad på 20,1/2140. Orkesmässigt kändes han dock fin. Han ska kollas upp. Loppresultat här.

Sundbyholm 11/9

 • Chiron Petes startade i lopp 1. Han öppnade bra från sitt sjundespår bakom bilen och jag hittade ned i tredje invändigt. Där fick han gå resten av loppet. Han fastnade lite bakom två konkurrenter och hade nog lite sparat. Han tappade några placeringar på detta. Han fick sista pengarna men ingen tidsnotering. Han får godkänt med tanke på att den tunga banan inte gynnade honom. Loppresultat här.
 • Episod startade i lopp 10. Hon öppnade fint och tog spets. Sedan blev hon utsatt för elakt tryck i omgångar. Hon stumnade totalt, fick ordentlig mjölksyra och kom i mål oplacerad på mkt enkla 22,0/2140a. Den tungsprungna banan kan vara en bidragande orsak, men hon kan också ha drabbats att infektion igen. Vi funderar på hur vi lägger upp fortsättningen för henne. Loppresultat här.

Mantorp 10/9

 • Celtic startade i lopp 9.  Han öppnade bra och jag kunde hitta ut i andra ytter. På sista bortre stumnade hästen framför samtidigt som det anfölls bakifrån. Jag fick ta upp och börja om men han stumnade sedan och blev oplacerad på 17,5/2160. Loppet kördes i hårt 14-tempo och han gick ca 15 i 1600 m. Han behöver alltid något lopp i kroppen efter vila. Han är delvis ursäktad. Loppresultat här.

Sundbyholm 25/8

 • The Killer gick premielopp och skötte sig. Han joggade runt med svansen i vädret på 33,2/2140.

Årjäng 14/8

 • Trollfux startade i lopp 8. Han var väldigt laddad i sin comeback och det blev ovanligt nog startgalopp, både i en återkallad start och i den giltiga. Jag körde runt med honom  i 30-tempo efteråt och han kändes jättefin. Vi får ta nya tag. Loppresultat här.

Lindesberg 8/7

 • Episod startade i lopp 10. Som jag hoppades kunde jag ta spets och jag svarade när jag blev lite utmanad. På sista bortre hade hon dock inget svar alls och hon stumnade rejält. Hon tog sista pengarna på enkla 19,4/2140. Efteråt lät hon i halsen, vilket förklarar den svaga insatsen. Hon ska förstås kollas upp. Loppresultat här.

Sundbyholm 3/7

 • Chiron Petes startade i lopp 1. Han öppnade bra från spår långt ute på vingen. Det blev dock dödens och han blev stum till slut och blev sexa på 20,4/2140a. Man hade vräkt på mycket vatten på den torra banan och det hade inte hunnit tas upp ordentligt. Banan blev kladdig och det förklarar delvis hans prestation. Jag tycker han får godkänt ändå. Med loppet i kroppen och mer träning kommer han att bli bättre. Loppresultat här.

Sundbyholm 25/6

 • Episod startade i lopp 9. Hon hade spår åtta och fick en invändig resa hela vägen utan möjlighet att komma ut. Hon kom i mål som fyra på 17,4/2140 med alla krafter sparade. Hon var helt okörd och kändes bättre än någonsin. Det bådar gott inför framtiden. Loppresultat här.

  Sundbyholm 8/5
 • Episod startade i lopp 3. Hon skyggade för reklamskyltarna i sjösvängen och krokade ihop med ett annat ekipage. Vi tappade en del och jag fick välja ett lopp i kön. Hon fullföljde ok som fyra på18,1/2140a utan att vara som bäst. Hon får åka hem till ägaren och vila upp sig tillsammans med brodern Celtic. Loppresultat här.

Bergsåker 24/4

 • Trollfux startade i lopp 3. Han öppnade inte alls så bra som han brukar men jag kunde ta spets ändå. Sedan kändes han loj hela vägen och var tidigt slagen. Oplacerad på 29,0/1640. Om man ska leta förklaring kan den mjuka banan vara en möjlig orsak.  Loppresultat här.
 • Episod startade i lopp 6. Hon öppnade fint bakom bilen och jag tog ledningen. Efter första sväng kom favoriten och då valde jag att släppa. Sedan följde jag i rygg och jag vred ut på upploppet. Hon stumnade dock och blev oplacerad på 17,9/2140a. Även här kan plaskig bana/stänk vara en tänkbar orsak till en inte 100 %-ig insats. Positivt var att hon öppnade bra och fungerade fin barfota. Loppresultat här.

Sundbyholm 23/4

 • Celtic startade i lopp 8. Jag prickade starten perfekt från mitt springspår på tillägg och jag kunde, som planen var, ta spets utan problem. Sedan körde jag ganska lugnt tempo tills jag fick en tryckare varvet kvar. Jag ledde loppet till kort före mål då han blev avslagen av en häst som kom långt ute i banan. Han blev tvåa på 17,4/2160 och var ok. Kanske borde ha vunnit. Loppresultat här.

Sundbyholm 14/4

 • Episod startade i lopp 5. Hon öppnade ok men kunde inte utmana om ledningen. Jag kröp ned i rygg ledaren, vilken senare blev tredje invändigt. Hästen framför var dock svag så det blev en dålig rygg. I sista sväng fick jag ta upp lite och då har hon svårt att tända om. Hon blev oplacerad på 17,6/2140 men kändes bra och loppet blev en bra genomkörare. Loppresultat här.
 • Larossi startade i lopp 6. Hon blev störd från start och tappade lite. Sedan gnetade hon på godkänt och blev sexa på 18,8/2160.  Det blev hennes sista start då hon ska gå till avel. Loppresultat här.
 • Celtic startade i lopp 8. Han öppnade bra från sitt bakspår men det såg ut att bli dödens, vilket jag ville undvika. Jag backade därför ned i tredje invändigt och där blev han kvar loppet igenom utan att få fritt. Han gick i mål med krafter kvar på 15,7/1640. Han kändes jättefin och var vrålpigg efter loppet så formen verkar finfin. Loppresultat här.

Hagmyren 26/3

Före tävlingarna var banan hård men solen gjorde att ytlagret släppte helt och banan blev omväxlande hård och dyngtung. Båda mina hästar är missgynnade utan ordentligt fäste.

 • Celtic startade i lopp 4. . Celtic öppnade fint från sitt springspår och tog spets. Han var lugn och fin för dagen och jag rundade på 19,5/1000. In på upploppet hade han inget svar men höll bra som som trea på 19,0/1640. Med tanke på att han kräver fäste så tycker jag han höll bra och jag var nöjd med insatsen.  Loppresultat här
 • Trollfux startade i lopp 5. Han hade bakspår och jag fastnade i dåliga ryggar utan möjlighet att ta mig ut. I sista sväng blev det lucka och jag vred ut i vida spår. Sedan gick han rejält in i mål som fyra på 32,9/1640, med 29 sista varvet och 28 sista 500. Han var helt oberörd efter loppet och jag är mycket nöjd med hästens prestation. Loppresultat här.

Örebro 8/3

 • Larossi startade i lopp 6. Hon öppnade ok men kunde inte utmana om spets. Jag letade mig ned invändigt. Sedan gick hon inte riktigt upp i rygg på hästen framför (gillar inte stänk) men stånkade ändå på i hygglig stil och tog sista pengarna på 17,6/2140. Hon gick ok men var inte lika bra som senast. Det kan ha blivit lite för tätt mellan starterna. Loppresultat här.

Solvalla 28/2

 • Celtic startade i lopp 6. Han öppnade fint och jag hittade vinnarhålet som planerat. Sedan kördes det ganska långsamt inledningsvis men fort till slut. Han blev avhängd och oplacerad på 17,0/2160. Han var väl pigg både före och i loppet (låg på mycket) och presterade betydligt sämre än han borde. Jag kollade upp honom senare i veckan och han var då rejält slemmig i halsen och går nu på behandling. Förstås ursäktad med tanke på detta. Loppresultat här.

Sundbyholm 27/2

 • Larossi startade i lopp 11. Hon öppnade fint och jag hittade ned i tredje invändigt. Detta blev vinnarhålet en bit och sedan tredje in igen. Tyvärr var hästen framför dålig för dagen och jag hade lite svårt att krångla mig ut på sista bortre. Sedan krokade jag ihop med en häst som bröt ned lite 500 kvar och det tog stopp för ett ögonblick. Sedan fullföljde hon fint och blev fyra på 17,2/2140a. Hon blir bättre och bättre. Loppresultat här.

Romme 13/2

 • Celtic startade i lopp 4. Han öppnade till spets som väntat men blev utmanad en bit. Då blev han lite väl pigg efter det. Fick lugna tempot något och ledde sedan loppet in på upploppet då han blev passerad av två bra hästar. Han kämpade på hela vägen på en lite opassande bana och blev trea på 17,7/2140. Jag är nöjd med prestationen. Loppresultat här.

Sundbyholm 12/2

 • Larossi startade i lopp 10. Hon öppnade fint och fick andra utvändigt efter en bit. I sista sväng kallnade hästen framför och jag drogs bakåt. När jag fick fritt ökade hon en bit men ledsnade sedan och blev oplacerad på 18,5/2160. Kortspeed är inte hennes melodi. Kändes annars förbättrad. Loppresultat här.

Mantorp 22/1

 • Episod startade i lopp 3. Hon fick ett lopp i kön från sitt sjundespår. Det löste sig bra efter vägen men hon blev stum till slut och slutade oplacerad på 18,3/2140a. Banan var lös och jag tror att det är förklaringen till en prestation som inte motsvarar hennes kapacitet. Loppresultat här.
 • Larossi startade i lopp 5. Hon öppnade något sämre än väntat och hamnade invändigt i kön. Sedan kördes loppet lite ryckigt, vilket inte gynnade henne. Hon kämpade på så gott hon kunde men blev trots det oplacerad på 16,0/1640a. Jag är nöjd med prestationen och inställningen med tanke på att hon inte gått något banjobb alls. Borde bli ännu bättre till nästa start. Loppresultat här.

Sundbyholm 15/1

 • Trollfux startade i lopp 5. Han förvånade med att galoppera från start. Det brukar han inte göra. Synd, för han kändes annars fin. Loppresultat här.

Sundbyholm 5/1

 • Celtic startade i lopp 4. Han hade bakspår och jag tappade 20 meter då hästen framför galopperade från start. Jag kunde sedan köra mig fram till tredje invändigt där jag satt till utgången av sista sväng. Han avslutade sedan hyfsat och blev fyra på 16,2/1640. Han får godkänt, speciellt med tanke på att banan hade börjat bli för lös för att de skulle passa honom. Loppresultat här.
 • Episod startade i lopp 9. Hon öppnade fint bakom bilen men tyvärr blev det dödens när favoriten blev släppt till spets. Det var inte hennes melodi för dagen och hon tröttnade. Blev oplacerad på 20,4/2140a. Hon kändes annars väldigt fin och blir säkert bättre framöver. Jag tror på en fin säsong för henne. Loppresultat här.

Starter 2017:

Romme 30/12

 • Trollfux startade i lopp 6. Han öppnade fint från sitt tillägg och jag kunde ta mig ut från innerspåret direkt. Det var bara några felfria på startvolten så jag satsade framåt. Tyvärr fick han svar och jag fick köra mig till spets, vilket kostade lite. Sen fick han springa på i spetsen (jag vill inte ta upp honom – då kan han ha svårt att tända om) och ledningen blev stor. In på upploppet stumnade han lite och han blev passerad av favoriten. Han höll dock farten bra och kämpade hela vägen. Loppresultat här.

Örebro 19/12

 • Celtic startade i lopp 6. Han öppnade bra och jag tog spets enligt planen. Sen blev han utmanad en bit och jag fick inte ta upp förrän efter 600 m. Sedan ledde han in på upploppet men stumnade lite och blev trea på 15,1/1609a. Han kämpade hela vägen och jag är mycket nöjd med prestationen. Han borde gå framåt med detta lopp i kroppen. Loppresultat här.

