Startarkiv

Här redovisas hästarnas starter under året.

Se detaljerad information från Svensk Travsport här

Sundbyholm 14/9

Ineedyourmoneymum startade i lopp 3. Hon var dålig igen. Hon öppnade ok och fick så småningom andra ut. Hon hade svårt att gå med och tappade sedan successivt för att bli oplacerad på enkla 17,5/2140a. Banan var bedrövlig men det kan inte vara hela orsaken. Hon får lite vila och kollas sedanupp. Loppresultat här.

The Killer startade i lopp 8. Han hade jätteproblem med banan och sprang och slog på sig hela loppet. Inne på upploppet klarade han inte det längre utan galopperade. Han hade varit sämst trea efter ett utvändigt lopp utan rygg. Han kändes bra och formen finns där. Hoppas det stämmer för honom i lopp snart.Loppresultat här.

Jasmin gick premielopp. Hon skötte sig fint och klarade premien på 33,7/2140.

Örebro 9/9

The Killer startade i lopp 3. Han gick klart godkänt. Han fick ett invändigt lopp och inkom som sexa på 16,9/2140. Han travade fint och gick med full spänst in i mål. Han har inte startat på länge och det fattades lite tempo. Borde bli bättre med loppet i kroppen. Loppresultat här.

Romme 7/9

Svartina L.G. startade i lopp 5. Hon kändes piggare än i debuten och öppnade fint. Sen blev hon lite ivrig när favoriten kom fort på utsidan med galopp som följd. Sedan gick hon ett snabbt varv och kunde inte hålla ihop det helt med ny galopp som följd. Hon blev diskad. Jag är nöjd med hur hon kändes. Till nästa start ska jag tynga henne lite. Loppresultat här.

Ineedyourmoneymum startade i lopp 8. Hon var svag. Hon öppnade sämre än väntat och tappade under vägen. Hon blev oplacerad på enkla 15,4/1640a. Hon travade dock bra så tror inte att det är något fel på henne. Jag har en teori om van den dåliga prestationen beror på ocvh jag tror hon blir bättre till nästa start. Loppresultat här.

Sundbyholm 28/8

Hands Down startade i lopp 1. Han var inte bra som oplacerad på 19,0/2140. Han hängde på en töm genom hela loppet och blev inte körbar. Uppenbarligen var det något som störde honom och han är uppkollad och behandlad. Bara att glömma. Loppresultat här.

Rättvik 25/8

Ineedyourmoneymum startade i lopp 6. Hon öppnade bra bakom bilen men kunde inte ta spets. Då valde jag rygg på ledaren. Den kördes väldigt konstigt med omväxlande uppullning och speedryck när spetsen svarades. Det passar inte henne så bra och hon kändes lite omotiverad som femma på 17,4/2140a. Loppresultat här.

Svartina L.G. startade i lopp 8. Hon öppnade först bra men bromsade till och slog på en galopp kort efter start. Hon fick sedan gå ensam i ingenmansland en bit bakom ledaren och det passade inte henne. När sen två hästar kom upp bredvid på upploppet tände hon inte om förrän det var för sent. Det får jag skylla på orutinen. Om hon travat och hållit ledningen tror hon kunnat vara tvåa. Hon får godkänt och vi får ta nya tag. Loppresultat här.

Sundbyholm 17/8

Maj Melody gick premielopp. Hon blev lite ivrig strax efter start och tog sig en liten galopp. Sen gick hon strax under 30 två varv och landade på 31.7/2160g. Hon kändes fin.

Hands Down startade i lopp 2. Han öppnade ok men blev generad av en galopperande häst strax efter start. Han tappade position på det men framför tappade han motivation då han fick springa lite i ingenmansland i ett lopp som kördes fort. Sedan tappade han till slut och blev oplacerad på 19,3/2140. Det var inte det rätta trycket i honom. Han blev uppkollad och behandlad efter loppet. Blir bättre till nästa start. Loppresultat här.

Färjestad 16/8

Ineedyourmoneymum startade i lopp 4. Det kom en kraftig regnskur innan loppet och banan blev alldeles för mjuk för henne då hon kräver bra fäste. Hon fick också gå med skor. Jag gav henne ett invändigt lopp och med tanke på omständigheterna gick hon godkänt som oplacerad på 15,5/2140. Hon blir bättre med loppet i kroppen och passas nästa gång. Loppresultat här.

Gävle 13/8

O.M.Hazebrouck startade i lopp 1. Han gick i passgång i volten och när starten gick blev det tyvärr galopp. Han tappade 40-50 meter på det. Loppet öppnades lugnt och jag körde framåt efter galoppen. Alla ville köra på innerspår så det enda alternativet var att köra fram utvändigt ledaren. På sista varvet ökades tempot successivt och vi gick i närkamp med ledaren utan att kunna koppla greppet. Han gick godkänt som tvåa på 18,8/2640g, men han kan ännu bättre. Loppresultat här.

Sundbyholm 13/7

O.M.Hazebrouck kvalade. Jag lär honom öppna lugnt och få en invändig resa. På upploppet vred jag ut och lät honom springa på lite. Han gick 19,7/2140 utan att anstränga sig speciellt. Han är startklar och jag letar lämpligt lopp.

Lindesberg 26/6

The Killer startade i lopp 5. Det var inget drag i honom för dagen. Han öppnade svagare än förväntat och när jag fick släppa ledningen var han nära att galoppera. I samband med detta slog han sig på en has. Han fullföljde loppet som oplacerad på 17,8/3140. Han får lite vila nu. Loppresultat här.

Örebro 17/6

The Killer startade i lopp 3. Han öppnade bra och höll spets. Han blev dock ordentligt utmanad av favoriten men jag svarade tills han slog på en galopp efter ett varv, med diskvalifikation som följd. Det gick väldigt fort i det läget. Jag testade jänkarvagn men i nästa start blir det vanlig vagn igen. Han kändes kanonfin annars. Det är synd att han inte får till det. Jag letar nya lopp. Loppresultat här.