Färjestad 18/12

 • Episod startade i lopp 6. Hon öppnade ok men kunde inte utmana om spets. Jag kröp ned på innerspår och det visade sig bli en fälla då hästen framför var riktigt dålig. Jag blev kvar bakom då den stannade i sista sväng. När vi kom loss var de övriga ”redan i mål” och jag lät henne bara jogga sista biten. Det här loppet är bara att glömma. Hon kändes väldigt fin. Loppresultat här.

Sundbyholm 21/11

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 7. Hon öppnade ok men hamnade tyvärr i dödens utan möjlighet att hitta ned invändigt. Någon gång under loppet hände dock något och hon hoppade i mål på tre ben, allvarligt skadad. Hon får sluta tävla. Loppresultat här.

Örebro 20/11

 • Celtic startade i lopp 11. Han öppnade bra från sitt innerspår och jag kunde leta mig ut i första sväng. Jag körde till och fick överta spets efter ca 400 m. Sedan höll han ledningen till upploppet och blev fyra på 17,4/2160. Sent på kvällen hade det blivit väldigt kallt och därmed blev banan hård. Han sprang och slirade hela loppet med sin barfotabalans och var flera gånger nära galopp. Eftersom han kräver fäste tycker jag han gick riktigt bra. Med vanliga skor hade det gått ännu sämre och broddskor har han aldrig gått med. Loppresultat här.

Romme 9/11

 • Episod startade i lopp 6. Hon öppnade fint från sitt tredjespår och fick spets när en konkurrent hoppade framför mig. Sedan svarade jag ledningen hela vägen och hon gick säkert undan till vinst på 21,3/2140. Banan var minst 3-4 sekunder tung, vilket inte gynnar henne på något vis. Hon var riktigt fin och visade bra uppfattning när hon svarade angrepp under loppet. Loppresultat här.
 • Celtic startade i lopp 10. Han öppnade ok men kunde inte utmana om spets. Jag kröp ned i tredje in men rundade fram till vinnarhålet efter ett knappt varv. I sista sväng backade jag mig loss och anföll. Han tog på ledaren hela vägen och blev tvåa på 19,5/2140. Han var mycket bra, speciellt med tanke på att han är otroligt missgynnad av tung bana. Loppresultat här.

Färjestad 6/11

 • Trollfux startade i lopp 3. Han tog som väntat spets från sitt innerspår men eftersom det var debut över lång distans ville jag ge honom ett snällt lopp. Jag släppte ledningen, men det gjorde flera hästar efter mig. Jag blev dragen bakåt och tappade mycket på täten. Jag rundande några hästar på sista varvet men kunde inte bli bättre än oplacerad på 32,6/2640. Han får godkänt. Loppresultat här.

Sundbyholm 31/10

 • Celtic startade i lopp 4. Han öppnade fint och jag letade mig ned invändigt som planerat. Loppet kördes sedan ganska långsamt fram till 700 kvar. Sedan blev det en mycket snabb avslutning och han fullföljde bra som femma på 16,4/2160 utan att kunna utmana. Han får godkänt och blir stadigt bättre. Loppresultat här.
 • Leo Skylander gick premielopp. Han inledde i passgång och blev väldigt störd en gång på vägen. Trots detta klarade han premien på 34,5/2140 (gick 30/2000). Bra gjort.

Färjestad 28/10

 • Trollfux startade i lopp 6. Han öppnade snabbt från sina dubbla tillägg och jag kom fram till en hygglig position. Jag kom fram hyggligt på vägen (liten störning dock) och in på upploppet låg han trea. Han stumnade dock lite och blev sexa på 28,4/1680. Han var inte så bra som förväntat även om han fick öppna lite för snabbt första 500 (24-tempo). Loppresultat här.

Sundbyholm 24/10

 • Episod startade i lopp 10. Hon överraskade med att galoppera kort efter start. Hon blev ivrig när springspårshästarna kom bredvid. Hon kändes väldigt peppad för dagen och det är positivt att hon börjar förstå mer av vad det går ut på. Vi kommer igen.
  Jag körde runt med henne efteråt utan att ha någon ambition att ta pengar. Loppresultat här.
 • Leo Skylander gick premielopp. Han galopperade efter ett varv och tappade mycket. Det räckte inte riktigt till premie trots ett 29-varv efter det. Han får testa igen.

Romme 20/10

 • Trollfux startade i lopp 6. Han öppnade snabbt från tillägg och jag hittade en position som trea-fyra utvändigt. På sista bortre följde jag med i ryggar men 500 kvar tog det tvärstopp då två hästar galopperade framför och jag fick kasta honom åt sidan. Han klarade inte detta och galopperade. Han kändes dunderfin i det läget och jag tror han hade haft bra vinstchans utan störningen. Han är i toppform och passas noga nästa gång. Loppresultat här.

Örebro 12/10

 • Celtic startade i lopp 10. Han öppnade snabbt som väntat och tog spets. När sedan favoriten anföll efter ett drygt halvvarv valde jag att släppa. Favoriten var dock riktigt blek och var slagen redan i sista sväng. Jag blev kvar bakom ända in på upploppet då en sen lucka kom. Han är inte så tvärspeedig och kunde inte bli bättre än fyra på 17,8/2100. Han kändes bra och ett steg framåt sen förra starten. Loppresultat här.

Sundbyholm 10/10

 • Episod startade i lopp 3. Hon öppnade sådär från springspåret och jag blev hängande i tredjespår genom första kurvan. Loppet öppnades i 14-tempo och jag ville inte forcera framåt utan tog upp och backade ned i kön. 700 kvar galopperade två hästar framför mig och jag fick kasta henne åt sidan. Där tappade vi massor med fart och position och då var loppet kört för oss. Jag lät henne fullfölja loppet och hon blev då sexa på 18,2/1640. Hon gick jättebra med tanke på allt strul. Loppresultat här.
 • Leo Skylander gick premielopp. Han började i passgång och när jag korrigerade detta blev det tyvärr galopp. Han tappade för mycket och missade premien. Kändes annars bra och han får prova igen.

Romme 3/10

 • Episod startade i lopp 6. Banan var lös efter regnandet vilket missgynnar lite. Hon öppnade ok från sitt femtespår men jag fick en utvändig position. Det valde jag bort och gick det invändigt. På sista bortre fick lite dåliga ryggar och i sista sväng tappade hon fart när jag skulle runda en galopperande konkurrent. Hon kunde sedan inte förbättra sin position och blev sjua på 19,9/2140. Hon var inte trött i mål och jag är trots allt nöjd med prestationen. Loppresultat här.
 • Celtic startade i lopp 8. Han krånglade från start och gick inte alls i väg som han kan. Även här valde jag en invändig resa. Han missgynnas kraftigt av lös bana och blev oplacerad på 18,7/2140. Han brukar inte vara bra i första starten efter uppehåll och blir säkert kraftigt förbättrad till nästa start. Loppresultat här.

Gävle 22/9

 • Trollfux startade i lopp 4.  Han hade åttondespår men ettan öppnade bra och tog spets. Det blev alltså vinnarhålet för min del. 500 kvar kunde jag gå ut i andraspår och jag anföll in på upploppet. Han avslutade bra men blev slagen av den som anföll bakifrån. Han får godkänt som tvåa på 28,4/1640. Loppresultat här.

Örebro 21/9

 • Episod startade i lopp 10. Hon öppnade ok men kunde inte ta spets. Jag kröp ned i rygg på ledaren. I sista sväng kom jag ut i andraspår och luckan kom som på beställning in på upploppet. Hon kopplade greppet på hästarna innanför och svarade anfall utifrån på ett bra sätt. Det blev en säker seger på 19,7/2140. Loppresultat här. 

Bergsåker 25/8

 • Kringelandtellus startade i lopp 7. Han var inte fullt körbar första biten och tog en kort galopp. Sedan körde jag 24/2000 utan att komma ikapp fältet. Sedan skulle han bajsa i full fart och tappade igen när han inte fick det. Då gav jag upp loppet och utgick. Han var inte bra. Loppresultat här.

Sundbyholm 22/8

 • Episod startade i lopp 2. Hon öppnade bra men kunde inte utmana som spets. Jag ville inte ha dödens utan valde tredje invändigt. Hon hängde bra med till sista sväng men banan var bitvis så lös att hon sprang sig trött och blev sjua på 18,9/2140. Hon kräver fäste för att göra sig själv rättvisa. Annars är jag nöjd med hur hon travade. Loppresultat här.
 • Mimmis Pärla gick premielopp. Hon skötte sig fint och knallade runt på 32,5/2140 utan att pressas.

Bergsåker 31/7

 • Trollfux startade i lopp 2.  Han öppnade inte så bra som han kan och jag kunde inte ta spets. Eftersom jag inte ville ha dödens backade jag ned i tredje invändigt. På upploppet kom jag fram i rygg på ledaren och blev kvar där in i mål som fyra på 27,3/1640. Han var inte trött i mål och jag är nöjd med prestationen. Loppresultat här.

Mantorp 24/7

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 7 (monté). Hon öppnade bra och tog spets. När hon utmanades i högt tempo släppte ryttaren och i andra kurvan började hon tappa. Hon knep en matlapp på enkla 17,4/1640. Hon var inte bra och är uppkollad och behandlad i en kota efteråt. Loppresultat här.

Hoting 14/7

 • Trollfux startade i lopp 6. Han kändes riktigt fin för dagen och öppnade som förväntat bra till spets. Sedan fick jag inte vara ifred utan fick en riktig tryckare av en konkurrent men jag ville inte släppa. Sedan hölls tempot väl uppe och han stumnade till slut men höll godkänt som fyra på 28,6/1660.  Kan dock bättre. Loppresultat här.
 • Kringelandtellus startade i lopp 8. Kan öppnade som förväntat och jag fick backa lite och hamnade i kön. Sedan blev han hindrad av en galopperande konkurrent efter dryga kilometern. Då tappade han både fart och motivation. På sista bortre tog han sig en kort galopp när jag försökte jaga ikapp bortflyende konkurrenter. Jag tappade nog en placering  på det men han fick med sig ett femtepris på enkla 28,8/2500.  Kan också bättre. Loppresultat här.

Sundbyholm 16/6

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 2 (monté). Hon var ovanlig laddad för dagen och drog iväg ordentligt i en omstart. I loppet kändes hon bra men bröt lite i svängarna. Därför gick ryttaren ut i andraspår utan rygg. Hon hängde med bra till upploppsdags då hon tröttnade. Hon höll dock helt godkänt som fyra på 18,2/2160 på en bara som var för lös för att passa henne. Loppresultat här.

Ärjäng 16/6

 • Trollfux startade i lopp 2. Han öppnade bra men favoriten innanför var lika snabb så jag kunde inte ta spets. Det blev inte heller plats att krypa ned så det blev dödens och det är inte hans melodi. Han tröttnade 500 kvar och blev femma på 32,2/2160. Blöt bana var också ett minus. Loppresultat här.
 • Kringelandtellus startade i lopp 4. Han gick inte att köra med från start och hamnade en bit ned. Sedan gick han anständigt även om han agerade lite trögt. Han gick dock bra när han fick upp farten och var inte långt ifrån att bli fyra. Placeringen blev en sjätteplats på 25,2/2160. Loppresultat här.

Hagmyren 13/6

 • Kringelandtellus startade i lopp 4. Han öppnade godkänt men fick det inte riktigt att stämma inledningsvis. Han fick en position utvändigt mitt i fältet. Man öppnade lite väl långsamt för att det ska passa honom. I sista sväng satt han fast en bit men han avslutade sedan godkänt som femma på 26,0/2160. Han får godkänt och borde bli bättre till nästa lopp. Loppresultat här.

Sundbyholm 12/6

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 1. Den nyomlagda banan hade för grovt material för att tillåta barfotakörning. Alldeles innan loppet var hon lös i magen vilket säkert påverkade hennes svaga prestation. Hon spetsade inledningsvis men jag släppte. Sedan tappade hon på sista varvet och blev oplacerad på enkla 19,3/2140. Loppresultat här.

Sundbyholm 30/5

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 11.  Banan var riktigt dålig under kvällen och man tvingades göra ett uppehåll för att preparera den. Då höll den ett tag men till hennes lopp var det dålig och riktigt opassande för henne. Hon travade bra men kom ingen vart som oplacerad på 19,1/2160. Bara att glömma det loppet. Loppresultat här.

Hagmyren 11/5

 • Kringelandtellus startade i lopp 3. Han kändes finfin, öppnade stabilt och i andra sväng kom jag fram till andra utvändigt. Det anföll hästar i tredjespår varvet kvar och på sista bortre tröttnade hästen framför. Jag kom ingenvart förrän mitt på upploppet och då avslutade han bra och blev sexa på 25,4/2150.  Jag är nöjd men det kändes som han inte fick det rätta fästet. Loppresultat här.

Romme 8/5

 • Trollfux startade i lopp 3. Han slog i jänkarvagnens hjul kort före start och även i starten. Han blev väldigt pigg av detta. Normalt är han helt travsäkert men nu stod han bara och studsade när starten gick och tappade cirka 40 meter. Loppet öppnades väldigt långsamt så jag kunde köra ikapp snabbt. Jag lyckades hitta en bra position i andra utvändigt. Där hade jag kunnat fastna men när hästen i dödens galopperade kunde jag köra rakt fram. Han kopplade greppet och vann säkert på 31,2/1660g. Han gjorde ett bra lopp. Loppresultat här.

Lindesberg 4/5

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 7 (monté). Hon kändes fin, travade bra, öppnade ok och fick ett fint lopp. Däremot var det något som störde henne och hon kunde inte bli bättre än oplacerad på enkla 18,6/2140a. Kollas upp. Loppresultat här.

Örebro 27/4

 • Liaison startade i lopp 3. Hon öppnade trögare än tidigare och tappade i en snabb öppning. Sedan sprang hon på bak i fältet utan att kunna förbättra sin position. Hon var inte bra och blev oplacerad på 18,3/2140. Hon ska utleasas och lämnar stallet inom kort. Loppresultat här.
 • Episod startade i lopp 5.   Hon öppnade bra men kunde inte hålla spets i en snabb öppning. Det blev vinnarhålet efter en bit och där blev hon kvar. När tempot sedan drogs upp på sista bortre kunde hon inte följa i det våldsamma tempot (man avslutade 11 s 500). Hon tappade då motivation och stannade till helt ett tag i sista sväng innan jag lyckades väcka upp henne igen på upploppet. Hon blev femma på 19,8/2140. Hon får godkänt trots allt. Loppresultat här.
 • Nora Francais startade i lopp 7. Hon blev nedstruken till innerspår på tillägg och jag valde att lämna det läget efter en bit. Det blev tyvärr dödens då ingen attackerade bakifrån. Hon stumnade rejält och blev oplacerad på 19,4/2160. Hon var inte bra och kommer att lämna stallet inom kort (utleasad). Loppresultat här.

Sundbyholm 25/4

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 1 (monté). Hon gick iväg stabilt och fick en invändig resa. På sista bortre fick hon lite dåliga ryggar en bit men i sista sväng kom hon ut och hon avslutade sedan bra som trea på 17,1/2160. Både jag och ryttaren var nöjda med det. Loppresultat här.

Romme 16/4

 • Kringelandtellus startade i lopp 8. Han öppnade normalt. Inledningsfarten var dock låg så jag gav mig iväg direkt. Riskerade att bli hängande i tredjespår men kom ned i andra utvändigt. Loppet kördes väldigt sakta tills 500 kvar så det blev full gas och då kunde han inte växla tempo utan slog på en galopp. Han tappade en prisplacering på detta. Han passar bättre med jämn fart. Vi får ta nya tag. Loppresultat här.

Örebro 13/4

 • Liaison startade i lopp 2. Hon sprang så fort hon kunde hela loppet men kom ”ingenvart” utan slutade sexa på 18,1/2160. Jag tror banan var svår att få det fäste i som hon behöver. Ländes annars fin. Loppresultat här.
 • Can You See Me startade i lopp 11. Han öppnade bra men kunde inte hålla ledningen. Det blev tredje in och där fastnade han sedan en bit när hästen framför kallnade. Sedan gick han anständigt som sexa på 18,5/2140. Jag tror inte han heller fick riktigt det fäste han behöver. Loppresultat här.

Gävle 8/4

 • Kringelandtellus startade i lopp 9 (monté). Han öppnade svagt och sprang sedan och sov hela loppet. Han tog inte i för fem öre på hela loppet och hade vilopuls efteråt. Han tog sista pengarna på enkla 31,0/2180. Han verkar inte ta monté på allvar och det blir nog ingen mer start under sadel. Om man ska säga något positivt så fick han en matlapp för att gå ett lätt snabbjobb. Loppresultat här.

Färjestad 2/4

 • Kringelandtellus startade i lopp 6. Han öppnade normalt och fick en fjärde invändigt i det lilla fältet. Loppet kördes mycket långsamt inledningsvis men med mycket snabba sista 700. I den väldiga tempoökningen på sista bortre gick det nog lite för fort för honom och han slog på en annars omotiverad galopp. Sedan körde jag bara i mål som oplacerad på 25,4/2180. Han kändes bra annars. Loppresultat här.

Sundbyholm 28/4

 • Episod startade i lopp 1. Hon öppnade ok men fick tyvärr dödens.
  Hon tröttnade och blev oplacerad på 20,0/2140. Hon var klart sämre än förväntat, men hon hon sprang och sög in luft där bak. Det tror jag är hela förklaringen. Vi får åtgärda detta och prova igen. Loppresultat här.
 • Can You See Me startade i lopp 2. Hon öppnade bra och utmanade om ledningen lite. Sedan blev det tyvärr inte plats att krypa ned i rygg och det blev dödens för honom med. Han avslutade med ett 15-varv och fullföljde klart bra som fyra på 17,2/2140. Loppresultat här.
 • Liaison startade i lopp 7. Hon kunde inte vara med i den snabba öppningen och det blev galopp utan förvarning in i första sväng. Sedan fick hon knalla runt på 21,6/1640a. Hon kändes annars bra och det är nog ingen fara med formen. Loppresultat här.
 • Celtic startade i lopp 8. Han öppnade bra från springspåret men jag fick inte spets direkt utan fick köra mig dit i en snabb öppning. Sedan blev det körning varvet kvar igen och han hade inget svar i sista sväng. Han blev femma på 17,8/2140. Han kändes inte lika fin som senast. Banan var också något stum. Loppresultat här.
 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 9. Hon hade ett spår långt ut på vingen och hon hamnade som väntat bland de sista. Sedan kördes loppet i gynnsamt tempo för henne och trots en hel del strul och störningar avslutade hon starkt som fyra på 16,4/2140a. Hon gjorde ett bra lopp. Loppresultat här.

Sundbyholm 18/4

 • Liaison startade i lopp 4. Tyvärr missade hon starten helt och hamnade i kön. Sedan kördes loppet alldeles för långsamt. Hon avslutade med en 16-runda men var chanslös att bli annat än oplacerad på 19.8/2140. Loppresultat här.

Solvalla 17/3

 • Celtic startade i lopp 4. Han öppnade bra från sitt bakspår men det var många som körde hårt framför och det blev inte bättre än fjärde invändigt, vilket blev tredje invändigt på sista bortre. 500 kvar kunde jag flytta ut i andraspår. Jag fick fritt i sista sväng och han avslutade 12 sista 500 och blev fyra på 15,1/1640a. Han var bra. Loppresultat här.

Romme 10/3

 • Kringelandtellus startade i lopp 4. Han öppnade sådär från sitt innerspår och fick en position en bit ned i fältet. Sedan kördes loppet långsamt (27-fart första varvet) vilket inte gynnar honom. På sista bortre blev det struligt framför honom då en häst stannade och en annan galopperade. Han tappade då fart och mycket position. Sedan gick han ok men blev oplacerad på 26,6/2140a. Han kändes fin och kommer att bli bättre med lopp i kroppen och när han kan gå utan skor. Loppresultat här.

Sundbyholm 6/3

 • Liaison startade i lopp 2. Hon öppnade bra och jag hittade till vinnarhålet. I sjösvängen började banan  bli lös och i sista sväng var hon nära att galoppera. Hon tappade då position och fart men kom ändå hem på 18,2/2140. Hon kändes bättre än nånsin. Loppresultat här.
 • Can You See Me startade i lopp 5. Han öppnade också bra men fick ändå en position en bit ned i andraspår. I sjösvängen var banan riktigt geggig (men hård resten av banan) och pga detta slog han på sig ordentligt. Han höll sig i trav men började hänga på en töm. Trots detta avslutade han bra som fyra på 18,4/2160. Loppresultat här.

Färjestad 6/3

 • Celtic startade i lopp 5. Han fick en bra position från sitt tillägg. Banan var lite hård, vilket gjorde att han inte fick fäste riktigt som han får om han går barfota. In på upploppet blev det stopp framför honom och jag tappade ett par placeringar på det. Han blev sexa på 16,9/2160. Han kändes bra. Loppresultat här.

Sundbyholm 14/2

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 4. Hon öppnade bra och jag hittade en invändig position.  Jag hamnade längre och längre bak och i sista sväng blev jag nedtryckt utanför bangränsen. Sedan tände hon inte om riktigt och blev oplacerad på 17,7/2140. Banan var också lite för smetig för att passa henne. Loppresultat här.
 • Episod kvalade. Hon öppnade fint och tog ledningen. Varvet kvar fick jag släppa till en betydligt mer rutinerad häst som ville köra fortare. Sedan fick hon knalla ensam till mål. Hon gick 21,3/2140.

Örebro 7/2

 • Liaison startade i lopp 2. Hon öppnade bra från sitt andraspår och jag kröp ned bakom ledaren. Detta blev sedan till tredje invändigt. I näst sista kurvan blev det dock plötsligt galopp med diskvalifikation som följd. Synd för hon kändes riktigt fin. Loppresultat här.
 • Can You See Me startade i lopp 5. Han öppnade fint från sitt innerspår och det blev spets. Tyvärr blev han sedan hårt attackerad om spets av en (som det visade sig) chanslös häst och jag fick släppa. På sista bortre gick jag ut och attackerade och han kom fram bakom ledarduon. Han tappade lite i sista sväng men kom sen tillbaka fint som fyra på 18,1/2140. Längre fram med ett annat loppscenario. Han var bra men borde bli ännu bättre till nästa start. Loppresultat här.

Mantorp 6/2

 • Nora Francais startade i lopp 2. Hon öppnade ok och fick ett invändigt lopp. Loppet öppnades lugnt men kördes sedan i ett friskt tempo och hon hängde med bra till ett fjärdepris på 17,8/2160. Behövde säkert loppet. Loppresultat här.
 • Celtic startade i lopp 7. Han blev tokladdad på väg fram till bilen och när starten gick fick jag hålla hårt i en mycket snabb start. Hans startryggar kunde inte alls öppna så bra som jag hade hoppats och jag hamnade bland de sista invändigt. Där blev jag sedan loppet igenom och han blev oplacerad på 16,0/1640a.  Han får godkänt. Blir bättre med loppet i kroppen. Loppresultat här.

Sundbyholm 31/1

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 5. Hon öppnade ok och jag fick sedan ett bra i tredje och andra utvändigt. Hon kändes kanonfin före och travade prefekt, men på sista bortre var det färdigkört för min del. Hon blev oplacerad på enkla 19,3/2140a. Hon var dålig och jag tror det beror på en kombination av lös bana och opassande fuktig luft. Loppresultat här.