Gävle 3/6

The Killer startade i lopp 6. Jag körde vad jag kunde från start men hästarna innanför drog iväg ordentligt. Jag hade inget annat val änb att hitta position i kön. På slutvarvet fick jag ta i honom två gånger när jag skulle öka och det tappade han fart på. Sen försökte jag köra lite för fort med honom till slut, vilket ändade i galopp och diskvalifikation. Han hade landat på en 15-tid utan galoppen och kan kändes helt ok. Det blev ett hårdare lopp än förväntat. Loppresultat här.

Sundbyholm 1/6

Hands Down kvalade. Jag körde en lugn resa invändigt med honom. På upploppet vred jag ut och han avslutade fint. Han skötte sig perfekt på 21,3/2140.

Sundbyholm 25/5

The Killer startade i lopp 8. Han var väldigt ivrig före start och när startbilen släppte slog han ihop och galopperade. Sedan körde jag runt som oplacerad på 18,6/2140a och han kändes finfin. Bara att ta nya tag.
Loppresultat här.

Lindesberg 16/5

Long Living startade i lopp 4. Han hade åttondespår och fick en resa på innerspår hela vägen. Innerspåret var väldigt löst och dåligt och han fick inte travet att stämma på grund av detta. Han var nära galopp några gånger men visade fin inställning genom att klara detta. Han fick sista pengarna på 19,3/2140. Han får godkänt. Loppresultat här.

The Killer startade i lopp 9. Han hade spår 11 bakom bilen och jag blev hängande i spåren direkt. Då valde jag att avancera fram till dödens i stället för att backa mig sist. In på sista bortre blev jag passerad och då tvekade han till lite på grund av stänk. Han fortsatte dock i fin stil som femma på 17,2/2140a. Han gick bra med tanke på den tunga öppningen. Loppresultat här.

Hagmyren 4/5

Long Living startade i lopp 6. Han öppnade ok från sitt bakspår men efter 100 meter fick jag ta i honom när den framför galopperade. Jag tappade position på detta och när sedan loppet kördes i 17-tempo första varvet fick jag köra ännu fortare för att ta ifatt. Han blev lite tagen av detta men höll farten anständigt som sjua på 19,6/2140. Han får godkänt. Loppresultat här.

The Killer startade i lopp 8. Han hamnade som väntat i spåren från sitt springspår på tillägg. Jag blev lite rädd för att inte bli nedsläppt i dödens så jag tog upp och fick en utvändig position en bit ned. Sen blev det lite småstörningar i omgångar då jag fick ta i honom. Han klarade detta men är lite svår att få upp farten på igen. Han avslutade hyggligt som femma på 18,3/2160. Han får också godkänt. Med facit i hand skulle jag ha gått på framåt direkt. Loppresultat här.

Solvalla 30/4

Ineedyourmoneymum startade i lopp 5. Hon hade bakspår i hamnade som väntat i kön, i fjärde utvändigt. Varvet kvar gick jag ned invändigt för att spara några meter. Hon kunde inte förbättra sig till slut utan blev första oplacerade på 14,9/2140a. Hon visade väl inte riktigt i samma form som vid vinsten men positivt är att hon travade perfekt och att hon gick med full spänst in i mål. Hon kunde bara inte springa fortare för dagen. Loppresultat här.

Örebro 22/4

The Killer startade i lopp 5. Han öppnade bra från sitt innerspår på tillägg och jag kom ut i en bra position. Varvet kvar blev det kraftig tempoökning och då tappade han lite. I den vevan fick han kraftigt stänk av grusklumpar på sig och det gillar han inte. Han körde med huvudet och jag fick galopp med diskning som följd. Det var synd för annars kändes han bra och hade säkert kunna vara trea-fyra annars. Loppet är bara att glömma och jag är nöjd med hur han kändes och att han verkade fungera bra utan skor fram. Loppresultat här.

Long Living startade i lopp 7. Han tog något hjälpsteg från start och jag fick ta i honom för att undvika galopp. Det gjorde att jag fick backa ned i kön och där blev han loppet igenom utan att kunna förbättra sig som oplacerad på 19,0/2140. Han gick trots allt 16,5 sista varvet och det är nog vad han kan gå för dagen. Han var klart förbättrad jämfört med förra loppet och borde gå framåt ytterligare med loppet. Loppresultat här.

Solvalla 16/4

Ineedyourmoneymum startade i lopp 2. Hon kändes dunderfin i värmningen och eftersom det blivit två strykningar i loppet bestämde jag mig för att köra barfota. Det blev fel och hon fick inte travet att stämma. Hon slog också på en galopp 500 kvar och blev diskad. Oväntat då hon funkat fint utan skor förut. Det tror inte det är något fel men hon ska ändå kollas upp för säkerhets skull innan det blir start igen. Loppresultat här.

Bollnäs 12/4

The Killer och Long Living startade båda i lopp 6.
The Killer hade springspår på tillägg och han blev inte oväntat hängande efter start. Jag valde att gå fram till dödens och han var med där framme ända till upploppet då han stumnade något. Han höll dock farten bra som fyra på 18,9/2160n. Han travade bra på en bana som var mycket lös. Han får klart godkänt.
Long Living var dålig som oplacerad på svaga 23,0/2140. Han sprang och grävde ned sig i den lösa banan och kom ingenstans. Han är uppkollad efteråt och vi hittade inga fel. Bara att glömma och vi testar igen. Loppresultat här.

Ineedyourmoneymum startade i lopp 10. Hon öppnade bra från sitt andraspår men jag kunde inte hålla ledningen och fick rygg på ledaren. På sista bortre blev det våldsam körning och då kunde hon inte växla tempo riktigt som hon borde. Hon höll dock farten bra och blev trea på 15,9/2140a. Hon får klart godkänt. Banan var inte den bästa och jag är säker på att det påverkade. Hon kan snart gå barfota och det ser jag fram emot. Loppresultat här.

Örebro 8/4

Mantorp 29/3

Ineedyourmoneymum startade i lopp 2. Jag tog ledningen som planerat men fick nästan direkt tryck av en häst jag inte ville släppa till. Den fortsatte att trycka i ett onödigt hårt tempo så på sista bortre blev hon trött. Jag slutade köra på henne till slut och hon blev oplacerad på 18,5/3140. Hon är ursäktad. Med facit i hand skulle jag ha släppt. Loppresultat här.

The Killer startade i lopp 4. Han hade bakspår på tillägg och hamnade förstås långt bak i kön. Loppet kördes i ett friskt tempo och som jag hoppades plockade han placeringar till slut och blev sexa på 18,1/2160. Han får godkänt och blir stadigt lite bättre. Loppresultat här.

Sundbyholm 23/3

Svartina L.G. gick kvallopp. Hon blev lite ivrig vid start och tog sig en kort galopp. Annars skötte sig bra och blev godkänd på 39,8/2140g.

Örebro 21/3

The Killer startade i lopp 11. Han öppnade bra men favoriten intill var för snabb så jag fick ett lopp i rygg på denne. Favoriten var dock riktigt dålig och jag fastnade bakom med alla krafter sparade som oplacerad på 18,7/2140. Han var inte ens andfådd efteråt. Bara att glömma. Han kändes i alla fall jättefin. Loppresultat här.

Romme 12/3

The Killer startade i lopp 3. Jag tog en säkerhetsstart och hamnade i kön. Där fick han gå och när det blev ordentlig körning hade han svårt att gå med. När han fått upp farten höll jag på att komma fram invändigt på upploppet, men den luckan täpptes till. Jag fick ta ut och då var vi i princip i mål. Han blev oplacerad på 17,5/2640a. Gick gick ok och han skötte sig bra. Han får starta på för att få upp tempot och jag tror han kommer att bli klart bättre när han kan börja gå barfota. Loppresultat här.

Romme 9/3

Ineedyourmoneymum startade i lopp 9. Jag blev lite utmanad men kunde lätt hålla ledningen från mitt innerspår. Som planerat körde jag 17 första varvet och sen blev det 14,5 sista varvet och 13,5 sista femhundra. Det var ingen som kunde utmana och jag vann hur lätt som helst på 15,5/2140 med krafter sparade och till nästan 50 gånger pengarna! Hon kändes dunderfin. Riktigt kul! Loppresultat här och där kan du också se loppet.

Sundbyholm 2/3

Ineedyourmoneymum startade i lopp 3. Hon hade bakspår och hamnade i fjärde invändigt. När det blev körning på sista bortre kunde hästen framför inte vara med och jag tappade på det. Jag fick fritt en bit i sista sväng men hamnade sedan i ryggar hela vägen in i mål. Hon blev sjua på 16,1/2140a och hade gott om krafter kvar i mål. Hon kändes bättre än på mycket länge. Formen är i antågande. Loppresultat här.

The Killer startade i lopp 9. Han kändes lite spänd innan start men skötte sig i loppet. Han blev hängande i tredjespår och jag ville inte riskera att bli hängande i en kurva till utan valde att backa ned till sista par. Sedan gick han anständigt från sin köposition som sjua på 17,2/2140a. Han får godkänt och det var i alla fall ett steg i rätt riktning i och med att han skötte sig. Loppresultat här.

Sundbyholm 23/2

Mimmis Pärla startade i lopp 3. Hon öppnade ok och fick tredje invändigt. Banan hade lite skiftande underlag (även om den var bra) och hon fick lite problem med att gå med. 700 kvar blev det galopp. Hon ställde sig dock och fick faktiskt sista pengarna på enkla 22,3/2140g. Jag får fundera lite på om jag ska fortsätta med henne. Loppresultat här.

Ineedyourmoneymum startade i lopp 9. Hon öppnade ok från ett spår långt ut, men jag fick ta en position en bit ned. Loppet öppnades fort, sen tog man upp och sen kördes det fort till slut igen. Det passar henne inte så bra, men hon kämpade på riktigt bra. Tyvärr blev hon första utan pengar på 15,7/1640a. Hon kändes bra och travade bra. Loppresultat här.

Sundbyholm 5/2

Ineedyourmoneymum startade i lopp 5. Hon öppnade inte så bra som jag hoppades utan blev hängande i tredjespår. Då hade jag att välja på att backa mig sist eller gå fram i dödens. Jag valde det sistnämnda. För ett ögonblick blev jag avlöst men den ryggen blev inget värd då det blev en våldsam körning där framme. Sen var jag nära att hitta ned på innerspår två gånger. Hon mattades förklarligt av på sista bortre men hon höll farten berömvärt som oplacerad på 16,0/2140a. Hon är ursäktad. Jag tycker ändå att det var ett steg i rätt riktning. Loppresultat här.

Örebro 26/1

Long Living startade i lopp 6. Han hade bakspår och fick ett lopp i kön. Loppet kördes väldigt fort för klassen och årstiden och när det blev körning på sista varvet kunde han inte följa och tappade motivationen. Han blev oplacerad på enkla 20,7/2140 och jag trodde han skulle kunna betydligt bättre. Han behöver träna ett tag till innan det kan bli aktuellt med ny start. Loppresultat här.

Gävle 24/1

The Killer startade i lopp 1. Han öppnade ok och fick positionen utvändigt ledaren. Därifrån ökade jag successivt tempo och han kändes stark och fin när han plötsligt galopperade in i sista sväng och blev diskad. Han kan ha blivit lite ivrig när det kom en häst utvändigt. Det var absolut inte slutkört i det läget och han hade blivit sämst trea utan galoppen. Jag kollar upp honom för säkerhets skull. Loppresultat här.

Sundbyholm 19/1

Ineedyourmoneymum startade i lopp 1. Hon hade bakspår och hamnade som väntat en bit bak och jag valde att gå ned på innerspår. 5-600 kvar blev den en kraftig tempoökning och då tappade hon lite. Sen kom hon tillbaka när hon fått uppfarten och hade lite sparat i mål som femma på 16,3/2140a. Hon travade perfekt och kändes fin men hon har problem med tempoväxlingar. Hon kollades upp senare i veckan och fick behandling. Det kan ha varit något som störde henne. Loppresultat här.