Romme 22/12

 • Liaison startade i lopp 7. Jag vågade inte ladda med henne från start. Tyvärr kom jag inte ned någonstans utan fick backa mig ned i kön. Sedan kördes loppet riktigt långsamt och det blev omöjligt för mig att ta något på täten. Hon fullföljde bra i skymundan och gick med full spänst i mål som oplacerad på 18,9/2140a. Hon får godkänt. Loppresultat här.
 • Trollfux startade i lopp 8. Han tog spets som väntat men jag fick mana på honom för att komma dit. Sedan kändes han loj hela vägen och hade inget svar på sista bortre. Han stannade ordentligt till slut och var inte som bäst som oplacerad på 32,9/2140. Jag har provat honom med halsbygel på gånger men det kan hända att han inte gillar det. Nästa gång blir det utan bygel, modevagn och förhoppningsvis mer passande sprinterdistans. Loppresultat här.

Romme 16/12

 • Trollfux startade i lopp 3.  Han öppnade bra men jag hittade inte ut från mitt innerspår. Han fick ett invändigt lopp fram till sista bortre då jag kom ut ett spår. Sen fastnade han på upploppet i rygg på en som tröttnade. Han blev sjua på 29,0/1660. Han kändes lite segare än jag hade hoppats men han får godkänt. Loppresultat här.
 • Nora Francais startade i lopp 4. Hon öppnade normalt från sitt tredjespår man jag blev hängande utan att kunna hitta ned i banan. Jag fick backa mig sist och sedan blev det omöjligt att ta så mycket på täten. Hon gick hela vägen in i mål men blev ändå oplacerad på 18,0/2140a. Hon var bättre än i de senaste starterna och får godkänt. Loppresultat här.

Sundbyholm 15/12

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 6. Loppresultat här.

Solvalla 7/12

 • Celtic startade i lopp 2. Han öppnade snabbt som vanlig och tog spets. Han blev lite utmanad men jag valde att svara. På sista bortre blev han utmanad igen och då hade jag inget svar. Han stumnade helt, jag slutade köra på honom och blev oplacerad på 18,9/2140. Banan var mycket lös till stora delar och det passar honom inte alls. Bara att glömma. Loppresultat här.

Bollnäs 4/12

 • Trollfux startade i lopp 11. Han öppnade som väntat snabbt och tog spetsen utan att jag behövde köra på honom. Efter hundra meter galopperade han rakt upp och ned och blev diskad. Han har inte hoppat på flera år så det var svårförklarligt. Han kändes dunderfin för dagen och jag körde runt i 30-tempo. Jag tror han hade blivit mycket svårslagen utan galoppen. Trist att han hoppade men positivt att han kändes så bra, faktiskt bättre än nånsin. Loppresultat här.

Sundbyholm 3/12

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 10. Hon öppnade bra och fick tredje invändigt. Efter 6-700 meter tog några galoppsteg men ställde sig snabbt. Hon tappade lite position på det. Sedan blev det en invändigt löpning och luckan kom in på upploppet. Då avslutade hon fint som tvåa på 16,9/2160 utan chans att nå den bortflyende vinnaren. Hon var inte trött i mål och kändes riktigt fin. En positiv insats. Loppresultat här.

Färjestad 28/11

 • Can You See Me startade i lopp 12. Han öppnade fint och höll spets. Efter 500 m anföll en konkurrent som gick ned snävt på mig och jag var tvungen att ta upp. Den hästen tröttnade helt på sista bortre och bröt ut ett halvspår. Jag blev kvar bakom och tappade mark på det. Sedan gick han fullt godkänt in i mål men blev ändå oplacerad på 17,7/2140. Hade kunnat vara trea om det löst sig bättre. Kändes bra. Loppresultat här.

Sundbyholm 22/11

 • Liaison startade i lopp 4. Hon öppnade bra och fick vinnarhålet, vilket sedan blev tredje invändigt. Hon fick ett fortsatt invändigt lopp och kom fram bra till slut. Hon kämpade på bra som trea på 18,6/2140 och får klart godkänt för sin insats. Loppresultat här.

Mantorp 21/11

 • Celtic startade i lopp 1. Han öppnade bra från sitt sjättespår men det kostade en 11-öppning första 500 för att nå täten. Sen kunde jag dämpa tempot. Han kämpade på bra men hästen i dödens var riktigt bra och kunde koppla ett knappt grepp på oss sista biten efter en snabb avslutning. Han blev tvåa på 15,6/1640a och han får godkänt för sin insats. Loppresultat här.
 • Nora Francais startade i lopp 7. Hon öppnade fint och höll enkelt spets. Varvet kvar blev hon utmanad om ledningen och då hade jag inget svar. Hon dalade sedan genom fältet och slutade långt efter de övriga på svaga 21,3/2640. Hon var genomsvettig efter loppet. Jag har ingen säker orsak till genomklappningen men det kan vara så att hon fått i sig något olämpligt ute i hagen. Hon har gjort så här tidigare. Loppresultat här.

Sundbyholm 15/11

 • Trollfux startade i lopp 5. Han öppnade som vanligt bra och jag kunde ta mig ut direkt och rundade sedan starthästarna till spets in i första sväng utan att jag behövde köra på honom. Seedan fick jag bestämma och han kändes bra ända tills sista bortre. Då tog krafterna slut och han blev oplacerad på enkla 33,0/2160. Banan var lös och då får han inte det fäste han behöver. Dessutom passar han nog bäst på kort distans. Loppresultat här.
 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 10. Hon fick ett lopp i kön men sprang bara och slirade på underlaget. Hon kan inte göra sig gällande alls om hon inte får fäste och hon slutade oplacerad på 20,2/2660. Loppresultat här.
 • Liaison och Can You See Me startade båda i lopp 11.
  Liaison missade lite från start och fick fjärde invändigt. Sedan tuffade hon på riktigt hyggligt på den krävande banan och blev fyra på 20,0/2140. Jag var nöjd med det.
  Can You See Me öppnade bra och fick vinnarhålet. På sista bortre kunde han inte riktigt hänga på men han han höll farten och var länge i platsstriden. Han stumnade något sista biten och blev femma på 20,0/2140. Med tanke på att det var första starten sedan mars och att han inte gått några tuffa jobb så var jag nöjd med prestationen. Loppresultat här.

Sundbyholm 5/11

 • Celtic startade i lopp 8 (V75-4). Han öppnade som väntat och tog spets. Jag släppte dock till favoriten efter ett halvvarv. Han höll vinnarhålet till sista sväng då han började tappa. Han stumnade och blev oplacerad på 18,0/2640. Det var inget tryck i honom alls – inte ens från start – och jag misstänker att han inte fick det rätta fästet. Loppresultat här.

Sundbyholm 25/10

 • Nora Francais startade i lopp 11. Hon kom igenom bra från bakspåret och fick ett bra lopp. Det kördes i friskt tempo. Hon fick det aldrig att bita i loppet och travade inte lika bra som senast. Hon blev oplacerad på enkla 18,6/2140. Det hade regnat under dagen och jag är övertygad om att det beror på att hon inte fick fäste. Loppresultat här.

Färjestad 17/10

 • Nora Francais startade i lopp 2. Hon öppnade riktigt bra och jag hittade vinnarhålet. Där kunde jag sitta till utgången av sista sväng då hästen i dödens tappade travet och galopperade. Jag vred ut och kopplade greppet direkt. Hon sprintade undan till mycket lätt seger på 17,7/2140a till glada 24,56 i odds. Loppet kördes sakta från början och riktigt fort till slut. Hon fungerade perfekt på sin nya balans och det här var riktigt kul. Grattis till ägarna Ninni och Lind. Loppresultat här.

Sundbyholm 14/10

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 3. Hon öppnade bra från sitt springspår på tillägg och jag hittade ned i fjärde invändigt. Efter 500 m blev det en oförklarlig galopp. Hon ställde sig en stund men galopperade sedan på nytt. Sedan kändes hon fin. Jag körde runt henne och tog sista pengarna på 16,9/2160. Loppresultat här.
 • Celtic startade i lopp 9. Han öppnade bra från sitt springspår men fick ilsket svar i spetskörningen och det tog 400 m innan jag fick ledningen. Det kostade 10 första 500 och han blev väl pigg på kuppen. Första varvet gick på 12,5 men han fortsatte i fin stil och vann ohotad på 14,8/1640 trots att han blev förklarligt trött efter den hårda öppningen. En femstjärnig prestation! Välförtjänt seger och grattis till ägaren och uppfödaren Tommy Hamberg Loppresultat här.

Sundbyholm 9/10

 • Liaison startade i lopp 4. Hon öppnade bra och jag kunde hålla spets. Efter 700 m släppte jag. Sen smet det ned en till framför och det blev tredje invändigt. På sista bortre började hon få svårt att följa i hårdkörningen och hon blev oplacerad på enkla 18,7/2140. Banan var lite för mjuk för henne men hon var inte bra. Loppresultat här.
 • Novas Piggelin gick premielopp. Han knatade runt på 31,7/2140 och skötte sig fint. Därefter gick han hem till ägaren igen.

Örebro 6/10

 • Celtic startade i lopp 10. Han öppnade fint från sitt tillägg och jag provade för spets. Jag fick dock svar och jag kröp ned i rygg på ledaren. Loppet kördes långsamt första varvet och mycket snabbt till slut. Jag kom ut i slutsvängen och han avslutade bra som tvåa på 17,0/2160 utan att kunna hota vinnaren. Loppresultat här.

Sundbyholm 4/10

 • Liaison startade i lopp 2. Hon fick ett lopp i kön från sitt tolftespår. Hon var lite seg men hängde med hyggligt utan att kunna bli bättre än att ta sista pengarna på 18,0/2140a. Precis som alla mina som startade var hon lite dålig i magen och den kan ha satt ned henne lite. Loppresultat här.
 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 3. Hon öppnade ok från sitt innerspår och fick ett invändigt lopp. Det kördes riktigt långsamt i två varv med full körning sista 500, ett upplägg som passar henne dåligt. Hon blev femma på 18,3/2640a. Hon får godkänt men kan bättre. Hon var också lös i magen den dagen. Loppresultat här.
 • Nora Francais startade i lopp 10. Hon öppnade riktigt bra men kunde inte hålla spets. Hon travade inte helt hundra på den balans utan sulor som hon var tvungen att ha. Hon gick ändå godkänt som femma på 17,9/2140 och det var en klar förbättring jämfört med hennes senaste starter. Hennes mage var lite i olag för dagen så det borde bli bättre till nästa start. Loppresultat här.

Romme 4/10

 • Trollfux startade i lopp 4.  Hon hade bakspår men jag kom ut bra och ett tag såg det ut som det skulle bli andra utvändigt. Hästen framför kröp dock ned och jag fick dödens. Jag testade lite offensivt men han blev tidigt trött och slagen. Jag fick sista pengarna på 30,4/1640. Han var riktigt dålig i magen för dagen och det påverkade honom säkert negativt. Loppresultat här.

Örebro 20/9

 • Celtic startade i lopp 11. Han öppnade ok och jag kunde ta mig ut ett spår. Jag fick en rygg som avancerade framåt och fick ett perfekt läge i andra par utvändigt. Där satt jag kvar till upploppet. Loppet kördes långsamt första varvet men mycket snabbt sista varvet. Han avslutade bra som trea på nya rekordet 16,2/2160. Jag ska utrusta honom med halsbygel till nästa start, vilket jag tror förbättrar honom ytterligare. Loppresultat här.

Färjestad 12/10

 • Nora Francais startade i lopp 5.  Hon öppnade ok men fick dödens efter en bit.  Hon kändes inte hundra och var tidigt slagen (oplacerad på enkla 19,7/2140). Hon var svettig före loppet och trött efteråt, så jag misstänker att allt inte står rätt till. Hon får vila lite och sen kollar jag upp henne. Loppresultat här.
 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 10.  Hon gick helt ok. Loppet kördes i lustempo första varvet och när det börjades köra fick jag en galopperande häst framför mig och tappade position. Hon fullföljde helt ok som femma på 16,9/2180. Hon gick hela vägen in i mål och borde bli bättre med lopp i kroppen. Loppresultat här.