Örebro 14/1

Mimmis Pärla startade i lopp 6. Hon kändes bra, öppnade stabilt och fick en invändig position. Efter 5-600 meter galopperade hon utan förvarning och blev diskad (felaktigt – hon galopperade inte 100 m). Antagligen slog hon sig på ett knä. Banunderlaget skiftade lite i hårdhet och hon är väldigt känslig för sånt. Vi får prova igen. Loppresultat här.

The Killer startade i lopp 7. Han öppnade stabilt och fick så småningom dödens. 800 kvar galopperade ledaren och togs korrekt ut framför fältet. Vi tappade lite fart på det och han var strax efter nära att galoppera. Sedan tog har fart igen och gick skapligt in i mål som sexa på 18,9/2140. Förra gången var han för het och nu var han för lugn istället. Får försöka hitta rätt till nästa gång. Loppresultat här.

Sundbyholm 5/1

Ineedyourmoneymum startade i lopp 2. Vi kom fram bra från vårt bakspår och fin en fin utvändig position. Varvet kvar började man anfalla i tredjespår och jag ville inte svara detta. Följden blev att jag hamnade allt längre bak. På sista bortre blev det en tempohöjning som hon inte riktigt kunde vara med på (fästet?) och 500 kvar krokade jag ihop lite med en konkurrent och tappade lite. Sen tog hon bra fart och gick i mål med full spänst. Blev dock oplacerad på 16,2/2140a. Ingen fara med formen. Loppresultat här.

Sundbyholm 22/12

 • The Killer startade i lopp 2. Han var väldigt pigg för dagen och det blev tyvärr galopp när bilens släppte fältet. Jag lät honom sedan springa runt i 17-tempo i 1800 meter och han kändes jättefin. Vi får komma igen och han ska passas nästa gång. Loppresultat här.
 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 12. Hon öppnade fint och jag fick positionen bakom ledaren. I sista sväng kunde jag gå ut ett spår. Tyvärr stumnade hon sista biten och blev sexa på 16,8/2140a. Banan hade blivit väldigt smetig till hennes lopp och det gillar hon inte alls. Jag är tämligen säker på att det är förklaringen. Hoppas på mer vintriga förhållanden framöver då hon går bra med hakar. Loppresultat här.

Sundbyholm 7/12

 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 4. Hon öppnade ok men kunde inte hålla ledningen. Efter ett lopp i ledarryggen gick jag ut 500 kvar. Hon kämpade på och höll farten bra som fyra på 16,7/2140 i sin comeback. Hon får klart godkänt och borde bli klart förbättrad till nästa start. Jag var nöjd med prestationen. Loppresultat här.

Sundbyholm 29/9

 • The Killer startade i lopp 11. Han var inte alls bra. Han kunde inte vara med att köra om spets utan fick dödens. Jag körde så fort jag kunde med honom men han blev oplacerad på 17,1. Han var inte trött imål utan kunde helt enkelt inte springa fortare. Det är något som stör honom och det gäller att försöka hitta vad det är. Ska försöka med lite alternativ träning samt naturligtvis göra vad jag kan för att hitta felet. Loppresultat här.

Sundbyholm 8/9

 • Gilla So Wild kvalade. Han knallade runt på 21,9/2140 utan att pressas. Han kändes bra på en bana som inte var hundra för dagen.

Örebro 27/8

 • The Killer startade i lopp 5. Han sprang och ställde lite inledningsvis och kunde inte öppna så bra. Vi blev hängande och jag fick lov att backa mig sist. 5-600 kvar vred jag på från min köposition men i sista sväng blev jag störd och fick ta upp och börja om. Sedan avslutade han bra men blev oplacerad på 17,1/2140a. Var inte lika bra som väntat. Loppresultat här.

Örebro 20/8

 • The Killer startade i lopp 10. Han var taggad och blev lite väl ivrig. Strax efter start fick jag korrigera honom då ledaren bröt ut och när jag skulle ta ned honom bakom ledaren blev det tyvärr galopp. Sedan körde jag runt i 17-tempo utan att pressa honom och han kändes jättefin. Passas nästa gång. Loppresultat här.

Gävle 9/6

 • The Killer startade i lopp 6. Han hade bakspår och hamnade i en störningssituation kort efter start. Han klarade denna men tappade lite. Sedan kom jag i kapp och fick en bra position. Han agerade dock segt hela loppet och hängde dessutom på högertöm. Han kunde inte bli bättre än fyra på 18,2/2140 och det är inte alls så bra som han kan. Han behöver kollas upp innan jag anmäler igen. Loppresultat här.

Sundbyholm 7/6

 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 2. Som befarat hamnade hon illa till från sitt tolftespår och jag fick femte utvändigt. 700 kvar styrde jag ut för att attackera men då förvånade hon med att stanna till och tappade då lite istället. Sedan fick hon upp farten och avslutade i 11-tempo sista 500 men kunde inte bli bättre än sjua på 16,0/2140a. Jag ska kolla upp henne innan jag anmäler igen. Hon ska inte stanna till så där. Loppresultat här.

Sundbyholm 18/5

 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 3. Hon öppnade bra från sitt tillägg och jag gjorde ett försök att utmana om spets efter 500 m. Jag fick dock svar och gick ned i rygg. I sista sväng uppenbarade sig luckan och jag utmanade in på upploppet. Ledaren försvarade sig bra och jag kunde inte ta mig förbi. Hon kämpade på bra som tvåa på 16,9/2660. Banan var (ovanligt nog för att vara Sundbyholm) lite lös och det passar henne inte. Hon får klart godkänt för insatsen. Loppresultat här.

Bollnäs 7/5

 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 4. Bollnäs bana var nyomlagd och framför allt i kurvorna var den rent katastrofdålig. Jag försökte ladda från start men hon kunde inte öppna pga dåligt fäste. Jag hittade ned i tredje utvändigt vilket sedan blev fjärde ut. Loppet kördes sen långsamt på mellanvarvet. Från sista bortre blev det väldig körning och i sista sväng kunde hon inte riktigt vara med och jag fick prova invändigt. Hon var också brunstig och sprang och sög luft. Sen in på upploppet fick hon fäste igen och jag fastnade bakom hästar (igen) och blev sexa på 17,0/2140a. Jag vinner loppet med lucka, trots att banan var så dålig och opassande. Loppresultat här.
 • Trollfux startade i lopp 7. Han tålde inte den dåliga banan. I loppet tog han spets som väntat men favoriten kom igenom från sitt bakspår och jag valde att släppa. Sedan kördes det riktigt långsamt första varvet och riktigt snabb det andra. Han hängde på bra ända till upploppet men då tröt krafterna och banan tog ut sin rätt på honom. Han fick sista pengarna på 31,8/2140. Han får åka på sommarsemester nu så får vi se hur framtiden blir för honom. Loppresultat här.

Sundbyholm 5/5

 • Mimmis Pärla startade i lopp 2. Hon kändes jättefin för dagen men det blev fel. Innan loppet blev hon uppskärrad av en halvskenande konkurrent och strax efter start tog det tvärstopp framför. Sedan agerade hon väldigt spänt och slog på en galopp i andra sväng. Oplacerad på 20,6/2140g. Synd för hon känns allt bättre. Jag hoppas jag hittar fler lopp att testa i. Loppresultat här.

Sundbyholm 20/4

 • Mimmis Pärla startade i lopp 3. Hon kändes fin före loppet, men när starten gick hamnade hon i rygg på en konkurrent som togs upp kraftigt. Jag fick ta i henne och det klarade hon inte med galopp som följd. Bara är bara att glömma och leta nytt lopp. Jag hoppas att hon kan få till det då, så jag får ett kvitto på om hon är bra. Loppresultat här.

Rättvik 8/4

 • Trollfux startade i lopp 4. Han öppnade bra och jag tog spets utan att bli direkt utmanad. Sedan fick jag sänka tempot till 33 första varvet. På sista bortre blev det rejäl körning men han svarade alla försök till att utmana och vann en bekväm seger på 31,1/2140 utan att förta sig. Kul att han fick vinna igen. Loppresultat här.
 • Ineedyourmoneymum öppnade ok från sitt sjundespår men kunde inte utmana om någon ledning. Jag hittade ned och det blev tredje utvändigt. Efter ett varv anfölls det bakifrån och jag ville inte gå före dessa. Fler hästar fyllde på och jag blev helt innesluten. Jag provade invändigt i sista sväng men det var fullt runtomkring hela vägen in i mål. Jag blev åtta på 16,7/2140a och hade gott om krafter sparade. Hon kändes jättefin. Passas nästa gång. Loppresultat här.

Mantorp 16/3

 • The Killer startade i lopp 10. Han kändes jättefin både i värmning och inför start. I loppet öppnade han bra men förvånade med att plötsligt galoppera efter 100 meter. Möjligen kan han ha slirat lite i banan. Efter galoppen körde jag runt utan att pressa honom och han blev oplacerad på 19,8/2140g. Jag tror det kan räknas som ett olycksfall i arbetet men jag kollar upp honom för säkerhets skull. Loppresultat här.

Bollnäs 13/3

 • Trollfux startade i lopp 2. Han öppnade bra och vi fick en fin resa, mestadels invändigt, och kom så småningom fram i rygg ledaren. In på upploppet stumnade han sista biten och blev sjua på 30,6/2160. Han skakade i bakknäna efteråt och det är troligt att den stenhårda banan tog på honom. Annars kändes han och travade bra. Loppresultat här.
 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 7. Henne var det inget drag i alls. Hon fick en invändig löpning bak i klungan och kunde inte blanda sig i striden alls som åtta på 17,8/2140a. Hon tappade travet bitvis och var inte att känna igen. Hon måste till veterinären för att kollas upp. Loppresultat här.

Sundbyholm 9/3

 • Mimmis Pärla startade i lopp 1. Hon öppnade finfint och var på väg mot spets. In i första sväng klarade hon inte av sidoförflyttningen riktigt och det blev galopp. Hon ställde sig inte och hon blev diskad.
  Hon kändes mycket bättre nu och visade att hon kan springa fort. Vi får leta nya lopp. Loppresultat här.

Solvalla 4/3

 • The Killer startade i lopp 2. Vi hade otur. I det första startförsöket kändes han jättefin och öppnade bra. Det blev omstart och sedan dubbla materialfel. Han jagade upp sig en del då och när loppet sedan gick hade han tappat lite motivation. I loppet sedan blev han lite generad av en galopperande konkurrent in i första sväng. Det blev galopp och han tappade minst 60 meter. Sedan körde jag i kapp fältet och han fullföljde bra som sjua på 18,2/2140ag. Borde haft bra vinstchans utan incidenteten. Loppresultat här.

Gävle 18/2

 • The Killer startade i lopp 5. Han tog spets lätt men blev lite ensam då båda de andra starthästarna kom bort. Favoriten kom snabbt från tillägg och jag kunde inte svara den. Det var väldigt grovt material överst på banan och han gillar inte att få stänk på sig. Därför sprang han och småbromsade och jag kunde inte hålla rygg på ledaren, vilken också vann loppet. När jag sedan fick sällskap tog han i bra igen. In på upploppet kontrade han ut två konkurrenter som var förbi i sista sväng och gick rejält in i mål som tvåa på 17,8/2140. Han gick 15,5 sista varvet och jag är nöjd med prestationen. Loppresultat här.