Örebro 8/9

 • Celtic startade i lopp 4. Han öppnade bra från sitt tillägg och jag hittade en bra position som fyra utvändigt. Den positionen blev sedan allt bättre vartefter ledningen skiftade i loppet och jag fick andra utvändigt. Sedan satt jag kvar när man anföll bakifrån på sista bortre men i utgången av sista sväng kom luckan. Han avslutade sedan bra och tog på ledaren (som också vann) hela vägen till mål. Han blev trea på 16,5/2160 och jag är nöjd med insatsen. Loppresultat här.
 • Liaison startade i lopp 10. Hon öppnade bra till spets men jag blev tvungen att släppa till en häst som var ganska mycket spelad. Sedan kördes loppet mycket långsamt första varvet och mycket snabbt sista varvet, vilken inte passar henne. När det anfölls bakifrån på sista bortre hade ledaren inget svar och jag blev kvar där bakom med gott om krafter kvar i mål som oplacerad på enkla 19,7/2140. Bara att glömma den starten. Loppresultat här.

Romme 2/9

 • Nora Francais startade i lopp 4. Hon öppnade bra och kom iväg som fjärde häst men in i första sväng blev hon lite generad av en häst som gick ned framför och det blev galopp. Jag körde 16/1700 meter efter galoppen och hon kändes kanonfin som oplacerad på 19,2/2140. Formen sitter där och vi tar nya tag. Loppresultat här.
 • Trollfux startade i lopp 10. Hans startvolt var felledd (borde varit omstart) och han kom inte i väg alls lika bra som jag hoppats. Han fick ändå ett hyggligt lopp även om han fick gå utvändigt sista halvan. Banan var riktigt lös och dålig och han måste ha fäste för att kunna göra sig gällande. Med tanke på detta gick han helt ok som fyra på 29,1/1660. Loppresultat här.
 • Liaison startade i lopp 11. Hon öppnade bra och jag kunde köra till spets efter första sväng. På sista varvet provade jag att dra på det som gick men hon fick det inte att bita på den dåliga banan. Hon höll anständigt som trea på 18,7/2140 men hon kan mkt bättre om hon får grepp i banan. Loppresultat här.

Sundbyholm 23/8

 • Liaison startade i lopp 11. Hon öppnade bra men blev kraftigt störd av en galopperande konkurrent efter 100 m. Sedan körde jag 15 ett varv men sedan tog jag upp eftersom hon ändå var chanslös. Hon landade på 20,8/2160 som oplacerad. Hon kändes fantastiskt fin både före loppet och i det varv jag körde. Formen verkar på topp. Passas framöver. Loppresultat här.
 • Celtic startade i lopp 12. Han öppnade bra och jag tog spets lätt. Sedan fick han lite press efter ett halvvarv så tempot hölls väl uppe. På sista bortre ryckte jag huvan när man anföll bakifrån men trots att han sprang allt vad han kunde så hade han inget svar. Han blev fyra på 17,1/2140 och var trött i mål. Han var bättre barfota gången innan och det är nog helt klart att han inte fick tillräckligt fäste nu med de skor han hade. Barfota eller skor med bättre grepp nästa gång. Loppresultat här.

Romme 16/8

 • Trollfux startade i lopp 4. Han öppnade fint och tog spets utan problem. Sedan höll jag ett jämnt bra tempo med favoriten utanför. Denne pressade på ordentligt sista 600 och visade sig tyvärr vara lite för bra. Trollfux kämpade dock på bra och blev tvåa på nya rekordet 27,3/1640.
  Han var lika bra som jag hoppats i sin comeback. Bara synd att han mötte en som var för bra.
  Loppresultat här.

Romme 9/8

 • Celtic startade i lopp 3. Han öppnade bra från sitt bakspår och jag hittade andra utvändigt. 200 kvar fick jag fritt och han spurtade finfint som tvåa på 16,6/2140a. Det gick ruskigt fort sista biten, han sprang så fort han kunde och tog på ledaren hela tiden utan att komma ikapp. Det var hans bästa lopp hittills och ett stort steg i rätt riktning. Barfota fungerade fint. Loppresultat här.

Lindesberg 4/8

 • Nora Francais startade i lopp 8. Jag prickade starten perfekt men hon kunde inte hålla spets. Det blev tredje invändigt men hon kändes fin så jag valde dödens. Efter ca 1000 m tog dock krafterna tvärslut och hon kom i mål på enkla 21,5/2140. Hon måste ha varit sjuk. Det blir blodprov i morgon! Loppresultat här.

Örebro 21/7

 • Liaison startade i lopp 2. Jag lät henne trava in sig för att köra till spets i första sväng. Sedan fick hon sig en riktig tryckare efter knappa varvet, men jag svarade. På sista bortre anfölls hon igen och då hade jag inget svar. Hon höll dock farten riktigt hyggligt som trea på 18,4/2140. Med tanke på att hon inte fått något riktigt lopp på länge tycker jag att hon höll ganska bra. Loppresultat här.
 • Celtic startade i lopp 10. Han öppnade snabbt från sitt springspår på tillägg och jag hittade en invändig position mitt i fältet. Det löste sig fint under vägen och han låg bra till vid ingången till sista sväng då han närmast tvärstannade (kanske trodde jobbet var klart?). Sedan tog han fatt igen och höll sin fart anständigt, även om han var trött i mål som första utan pengar på 18,1/2160. Han har bara fått ett 21-jobb så med tanke på detta tycker jag han ändå får godkänt. Han borde bli ordentligt förbättrad med detta lopp i kroppen. Loppresultat här.

Sundbyholm 20/7

 • Nora Francais startade i lopp 13. Hon öppnade ok och jag valde tredje invändigt. Loppet körde ryckigt första varvet men mestadels i opassande lustempo. Sedan gasade man rejält sista 800. Nora gick dryga 16 sista varvet och slutade femma på nya rekordet 18,2/2140. Hon passar bättre med jämt hårt tempo. Hon får klart godkänt för insatsen. Loppresultat här.

Sundbyholm 12/7

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 7. Hon tappade lite på en kort galopp i starten men fick annars ett skapligt lopp. På sista bortre var jag hoppfull men hon tog helt slut och blev oplacerad på enkla 18,8/2640a. En undersökning efteråt visade att hon hade ett ödem på struplocket. Hon fick helt enkelt inte luft. Hon är nu under behandling för detta. Loppresultat här.

Åmål 30/6

 • Nora Francais startade i lopp 6. Hon öppnade stabilt och det blev dödens efter 500 m. Jag styrde fram till den ledande favoriten. Den kände jag tidigt att jag skulle slå. I sista kurvan anföll den som hade rygg på mig men den galopperade och då fick hästen i vinnarhålet lucka. Jag kopplade greppet men fick ge mig i absolut sista steget och blev tvåa på 19,5/2080. Lite snöpligt men jag är nöjd med hästen. Loppresultat här.
 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 8 (monté). Hon öppnade försiktigt men började kränga inåt i första sväng med galopp som följd. Hon ställde sig men i nästa sväng hände samma sak med nya glaopp och diskvalifikation som följd. 800-metersbanans  kurvor passade inte henne. Bara att glömma. Loppresultat här.
 • Liaison startade i lopp 9. Hon öppnade stabilt och fick andra ut. 800-metersbanans snäva kurvor passade inte hennes stora steg och hon slog på sig i kurvorna. Efter 500 meter resulterade det i galopp. Sedan körde jag runt henne som oplacerad på 23,2g/2080. Inga fel på hästen. Loppresultat här.

Sundbyholm 19/6

 • Gate Probio startade i lopp 4. Han tog sista pengarna på 15,6/2140a. Det föll dock inte så väl ut med barfota bak. Jag kunde inte släppa av honom alls utan fick inrikta mig på att han skulle gå felfritt. Med tanke på det får jag ändå vara nöjd. Bakskor på till nästa gång och med ytterligare ett lopp i kroppen så går han fram ytterligare. Loppresultat här.
 • Nora Francais startade i lopp 6. Hon öppnade ok och fick tredje utvändigt. Hon blev dock påkörd med punktering som följd. Hon travade sista 600 med hjulet rullande på fälgen och det går förstås inte. Hon blev femma på 18,9/2140. Hon kan klart förstås bättre men jag var nöjd med tanke på förutsättningarna. Loppesultat här.

Örebro 16/6

 • Liaison startade i lopp 10. Hon fick en invändig resa. Loppet kördes i ett riktigt lustempo (22 första 2000) med full körning sista halvvarvet. Det passar henne inte alls och när jag manade på henne i sista sväng tog sig en galopp. Hon hade inte tagit pengar i alla fall. Inga fel på hästen. Loppresultat här.

Solvalla 14/6

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 3. Hon fick ett bra lopp med kunde inte göra sig gällande på 17,5/2640a. Visserligen gick det lite för sakta för att passa henne men hon var inte alls bra. Det lät i halsen på henne efteråt. Jag misstänker att hon är känslig för gräspollen. Det har hänt någon gång tidigare. Loppresultat här.

Åland 6/6

 • Nora Francais startade i lopp 3. Hon öppnade ok men rullade över och galopperade när jag skulle ta upp henne lite. Det får vi skylla på orutin i kombination med att hon fastnade lite i banan. Jag körde 18/2000 efter galoppen och hon kändes bara bra. Vi får ta nya tag.
 • Gate Probio startade i lopp 5. Han fastnade ordentlig i banan och slog på sig rejält. Trots detta lyckades han hålla sig i trav och han fullföljde klart positivt som fyra på 16,5/2140a i första starten sedan september. Han har gått 22 som fortast inför detta så jag var klart nöjd med insatsen. Han lättas rejält till nästa start och då kommer han att bli ordentligt förbättrad.

Sundbyholm 5/6

 • Episod gick premielopp. Hon skötte sig prickfritt och knallade runt på 33,2/2140 utan problem.

Sundbyholm 31/5

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 12. Hon öppnade bra och jag höll mig på innerspår. Det blev först femte och sedermera tredje invändigt. På sista bortre kunde jag gå ut ett spår och i utgången av sista sväng fick jag fritt. Hon avslutade sedan fint till en tredjeplats på 16,2/2160 med krafter kvar. Jag drog aldrig huvan då jag såg att jag skulle bli trea i vilket fall som helst. Klart positiv insats. Loppresultat här.

Romme 20/5

 • Trollfux startade i lopp 3. Han kändes helt underbar före tävlingarna och jag kände mig optimistisk. Strax innan loppet öppnade sig himlen och det gjorde banan mycket blöt och slipprig på ytan. Detta gillar han inte alls. I loppet kändes han dock fin och jag valde dödens före femte invändigt. I sista sväng tog dock krafterna slut och han blev oplacerad på 33,4/2180. Jag skyller helt banan. Otur helt enkelt. Passas framöver på bra bana. Loppresultat här.

Rättvik 16/5

 • Rigas Joker startade i lopp 3 (monté). Han öppnade ok utan att kunna utmana om spets. In i första sväng blev det galopp men han ställde sig utan att tappa nämnvärt på det. Han fick sedan en invändig löpning men på sista bortre var krafterna helt slut och han togs upp och utgick. Han var sjuk, troligen drabbad av en allergisk reaktion. Loppresultat här.

Lindesberg 9/5

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 6 (monté). Hon öppnade ok först men blev lite generad av flera galopperande konkurrenter kort efter start. Hon är lite känslig i sådana situationer och galopperade själv då och blev diskad. Annars kändes hon fin. Loppresultat här.
 • Liaison startade i lopp 10. Jag prickade perfekt från start men hon var inte på hugget och blev passerad. Sedan valde jag att gå upp utvändigt ledaren och var så när att ta spets varvet kvar. Ledaren svarade dock och jag kom inte till ledningen förrän halvvarvet senare. När det sedan anfölls hade hon inget svar och kom i mål som fyra på 18,6/2140. Hon var sämre än förväntat och rejält trött i mål. Det tog lång tid för henne att återhämta sig och ett blodprov dagen efter visade också kraftigt förhöjda värden. Hon var alltså sjuk, igen. Tråkigt. Loppresultat här.