Sundbyholm 17/2

 • Mimmis Pärla startade i lopp 1. Hon öppnade stabilt från sitt åttondespår och fick tredje invändigt. Tyvärr var det en konkurrent som vinglade lite och körde i halvspår bredvid oss så vi tappade mycket på täten. Loppet kördes också väldigt långsamt fram till sista 700. Hon avslutade med 19 s 1000 och blev oplacerad på enkla 22,9/2140. Det var inget tryck i henne men hon travade stabilt. Vi får testa igen. Loppet borde föra henne framåt. Loppresultat här.
 • Arrow Avon startade i lopp 7. Kusken träffade bra från start och fick en invändig position. I sista sväng hamnade man lite på vingel bakom en tröttnande konkurrent men han spurtade fint när han fick fritt. Han blev femma på 19,1/2140.  Formen är fortsatt bra.
  Loppresultat här.

Örebro 13/2

 • Trollfux startade i lopp 1.  Han öppnade bra men jag fick ta upp honom i en trång situation och han tappade lite på detta. Sedan fick han ett invändigt lopp utan kontakt med tätklungan. Han blev sexa på 29,4/1680 och han får godkänt för sin insats. Loppresultat här.
 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 11.  Han hamnade i kläm från start och fick en position långt nere i kön. Loppet öppnades långsamt med 20 första varvet. Hon travade lika fort som alla andra sista varvet men kunde inte ta något på täten och blev oplacerad på 17,1/2160. Hon såg fin ut. Bara att glömma och vi får se loppet som en formhöjare. Loppresultat här.

Sundbyholm 3/2

 • The Killer startade i lopp 2.  Han öppnade stabilt men inte jättefort och hamnade rätt snabbt i dödens. Därifrån var han inledningsvis lite seg och jag hade  gärna kört lite snabbare första varvet. Sista 800 tog han dock i bra och jag kunde köra mig till ledningen på sista bortre. Favoriten liftade med mig i rygg och den kunde jag inte svara sista biten. Jag blev tvåa på 18,1/2140. Jag är nöjd med prestationen. Loppresultat här.
 • Arrow Avon startade i lopp 9.  Han öppnade ok från sitt innerspår och jag kunde ta mig ut i andra par utvändigt. Tyvärr var hästen framför riktigt svag och jag fastnade bakom när det fylldes på med anfallande hästar. När jag väl kunde köra var de andra redan ”i mål”.  Han avslutade med 15 sista varvet och 13 sista 300 men blev oplacerad på 16,4/2140. Han kändes fin och travade bra så jag är nöjd med prestationen. Loppresultat här.

Färjestad 27/1

 • The Killer startade i lopp 1.  Han öppnade fint från sitt innerspår och höll spets. Där fick jag inte hållas i fred. En konkurrent pressade på hårt i 15-tempo men jag ville inte släppa. In i tredje sväng snubblade plötsligt till lite och galopperade. Han ställde sig men tappade mycket. Efter galoppen gick han bra och slutade sexa på 20,2/2140g. Snöpligt. Han hade nog varit med vinnaren i mål utan galoppen. Loppresultat här.
 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 6.  Hon öppnade bra och jag fick vinnarhålet. Typiskt nog hade banan blivit väldigt kladdig till hennes lopp och det passar henne riktigt illa. Hon tappade och blev oplacerad på 18,7/2640. Dessutom sprang hon och sög in luft. Hon travade dock perfekt och om banan blir fast och fin i hennes nästa start tror jag hon kommer att gå bra igen. Loppresultat här.

Färjestad 20/1

 • Trollfux startade i lopp 5.  Han kändes fin i värmningen men i loppet kunde han inte öppna lika bra som han brukar kunna. Vi hamnade utvändigt ledaren och det gillar han inte. Han ledsnade totalt och slutade oplacerad på enkla 31,0/1660. Jag är helt säker på att det var den dåliga banan som satte ned honom. Loppresultat här.
 • Arrow Avon startade i lopp 7.  Han kändes dunderfin i l värmningen men i loppet blev det fel. Kort efter start blev han generad av galopperande hästar och tappade position. Sedan fick han ett invändigt lopp. I sista sväng fick han en dålig rygg och tappade ännu mer position. Jag är säker på att även han missgynnades av den dåliga banan. Oplacerad på 18,7/2160. Bara att glömma. Loppresultat här.

Färjestad 13/1

 • Arrow Avon startade i lopp 2.  Han öppnade ok och jag valde en invändig position.  I sista sväng fick jag backa lite innan jag kunde vrida på ute i fjärdespår. Han avslutade riktigt vasst och blev trea på 16,5/2140. En riktigt positiv debut för mig. Loppresultat här.
 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 3.  Jag valde rygg på en av spelfavoriterna men den öppnade dåligt och jag fick ta mig ned invändigt istället. Då fylldes det på med hästar framför och positionen blev allt sämre. I sista sväng tog det lite stopp när krokade ihop kort med en konkurrent. Sedan avslutade hon i 10-tempo sista 400 och hon blev sexa på 15,4/1640a med full spänst in i mål. Hon kändes kanonfin och vinner lopp när som helst när hon får lite tur med spår och positioner! Loppresultat här.

Sundbyholm 7/1

 • Mimmis Pärla kvalade. Jag körde på säkerhet och hon fick knalla runt på 22,7/2140 utan att pressade. Det var skönt att hon travade hela vägen. Nu får hon jobbas ordentligt en tid innan det blir start.

Romme 5/1

 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 11. Hon kändes jättefin i värmningen så jag hade vissa förhoppningar. Efter lopp 10 åkte man obegripligt nog ut och harvade banan, vilket gjorde den tungsprungen. Det passar inte henne alls. I loppet tog hon först inte i alls och när jag styrde ut på sista bortre hamnade jag i en trött rygg. Eftersom hon inte tagit i hittills valde jag tyvärr att inte vrida på i fjärdespår. När jag sedan vred på i sista sväng tog hon i och avslutade riktigt bra som fyra på 18,4/2160. Med tanke på omständigheterna var jag nöjd med prestationen. Loppresultat här.

Eskilstuna 2/12

 • Trollfux startade i lopp 10.  Han hade dubbla tillägg och jag öppnade rätt hårt för hitta en bra position. Det blev 25 första varvet och det var för snabbt över full distans. Han blev trött till slut och blev sjua på 30,2/2180.  Han kändes klart bättre än sist och jag är nöjd med prestationen. Loppresultat här.
 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 11. Hon kändes dunderfin för dagen och jag körde till start med rätt stora förhoppningar. Tyvärr konstrade en häst framför oss vilket störde en annan konkurrent och i sin tur mig. Jag fick slå tvärstopp och kasta henne åt sidan med galopp som följd. Sen lät jag henne jogga runt i 18-tempo och hon kändes jättefin.  Oplacerad på 21,1/2180g. Formen är verkligen på gång. Passas nästa gång. Loppresultat här.

Romme 26/11

 • Trollfux startade i lopp 4.  Han öppnade ok och jag kunde köra till spets. Jag valde dock att släppa efter 500 m. I sista sväng var jag nära att få lucka när den utvändiga hästen galopperade. Den ställde sig dock och jag fick ta upp lite och gå tillbaka. Sen tröttnade han sista 100 meterna och blev oplacerad på 32,0/2140. Banan var också aningen för lös för att passa honom. Borde gå framåt med loppet.Loppresultat här.

Sundbyholm 24/11

 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 11. Hon öppnade ok men vi hade inte mycket att välja på än ett utvändigt lopp utan rygg. Hon höll hyggligt som trea på 16,9/2180. Hon tog inte ut steget som hon kan och jag tror det var ett muskulärt problem som jag kan rätt till innan nästa start. Med tanke på det får hon godkänt. Loppresultat här.

Sundbyholm  10/11

 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 6. Hon öppnade ok från sit femtespår man jag kunde inte hitta en bättre position än femte invändigt. Sedan blev det väldig körning till slut och hon avslutade i 10-tempo sista 500 utan att kunna ta något. Hon blev oplacerad på 15,7/1640. Hon travade bra och kändes klart bättre än sist, så trots placeringen är jag nöjd med henne. Loppresultat här.

Romme 2/11

 • The Killer startade i lopp 1. Han hade spår åtta och hamnade då bakom hästar. Han sprang och körde upp huvudet och tog aldrig tag i grejerna. Sen slog han på en galopp efter 500 meter. Han tog i för fullt sista 300 meterna men då var de andra nästan i mål. Han blev oplacerad på 20,8/2140g. Vi får skylla på orutin. Jag testar honom i något provlopp igen innan jag anmäler igen. Loppresultat här.

Sundbyholm 28/10

 • Ineedyourmoneymum startade i lopp  7. Hon fick vilsamt bra lopp men gick inte bra. Det kändes som hon inte kunde springa fortare än de 16,9/2160 hon gick som sjua. Jag vet ju att hon kan otroligt mycket bättre än så. Jag har mina misstankar om vad det beror på och det ska jag rätta till i veckan.  Loppresultat här.
 • Hands Down gick premielopp. Han var lite för laddad och drog iväg snabbt med dubbla galopper som följd. Han ställde sig dock snabbt och visade fin uppfattning. Han klarade premien på 31,1/2140g.

Sundbyholm 30/9

 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 6. Hon öppnade bara ok från sitt innerspår och fick ett invändigt lopp. Det var inget tryck i henne men jag tror att det återigen berodde på att banan var dåligt, speciellt på innerspåret. Hon fick också en dålig rygg i sista sväng. Hon var inte speciellt trött i mål. Oplacerad på 16,5/2140a. Loppresultat här.

Romme 23/9

 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 6. Hon öppnade inte så bra som jag hoppades men jag kunde hitta en bra position. Hon sprang på utan att kunna vara med i striden som fyra på 15,7/2140a. Banan var lös upptill och jag är säker på att hon inte fick det fäste hon behöver. Med tanke på detta gick hon godkänt. Loppresultat här.

Sundbyholm 10/9

 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 5. Hon hamnade maximalt illa till från sitt tolftespår. Hästen framför var mest i vägen hela tiden men jag ville inte ge mig iväg i spåren redan efter ett varv.
  Jag chansade invändigt från sista bortre och det var inte långt ifrån att jag fick en lucka (trolig tvåa i så fall). Nu kom hon i mål som femma på 16,1/2140a utan att vara det minsta ansträngd. Formen är fortsatt bra och vi får ta nya tag. Loppresultat här.

Sundbyholm 26/8

 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 6. Hon öppnade fint bakom bilen men kunde inte svara den som kom utvändigt. Jag valde att ligga kvar i rygg. I sista sväng tröttnade hästen i dödens och lucka kom. Hon sköt till fint, kopplade greppet på ledaren och vann enkelt på 15,8/2140a utan att behöva förta sig. Skönt att det äntligen fick stämma i loppet för henne! Loppresultat här.

Solvalla 20/8

 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 5. Hon blev utan spår i starten (borde varit omstart) och tappade lite position på det. Hon hamnade i kön och loppet kördes väldigt långsamt första varvet. Från sista bortre blev det väldig körning. Hon gick 13 sista varvet utan att kunna förbättra sig (fick en dålig rygg en bit också) och kom i mål på 16,4/2160. Galoppen i resultatraden är fel.  Hon kändes bättre än senast och formen borde vara på gång nu. Loppresultat här.

Solvalla 28/7

 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 10. Hon kändes dunderfin i värmningen men i loppet var hon inte bra. Jag kunde inte ladda från mitt åttondespår utan fick ta upp och hamnade då långt bak. Hon avslutade med 14 sista varvet och 12 sista 500 och det räckte till ett sjättepris på 15,8/2140a och hon får i princip godkänt för det. Jag vet att hon kan mycket bättre. Det var väldigt varmt och hon drack ingenting innan loppet. Med tanke på värmen gissar jag att det är detta som satte ned henne. Loppresultat här.