Sundbyholm 5/3

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 6 (monté). Hon öppnade bra och tog spets men släppte till favoriten. Hon slog då i några banpinnar och det blev galopp. Sedan trodde ryttaren att hon blivit diskad och tog upp. Lite synd då hon antagligen tagit pengar ändå, eftersom loppet blev galoppfyllt. Hon kändes bra och det är nog inget fel på formen. Loppresultat här.

Sundbyholm 18/4

 • Can You See Me startade i lopp 10. Han högg i galopp direkt från sitt andraspår. Han ställde sig inte och blev diskad. Dagen efter kollade vi upp honom och det visade sig att framkotorna behövde behandlas. Det var inget som märktes innan loppet men han kan såklart ha känt av det. Loppresultat här.
 • Bonderyd Herkule skulle kvala men det blev galopp igen. Han blir en helt annan häst när det gäller. Tyvärr åt det negativa hållet.

Solvalla 8/4

 • Liaison startade i lopp 9. Hon öppnade ok men kunde inte hålla ledningen. Det blev tredje invändigt ganska omgående. Sedan kördes loppet relativt lugnt men hon kunde inte följa och slutade oplacerad på enkla 19,5/2140. Hon blåste svårt efter loppet och hade hög puls länge. Inte frisk således. Loppresultat här.

Romme 7/4

 • Can You See Me startade i lopp 7. Han öppnade ok från sitt springspår och vi fick fjärde utvändigt. Loppet kördes långsamt förstavarvet men sista varvet kördes det rejält. Jag vred på i spåren och det bet bra en bit. I sista sväng kom jag ned i andraspår. Där blev jag kvar loppet ut i rygg på några konkurrenter. Jag hade kanske kunna vara några placeringar längre fram. Han blev sjua på 18,2/2160 och jag är nöjd med honom. Han blir bättre med lopp i kroppen. Loppresultat här.

Sundbyholm 4/5

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 3. Hon öppnade ok men fick ändå ett lopp utvändigt en bit ned i kön. På sista bortre gick en konkurrent ut framför oss och den hästen närmast tvärstannade och drog oss bakåt. Sedan var loppet över för oss och jag jagade henne inte eftersom vi ändå aldrig hunnit fram till pengar. Hon kändes inte som bäst heller. Oplacerad på 18,3/2180. Loppresultat här.
 • Nora Francais kvalade in på 21,1/2140 med 17,5 sista varvet. Hon kändes fin.

Sundbyholm 15/3

 • Liaison startade i lopp 5. Hon öppnade väldigt fint och hamnade ganska bra till. Sedan fullföljde hon fint som fyra på nya rekordet 17,5/2160. Hon var nära en plats och gjorde sitt bästa lopp hittills. Hon travade fint och det var ett fall framåt. Loppresultat här.
 • Bonderyd Herkule och Nora Francais skulle båda kvala, men det blev galopp för båda. Herkule från start och Nora efter 600 m när en konkurrent gick ned framför. Det blev för stressigt mellan defilering och start. Båda skulle behövt lugnare förberedelse. Vi provar igen snart.

Solvalla 11/3

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 9. Hon öppnade riktigt bra men hamnade först utvändigt utan chans att komma ned. Man öppnade ganska raskt och på sista bortre var hon trött. Hon höll sin fart anständigt men blev första utan pengar på 17,2/2160. Inget extra men inte katastrofdålig. Positivt var att hon öppnade bra. Loppresultat här.

Sundbyholm 7/3

 • Liaison startade i lopp 2. Hon kunde hålla spetsen och jag fick hålla ett lågt tempo. Varvet kvar kom en häst hastigt och jag släppte. Sedan följde hon med fint i ledarens rygg men i sista sväng slog hon tyvärr på en galopp. Antagligen fastnade hon i ett mjukt parti av banan. Synd, för hon kändes fin och var inte trött i det läget. Vi missade minst en platsplacering på det. Loppresultat här.

Sundbyholm 1/3

 • Celtic startade i lopp 1. Han öppnade ok men blev hängande i tredjespår. Jag backade därför ned och fick fjärde invändigt. Loppet kördes i jämnt 17-tempo och han kändes fin. In på upploppet märkte jag att det var något som inte stämde riktigt och jag lät honom därför bara gå i mål utan att jagas något som sexa på 17,8/2140. Han var lite ifylld i en framkota efteråt och måste ha snubblat till lite. Jag tror dock inte att det är någon större fara. Med tanke på det är jag nöjd med prestationen. Loppresultat här.
 • Liaison startade i lopp 5. Hon skötte sig fint och öppnade stabilt men hamnade lite långt bak. Sedan travade hon fint men kändes lite seg mest hela vägen. Hon har i princip bara fått tunga ridjobb och det fattades lite tempo. Hon tog sista pengarna på 19,2/2160 och jag var nöjd med det. Hon blir bättre till nästa start, som blir på måndag. Loppresultat här.

Solvalla 26/2

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 8 (monté). Först blev starten fördröjd av en krånglande hästen och när loppet gick var hennes volt helt fel ute och det blev som om de stod med dubbla tillägg. Sedan fick hon ett invändigt lopp fram till 5-600 kvar. Hon avslutade riktigt hyggligt på en något för mjuk bana. Hon blev fyra på 18,5/2160 och får klart godkänt för sin insats. Loppresultat här.

Sundbyholm 21/2

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 4 (monté). Hon strulade från start och tappade 20-30 meter utan att galoppera. Sedan fick hon ett lopp mitt i klungan. Det blev lite positionsbekymmer på sista varvet men när hon fick fritt avslutade hon bra som fyra på 18,7/2140 på en bana som var besvärlig. Hon får godkänt. Loppresultat här.

Solvalla 12/2

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 6. Jag prickade starten som förväntat och hon öppnade riktigt bra. Det som såg ut att bli en perfekt position i andra-tredje utvändigt blev tyvärr dödens då hästarna framför mig kom ned i banan. Hon kändes finfin och travade perfekt men 500 kvar tog hon tvärslut och dalade. Hon blev oplacerad på svaga 20,5/2160. Hon var trött i mål och har svårt på lösa banor. Jag tror att det var orsaken men tar blodprov för säkerhets skull.
  Loppresultat här.

Sundbyholm 9/2

 • Can You See Me startade i lopp 2. Han öppnade ok men blev hängande i tredjespår genom första sväng innan han kom till dödens. Loppet öppnades fort, 15 första 500 på en rätt seg bana. Han höll sin position till sista bortre då han inte kunde vara med i speedkörning som blev då. Han höll dock sin fart hyfsat och tog sista pengarna på 19,2/2140a. Den hårda öppningen tog ut sin rätt och så kommer han nog inte riktigt till sin rätt på kladdig bana. Loppresultat här.

Romme 20/1

 • Celtic startade i lopp 4. Han öppnade fint och tog spets. Sedan fick han en onödig tryckare och blev lite väl pigg på köpet. Varvet kvar felade dödenshästen och då blev han lite ensam. På sista bortre blev han attackerad och då kunde han inte svara utan tappade motivation. Sedan körde en motståndare upp i min vagn i sista sväng och det tog lite stopp. Efter det fick jag inte fart på honom. Han blev sexa på 18,7/2140. Får ändra lite i upplägg och utrustning inför nästa start. Loppresultat här.

Örebro 17/1

 • Can You See Me startade i lopp 10. Han öppnade ok och fick andra utvändigt. Han kändes bra men när det blev körning från 800 kvar kunde han inte vara med. Han slog på sig på bakkotorna och började springa och bryta, precis som han gjorde när han var femma. Det är uppenbart att han inte fungerar med hakar och nu blir det ingen start förrän banorna blir mjukare. Han fick i alla fall sista pengarna på 19,6/2140, vilket inte är rättvisande för vad han egentligen kan. Loppresultat här.

Sundbyholm  14/1

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 2. Hon öppnade ok men kunde som väntat inte svara någon ledning. Det blev fjärde och sedan femte invändigt. Tyvärr var hennes ryggar ganska svaga och jag fick inte fritt förrän det var försent att kunna få pengar. Hon blev oplacerad på 18,6/2640 och kändes bra. Loppresultat här.

Örebro 5/1

 • Celtic startade i lopp 1. Han kom fram bra från sitt tillägg och hittade tredje ytter. Loppet kördes långsamt ända till 700 kvar då det blev rejäl körning. Han avslutade bra men favoriten var alldeles för bra och jag fick nöja mig med andraplatsen på 18,7/2160, vilket var klart bra med tanke på att banan var ganska krävande. Loppresultat här.
 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 3 (monté). Hon kom någorlunda iväg men rullade till och galopperade i första sväng, något hon aldrig brukar göra. Hon utgick efter ett varv. Hon kändes annars fin och det får ses som ett olycksfall i arbetet. Loppresultat här.

Romme 27/12

 • Trollfux startade i lopp 9. Han hade innerspår på tillägg och fick en fin invändig resa. I sista sväng gick jag ut ett spår men hästen framför galopperade. Då jag skulle runda denna ställde hästen sig igen och jag hamnade i tredjespår. Då tog jag upp igen och backade ned. In på upploppet trodde jag länge att han skulle bli trea, men krafterna tröt och han tog sista pengarna på 31,1/2160. Nu får han ta en period med vinterträning med mycket ridning. Loppresultat här.

Sundbyholm 25/12

 • Can You See Me startade i lopp 2. Han blev lite ivrig från start så jag fick ta en safetystart. Han fick tredje invändigt men jag gick ut ett spår efter 700 m. Strax därpå blev dödenshästen släppt till ledningen så han fick gå resten av loppet utan rygg. Han tog över ledningen när ledarhästen galopperade in i sista sväng och kämpade storstilat hela vägen som tvåa på 18,3/2140. Han svarade den som kom utvändigt men förlorade med huvud till en som kom längre ut. En klart positiv insats. Loppresultat här.
 • Liaison startade i lopp 5. Hon öppnade bra från sitt bakspår men in i första sväng blev det en lite trång situation och jag fick ta i henne. Hon är väldigt känslig för sådant och det blev galopp. Sedan körde jag runt ett varv och utgick. Hon kändes i alla fall fin. Loppresultat här.
 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 7. Hon öppnade lugnt från sitt tillägg och det blev femte-sjätte invändigt. Banan hade blivit stänkig och kladdig efter en skur. Hon sprang på och travade bra men kunde inte bli bättre än sjua på 18,6/2660. Hon vill ha hårt och fast bana, som det var sist. Loppresultat här.

Romme 18/2

 • Celtic startade i lopp 10. Han öppnade fint och tog lätt spets. Sedan fick han inte riktigt vara ifred där framme under loppet. Banan var riktigt dålig och eftersom han kräver fäste för att komma till sin rätt var han trött när vi kom in på upploppet. Han blev oplacerad på 20,6/2140. Den starten är bara att glömma. Loppresultat här.

Sundbyholm 15/12

 • Can You See Me startade i lopp 1. Han kändes jättefin före loppet och han öppnade bra från sitt bakspår. Positionen blev först tredje invändigt, vilket jag bytte till tredje utvändigt 900 kvar. Loppet kördes i hårt tempo och han kunde inte följa riktigt till slut som femma på 18,2/2140. Han hängde växelvis på tömmarna och var inte lika vass som jag förväntade mig. Det var första gången med hakar vilket kan vara en orsak. Det blev kanske lite tätt mellan starterna också. Loppresultat här.
 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 10. Hon öppnade ok och jag valde en invändig resa. Tyvärr hamnade hon i en riktigt dålig rygg och hon drogs bakåt och jag hamnade bland de sista i loppet. Jag kunde tråckla mig ut 7-800 kvar och hon avslutade sedan enormt fint till en mersmakande fjärdeplats på 17,4/2660. Det var det bästa lopp hon gjort på mycket länge och det var skönt att fick visa att hon kan duga en bit. Loppresultat här.

Eskilstuna 10/12

 • Can You See Me startade i lopp 5. Han öppnade bra men kunde inte hålla spets. Det blev tredje invändigt. Loppet kördes i jämnt friskt tempo och jag kunde köra invändigt ända till upploppsdags. Han avslutade fint och blev tvåa på 18,0/2140. Han gick bra men mötte en häst som var för bra. Loppresultat här.

Bollnäs 9/12

 • Trollfux startade i lopp 1. Han fick en fin invändigt resa från sitt tillägg men var inte bra blev avhängd till slut. Oplacerad på 33,6/2160. Han skakade i knäna efteråt vilket tyder på att han inte fick fäste. Loppresultat här.
 • Liasion startade i lopp 5. Hon blev hängande i spåren i första sväng och jag fick backa mig sist. Jag inriktade mig på ett felfritt lopp. Hon gick med tunga skor, vilket gör att hon slår ihop en del. Hon fick pengar på 19,0/2140a. Hon var ok. Lättas till nästa start. Loppresultat här.

Romme 27/11

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 7 (monté). Hon fick ett fint invändigt lopp men var inte alls bra för dagen. Hon sprang och bröt i kurvorna och tappade till slut. Det troliga är att hon grävde fast sig i banan med de broddskor hon var utrustad med. Hon fick sista pengarna på 19,9/2140. Loppresultat här.

Färjestad 23/11

 • Liaison startade i lopp 5. På väg fram till bilen blev hon lite generad av en motståndare och det tålde hon inte och tog sig en galopp. Sedan körde jag 18/2000 med henne och hon kändes fin.Oplacerat på 21,8/2140a. Loppresultat här.
 • Trollfux startade i lopp 8. Jag valde en invändig resa från mitt bakspår. Han gick bra med och var fint på bettet ända till upploppet då hästen framför slog på en galopp så jag fick ta i honom. Sedan tände han inte om och fick nöja sig med sjätteplatsen på 30.5/2140. Loppresultat här.

Sundbyholm 15/11

 • Liaison startade i lopp 1. Volten var för tidig i starten så jag fick ta i henne kraftigt och det gillar hon inte. Det blev galopp och så var den dagen förstörd. Vi får ta nya tag. Loppresultat här.
 • Celtic startade i lopp 2. Trots att vi missade lite från start kunde jag köra till spets. Sedan höll jag ett jämnt tempo och in på upploppet trodde jag att jag skulle vinna lätt. Hästen i dödens var dock bra och vi fick ge oss på mållinjen. Han blev tvåa på 19,0/2140. Innerspåret var riktigt dåligt på stora delar av banan och det gjorde nog att han tappade lite spänst och ork till slut. Han får godkänt. Loppresultat här.
 • Mimmis Hello Kitty kvalade i monté. Hon knallade runt på 21,3/2140 utan att vara berörd. Hon verkade trivas fint under sadel.

Örebro 10/11

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 2. Hon fick ett invändigt lopp i den främre träffen. Hon kändes fin och travade bra men blev avhängd till slut. Hon fick sista pengarna på 17,4/2140. Örebros bana var som vanligt lös och det passar henne inte. Tycker nog att hon borde ha kunnat bättre i alla fall. Ingen riktig form kanske. Montékval härnäst. Loppresultat här.

Rättvik 2/11

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 6. Jag laddade inte från mitt åttondespår i hamnade sist. Jag ville heller inte ladda fram till dödens eftersom hon inte varit så bra. Sedan kördes loppet i rena lustempot med en rasande snabb avslutning. Hon kunde inte plocka nånting i avslutningen men tog sista pengarna på 18.6/2640a. Hon gick bra och får godkänt. Loppresultat här.
 • Can You See Me startade i lopp 9. Han hade femtespår och när springspårshästarna kom utvändigt i starten blev han för ivrig och högg i galopp och så var den dagen förstör. Jag lät honom få ett lugnt jobb efter det och han inkom oplacerad. Han kändes bara fin och ny får ta nya tag. Loppresultat här.

Solvalla 30/10

 • Celtic startade i lopp 7. Han hamnade som väntat illa till från sitt bakspår. Sen fick han en dålig rygg och jag fick långt fram till ledaren. Han avslutade bra utan att pressas som femma på 18,5/2140. Med ett framspår hade han varit betydligt längre fram. Han får klart godkänt. Loppresultat här.
 • Trollfux startade i lopp 8. Han öppnade fint och fick ledningen. Sedan blev han hårt utmanad och jag fick släppa. Loppet kördes i hårt tempo och han gick 27,5 i 1500 meter (snabbare än han gått i lopp tidigare) och i sista sväng tröt krafterna. Han fick sista pengarna på 29,8/2140. Han får väl godkänt. De andra var helt enkelt för bra. Loppresultat här.

Sundbyholm 27/10

 • Liaison startade i lopp 3. Hon öppnade ok och jag valde rygg ledaren. Jag provade henne barfota och det föll tyvärr inte så väl ut. Hon blev fladdrig i bakaktionen och galopperade efter 700 meter. Hon kändes annars riktigt fin, bättre än tidigare. Det blir bakskor nästa gång. Loppresultat här.

Romme 18/10

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 3. När jag värmde innan tävlingarna var banan helt perfekt och kändes underbar. När det var dags för loppet hade något hänt och banan var rent dålig. Hon sprang och fastnade, slog ihop och gjorde sig inte rättvisa. Hon fick sista pengarna på 17,3/2140a. Hon skakade i bakknäna efteråt, vilket tyder på att hon inte fick fäste. Loppresultat här.
 • Trollfux startade i lopp 6. När det var dags för hans lopp hade banan blivit rena leråkern med stora klumpar material. Även han kändes helt perfekt i värmningen och i provstarten. Han tog också spets men jag släppte till favoriten. Han ville inte springa i rygg på denne i stänket och sedan tappade han från 500 kvar och blev oplacerad på 33,1/2140, vilket ju på inget sätt motsvarar vad han kan. Även han skakade i bakknäna. Loppresultat här.

Sundbyholm 15/10

 • Celtic startade i lopp 5. Han öppnade bra men kunde inte utmana om spets. Jag backade ned i tredje invändigt. Loppet kördes i 16-tempo första varvet och han gick med utan att riktigt kunna utmana om segern som trea på 18,7/2140. Han fick lite mjölksyra till slut. Det var en förbättring sedan debuten, men han kan ännu bättre. Innerspåret var för löst för att passa honom perfekt. Loppresultat här.
 • Can You See Me kvalade. Han knallade runt på 19,9/2140 och kändes jättefin.

Bollnäs 8/10

 • Trollfux startade i lopp 7. Han öppnade bra och tog som väntat hand om ledningen. Favoriten utmanade men jag svarade i bra tempo. In på upploppet kändes det bra och jag körde ifrån med en längd. Det skulle jag kanske inte ha gjort för då kände han sig ensam och slog av på takten. Favoriten kom då tillbaka och lyckades slå mig med en nos. Han var inte så trött utan tände inte riktigt om bara. Ytterst förargligt. Jag tror jag vunnit om jag inte kört ifrån. Det är lätt att vara efterklok. Jag är i alla fall nöjd med att hästen kändes fin och borde bli ännu bättre med loppet i kroppen. Loppresultat här.

Sundbyholm 6/10

 • Celtic startade i lopp 1. Han öppnade stabilt och var en hårsmån från att ta spets. Jag ville inte ha rygg på den som tog spets så det blev dödens. På sista bortre tog jag upp lite för att hålla hästen i vinnarhålet kvar där. Då felade ledaren men då tände han inte riktigt om när han fick spets. Han höll ändå ledningen till upploppet då han stumnade lite och blev sjua på 20,0/2140. Jag tycker att han kanske borde kunnat lite bättre, men han travade fint och skött sig så det blir godkänt med tanke på resan han fick. Loppresultat här.

Mantorp 28/9

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 11. Vi prickade starten bra men hon tappade fart direkt. Hon kom inte alls överens med den mjuka banan och kom ingen fart på hela loppet som oplacerad på 16,8/2140. Hon vill ha ordentligt fäste. Hon travade bra och det är inget fel på henne. Loppresultat här.

Mantorp 21/9

 • Liaison startade i lopp 3. Hon öppnade ok från sitt bakspår men fick tredjespår genom första sväng, vilket blev en position i dödens. Därifrån fullföljde hon riktigt bra som trea på 19,1/2140. Hon tog på ledaren till slut och jag är nöjd med prestationen. Hon kämpade bra och var trött i mål. Hon borde bli bättre med loppet i kroppen. Loppresultat här.
 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 6. Hon hade spår nio och när jag fick en galopperande häst framför mig fick jag styra invändigt. Jag kunde sedan inte återta min position utan blev kvar där hela loppet. Hon fastnade sedan bakom hästar på upploppet och kändes kanonfin. Hade antagligen vunnit med lucka. Trist resultat men mycket positivt att hon kändes så fin. Hon var helt oberörd efteråt. Loppresultat här.

Rättvik 14/9
-Trollfux
startade i lopp 6. Han öppnade bra från sitt bakspår och fick andra utvändigt en bit. Det blev dock tyvärr strax dödens då favoriten blev släppt till spets. Han var med i striden fram till upploppet då han blev lite avhängd. Han blev fyra på 31,3/2160. Jag tycker han får godkänt med tanke på att han fick ett opassande lopp. Loppresultat här.

Sundbyholm 10/9
– Gate Probio startade i lopp 7. Han fick inte travet att stämma från början och jag fick köra på säkerhet. Man öppnade också väldigt fort. Han fick ett bra lopp i det som så småningom blev andra utvändigt. Det var inte det rätta draget i honom men han fullföljde godkänt som fyra på 14,1/1640a. Han behövde nog loppet och blir säkert bättre till nästa gång. Loppresultat här.

Sundbyholm 29/8
Gate Probio startade i lopp 8 (monté). Han trampade av sig en sko precis i starten och galopperade. Sedan hoppade han igen 600 kvar och blev diskad. Inget fel på hästen, bara oturligt. Loppresultat här.

Romme 24/8
Trollfux startade i lopp 9. Han öppnade fint och fick en bra position som tredjehäst. Loppet kördes dock i en otroligt högt tempo och han gick drygt 26 första varvet. På sista bortre trodde jag att ledarduon skulle börja tröttna då jag tog in lite på dem. Då ökade de igen och jag blev akterseglad. Han fick sedan mjölksyra efter den hårda öppningen men fullföljde ok som sjua på 29,8/1660. Han har inte genomfört ett helt lopp på länge och med tanke på det får han väl godkänt. Han travade bra och visade att galoppmisslyckandena inte berott på att det varit något fel på honom. Loppresultat här.

Sundbyholm 20/8
Gate Probio startade i lopp 1. Han kändes fin och lugn före, men i loppet travade han inte bra. Han fick ett lopp i kön och var inte fullt körbar som första utan pengar på 15.5/2140a. Han var halt efteråt och ska kollas upp. Jag tror det beror på att barfotabalansen gjorde honom ömfotad, men vi ska såklart kolla upp honom. Loppresultat här.

Solvalla 12/8
Gate Probio kvalade i monté. Han skötte sig fint och knallade runt på 20,1 utan att vara berörd.

Lindesberg 11/8
Trollfux
startade i lopp 9. Han öppnade bra och tog spets, men direkt starten gick började han dra ett bakben. Detta märktes ingenting av innan loppet och den enda förklaringen jag kan tänka mig är att det regnade kraftigt innan och då blir Lindes bana inte bra. Han är extremt beroende av fäste. Han ledde till 600 kvar då det blev galopp och diskvalifikation. Normalt vinner han loppet. Nya tag! Loppresultat här.

Sundbyholm 10/8
Mimmis Hello Kitty startade i lopp 1. Hon fick en invändigt löpning ändå till upploppet då jag kunde backa mig loss lite. Hon gick anständigt men blev oplacerad på 16,2/2160. Hon visade inte den rätta geisten men precis idag blev hon ordentligt brunstig. Hennes intresse var alltså inte på tävling idag. Hon kan mycket bättre och vi får ta nya tag. Loppresultat här.

Lindesberg 28/7
The First Time
startade i lopp 2. Från sitt bakspår fick han som väntat ett lopp i kön. Loppet kördes i ett bra tempo men han tappade lite hela vägen och slutade oplacerad på 14,3/1640a. Han var inte alls lika bra som jag förväntade mig. Jag gissar att han inte fick riktigt fäste. Han var inte onormalt trött efteråt. Loppresultat här.

Sen körde jag två hästar åt Håkan Karlsson, Glamorous och Sasha Fierce. De gjorde det bra som femma respektive tvåa i sina lopp.


Solvalla 14/7
The First Time
startade i lopp 6. Han öppnade helt ok bakom bilen och fick 4:e invändigt. Loppet kördes i ett friskt jämnt tempo och han hängde med anständigt som femma på 13,9/2640a utan att visa det det lilla extra trycket. Han får godkänt. Loppresultat här.

Mimmis Hello Kitty startade i lopp 10. Det var två omstarter och hon gick bra i alla försöken. Däremot kunde hon inte accelerera när jag ville det och hon tappade successivt. Jag tog upp och utgick felfri. Efteråt skakade hon mycket i bakknäna och det kan tyda på att hon inte fick fäste. Hon har gått ute dygnet runt en tid och det är inte alla hästar som mår bra av det. Hon får flytta in nu. Loppresultat här.

Sundbyholm 14/7
Liaison startade i lopp 1. Hon hade bakspår bakom bilen och fick en position långt bak. Där sprang hon i sitt allt för låga tempo och slutade oplacerad på 19,6/2140a. Hon presterade inte alls som förväntat. En förklaring kan vara att hon visade stor brunst efter loppet. Precis som Mimmi har hon gått ute på slutet, vilket kan ha påverkat henne. Loppresultat här.

Lindesberg 20/6
The First Time
startade i lopp 2. Han hamnade inte oväntat ganska långt bak från sitt bakspår. Han fick sedan inte fritt förrän ganska sent på upploppet och knep fjärdeplatsen utan att pressas på 14,0/1640a. Det var ett försök i ett utslagningslopp och han gick alltså till final. Loppresultat här.

Trollfux startade i lopp 7. Han kändes fin före loppet men när det gällde började han tappa travet och rullade över i galopp i ledningen efter drygt 500 meter. Något stod inte rätt till för dagen och han får kollas upp. Loppresultat här.

The First Time startade i lopp 9. I finalen stod han med tillägg och det var voltstart. Han fick en position utvändigt långt bak men han avslutade enormt bra sista 700 och blev trea på 14,4/2160. Han hann nästan fram till andraplatsen. Mycket positiv insats! Loppresultat här.

Romme 2/6
Jag hade tre hästar till start men alla underpresterade och blodprov efteråt visade tydligt att de drabbats av infektioner.

Gate Probio startade i lopp 2. Han fick ett bra lopp i fjärde utvändigt men höll mest sin fart och blev oplacerad på 17,1/2640a. Loppresultat här.

Liaison startade i lopp 7. Hon öppnade ok och fick dödens, Sen blev hon lite generad av favoriten som gick ned framför, med galopp som följd. Sedan kändes hon mest seg på 19,7/2140 som oplacerad. Loppresultat här.

Mimmis Hello Kitty startade i lopp 11. Jag tog en lugn start men avancerade till dödens på bortre långsidan. Den i spets travade inte så bra så jag provad för spets efter ett varv. Det gick inte och hon började då tappa orken. Hon var en skugga av sitt rätta jag och blev oplacerad på 19,1/2140.  Loppresultat här.

Rättvik 26/5
Trollfux startade i lopp 6. Han öppnade bra och jag kunde glida till ledningen från mitt tillägg. Vi öppnade lugnt första varvet. Sedan blev det rejäl körning på sista varvet och han han var inte alls så bra som förväntat som femma på 31,6/2160. Det var något som störde honom. Loppresultat  här.

Sundbyholm 10/5
I lopp sex körde jag amatörtränade Gate Probio. Han öppnade snabbt till spets och sen vann han hur lätt som helst på 16,9/2140a med gott om krafter kvar. Oddset glada 9,83.

Mimmis Hello Kitty startade i lopp 9. Hon tog sig tyvärr en galopp från start och tappade 30-40 m. Sedan gick hon mycket bra som trea på 16,3/2140a. Om loppet hade varit 25 m längre hade hon hunnit fram till vinst. Hon var nästan obrukad i mål och kändes finfin. Loppresultat här.

Romme 17/4
Mimmis Hello Kitty startade i lopp 4. Jag valde att ge henne ett snällt lopp. Från sitt tillägg fick hon femte invändigt. Där satt hon sedan länge. Hon fick fritt 120 kvar och då plockade hon flera placeringar till slut och blev femma på 16,7/2160. Med tidigare lucka hade hon varit längre fram. Hon kändes fin och jag var nöjd med prestationen. Loppresultat här.

Trollfux startade i lopp 5. Han öppnade bra och tog som förväntat spets. Han fick en utvändigt som hjälpte till att hålla ett jämnt 30-tempo första varvet. Hästen i dödens fick galopp på upploppet och då stannade han till i några meter innan han tog fatt igen och vann sedan plättlätt på nya rekordet 29,7/1640. Han hade låg puls efteråt och brukar vara tröttare efter ett träningsjobb. Det lovar gott inför fortsättningen. Loppresultat  här.

Hagmyren 10/4
Trollfux startade i lopp 4. Han öppnade bra som vanligt och jag kom igenom fint från mitt bakspår till andra utvändigt. I utgången av sista sväng attackerade jag och han avslutade fint till andraplatsen på 30,9/1640. Jag trodde jag skulle vinna mitt på upploppet men ledaren höll väldigt starkt. Jag är nöjd med prestationen i årsdebuten och han borde dessutom gå framåt med loppet i kroppen. Loppresultat här.

Sundbyholm 3/4
Mimmis Hello Kitty
startade i lopp 10. Hon blev alldeles uppstressad av en händelse på stallbacken innan loppet och kunde inte göra sig själv rättvisa. Hon uppträdde spänt från start och öppnade sämre än vanligt. Sen blev hon generad till kort galopp efter 800 m och så var den dagen förstörd. Jag lät henne springa på sen och hon visade då 14,5 s. 1000 utan att pressas. Hon blev sexa på 18,1/2160. Loppresultat  här.

Gävle 19/3
Mimmis Hello Kitty startade i lopp 4. Hon höll enkelt spets från sitt innerspår men blev överfallen av en ”självmordspilot” efter 500 m och jag fann för gott att släppa. Loppet kördes sen i riktigt hårt tempo och på sista bortre tvärstannade ledaren. Jag fick ta tvärstopp och när jag kunde krångla mig ut var vi långt efter. Hon fick inte riktigt upp farten sedan till slut men tog sista pengarna på 18,1/2640. Hon kan bättre och har nog inte riktig toppform än. Loppresultat här.

Sundbyholm 5/3
Mimmis Hello Kitty
startade i lopp 2. Hon fick en bra start men blev påkörd och fick punktering nästan omgående. Slangen lossnade och hamnade runt navet så det tog nästan tvärstopp + att hjulen rullade på fälgen. Hon blev oplacerad på en förklarligt dålig tid. Kändes annars finfin för dagen. Bara att glömma! Loppresultat här.

Simb Indian Dance startade i lopp 7. Hon öppnade bra men jag kröp ned invändigt då jag inte kunde på spets. Sedan kördes det väldigt hårt och hon räckte helt enkelt inte till utan slutade oplacerad på 17,5/2640. Loppresultat här.

Sundbyholm 24/2
Mimmis Hello Kitty startade i lopp 7. Hon galopperade kort från start men tappade inte så mycket på det. Åttahundra kvar vred jag på och det kändes som jag skulle runda alla, varpå hon tappade fästet och hoppade igen. Hon tappade då fart och motivation och fullföljde som femma på 19,3/2160. Ingen av galopperna syns i resultatraden. Hon har verkligen inte haft nån tur med banunderlagen på slutet. Formen blir stadigt bättre. Loppresultat här.

Simb Indian Dance öppnade riktigt bra och jag sökte en invändigt position. Denna blev dock allt sämre vartefter hästar fyllde på och jag hamnade sist. Loppet kördes ganska långsamt första varvet och hon fullföljde riktigt bra som sexa på 18,2/2660. Hon kändes fin. Loppresultat här.

Sundbyholm 15/2
Mimmis Hello Kitty
startade i lopp 3. Hon öppnade ok och fick andra ut vilket strax blev dödens. Loppet kördes långsamt inledningsvis med snabb avslutning. Hon följde favoriten bra men kunde inte utmana om segern och blev tvåa på 19,4/2160. Hon får godkänt men hon kan bättre. Banan var inte gynnsam för henne denna gång heller. Loppresultat här.

Last Kat Rivner startade i lopp 10. Han fick ett bra lopp men kunde inte alls vara med i detta snabba nollopp utan blev trött och oplacerad på 22,0/2140. Han gick med stängt huvudlag och la bort krafter innan loppet men han var ändå för dålig. Han duger inte helt enkelt och kommer inte att starta mer. Loppresultat här.

Sundbyholm 10/2
Last Kat Rivner startade i lopp 5. Han öppnade bra jag svarade spets ett tag då jag ville ha rygg på favoriten. Det blev lite väl tuff körning då och han tappade sedan lite på sista bortre. I sista sväng tog favoriten upp och då fick jag fulla linor igen, men sedan tände han inte om i körningen till slut och tog sista pengarna på 22,5/2140. Bättre än sist men inte riktigt godkänd. Loppresultat här.

Mimmis Hello Kitty startade i lopp 9. Hon öppnade bra men kunde inte utmana om spets och fick dödens ett varv innan hon blev avlöst. Det gick väldigt långsamt första varvet och fort det andra. Hon gick dryga 17 sista varvet och höll godkänt som femma på 20,9/2140. Banan hade släppt och hon gräver sig fast på en sådan bana. Loppresultat här.

Sundbyholm 18/1
Last Kat Rivner startade i lopp 2 och Mimmis Hello Kitty i lopp 10. Båda presterade dåligt och det har visat sig i efterhand att de dragits ned halsinfektioner. Detta i kombination med den dåliga banan förklarar prestationerna. Loppresultat här och här.

Sundbyholm 6/1
Last Kat Rivner startade i lopp 5. Han öppnade fint och jag kunde ta spets ganska snart. Han fick favoriten på sig och eftersom jag tror han går bra i spets ville jag svara. Den andra hästen var dock för snabb och jag fick ge mig efter en riktigt snabb öppning. Sedan kunde han inte riktigt gå med till slut utan blev oplacerad på 21,4/2140. Han kan bättre men den hårda öppningen kan ha påverkat. Kollar upp honom för säkerhets skull. Loppresultat här.

Örebro 4/1
Mimmis Hello Kitty
startade i lopp 1. Hon hamnade i dödens i det lilla fältet. Loppet kördes långsamt men hon kunde inte segerstrida utan slutade fyra på 19,0/2160. Banan var mycket lös, vilket inte passar henne alls och hon sprang sig trött. Jag tar prover men gissar att det var banan som gjorde att hon inte kunde prestera. Loppresultat här.

Simb Indian Dance startade i lopp 5. Hon tog inte i någon gång i loppet utan gick runt i kön som oplacerad på 20,2/2160. Jag tror hon struntade i det pga den mycket lösa banan. Loppresultat här.

Travtränare på Sundbyholm – 070-317 39 80