Sundbyholm 8/7

 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 6. Hon öppnade snabbt utan att jag behövde köra på henne. I första sväng fick jag korrigera henne lite och det blev galopp. Hon tappade en hel del men jag kom ikapp fältet utan problem. Hon kändes så fin att jag vred på i spåren på sista bortre. In i sista sväng blev det tyvärr en ny galopp (slog sig på ett bakben). Hon gick då ”dubbelt så fort” som konkurrenterna och jag tror hon vinner lätt utan den andra galoppen. Hon blev sjua på 17,2/2140a. Med lite korrigering av utrustningen borde hon vara segeraktuell nästa gång. Hon kändes dunderfin och travade bra. Loppresultat här.
 • The Killer gick kvallopp. Han blev grovt störd efter en bit och tappade mycket. Han fullföljde sedan kvalet i 19-tempo för att landa på 22,9/2140. Kändes bra.

Lindesberg 22/6

 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 10. Hon öppnade lite långsamt från sitt tillägg och fick en position ganska långt ned i fältet. Det var inget tryck alls i henne och hon kunde inte blanda sig i slutstriden som sjua på 17,2/2160. Den enda teori jag har om orsaken är att Lindes lösa bana inte passar henne. Om jag ska ta fram något positivt så travade hon bättre än tidigare. Loppresultat här.

Sundbyholm 9/6

 • Mimmis Pärla gick kvallopp. Hon öppnade fint och fick positionen utvändigt ledaren. I utgången av andra sväng galopperade hon helt plötsligt. Detta skedde på samma ställe som hon blev påkörd i ett provlopp och det kan vara orsaken, för hon travade helt perfekt och kändes jättefin. Tråkigt. Jag får jobba vidare och hoppas hon lär sig.

Sundbyholm 28/5

 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 6. Loppet ingick i kusk-VM.
  Hon öppnade mycket snabbt från spår två och var på väg att ta spets när hon galopperade in i första sväng, troligen överforcerad. Sedan gick hon ett mycket snabbt varv innan hon galopperade igen på samma ställe.
  Hon slutade elva på 16,6a/1640. Hon såg annars fin ut och det var ett klart steg framåt. Kollar upp henne för säkerhets skull innan nästa start. Loppresultat här.

Sundbyholm 16/5

 • Ineadyourmoneymum startade i lopp 4. Hon hade bakspår och hamnade bakom galopperande konkurrent inledningsvis och tappade 30-40 meter på detta. Jag körde ikapp och tog en invändig position. Hon kändes seg mest hela loppet och tappade lite till slut som oplacerad på 16,9/2140. Hon kändes omotiverad och jag tror det beror på den långa frånvaron. Hon travade bättre än i höstas och borde bli ordentligt förbättrad till nästa start.
  Loppresultat här.

Sundbyholm 19/4

 • Trollfux startade i lopp 5. Från innerspår på tillägg valde jag en snäll invändig löpning. Tyvärr valde alla framför samma taktik då det blev femte invändigt efter en bit. På sista bortre kunde jag flytta ut och hittade rygg på den blivande vinnaren i tredjespår. I sista sväng kändes han dunderfin och jag vred ut till anfall. Den framför svarade dock och han tappade då lite motivation. Han höll dock farten fint som trea på 27,8/2160, vilket är hans bästa prestation över full distans. Han gick 25 sista varvet med sista 600 i tredjespår. Han fungerade barfota med blev inte radikalt bättre. Jag är klart nöjd med insatsen. Loppresultat här.

Sundbyholm 8/4

 • Enjoy’s Jazza startade i lopp 3. Hon öppnade bra och fick spets sedan en konkurrent galopperat framför. På sista bortre blev hon hårt ansatt och hade inget svar. När hon blev passerad gav hon upp och var inte bra för dagen. Hon blev oplacerad på 20,5/2140. Loppresultat här.

Mantorp 25/3

 • Enjoy’s Jazza startade i lopp 1.  Hon öppnade ok men kunde inte utmana om spets utan fick en invändig position. Från sista bortre blev det ordentlig speedkörning och då tappade hon lite position. Hon höll dock sin fart och slutade fyra på 19,9/2140. Jag var nöjd med henne. Loppresultat här.

Bollnäs 12/3

 • Trollfux startade i lopp 3. Loppet föregicks av tre omstarter där vi nästan blev överkörda av en bångstyrig favorit. När loppet sen gick missade vi lite från start och jag fick en invändig löpning. Loppet gick väldigt fort men han hängde med bra ända till upploppet då han stumnade lite. Vi fick sista pengarna på 27,7/1640 meter och jag är fullt nöjd med insatsen. Loppresultat här.

Sundbyholm 11/3

 • Enjoy’s Jazza hamnade lite illa till från sitt tillägg, blev lite störd till galopp och kom aldrig till i loppet. Banunderlaget var väldigt opassande och hon fick inte alls det fäste hon behöver. Hon blev oplacerad på 22,0/2160. Loppresultat här.
 • Mimmis Pärla gick kvallopp och galopperade igen. Denna gång var det av ren pigghet och hon kändes fin när jag körde runt i 20-tempo. Hon hade helstängt och det får jag ta av nästa gång.

Sundbyholm 23/2

 • Enjoy’s Jazza startade i lopp 5. Hon öppnade fort och fick en bra position invändigt. Den snabba öppningen satte dock sina spår och hon fick rejält med mjölksyra och blev oplacerad på 20,7/2140a.  Det är möjligt att hon hade problem med fästet också. Loppresultat här.
 • Mimmis Pärla galopperade igen i sitt kval. Jag tror dock att vi har hittat felet med henne och hon är behandlad.

Sundbyholm 5/1

 • Enjoy’s Jazza startade i lopp 1. Hon öppnade fint från sitt innerspår och körande Pierre Nyström valde att släppa till storfavoriten. Hon höll sedan den ryggen fram till upploppet då hon tappade lite. Hon höll dock farten fint och slutade trea på 20,1/2140. Träning, massage och ny balans gjorde henne klart bättre till denna start. Loppresultat här.

Sundbyholm 27/12

 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 9. Jag tog en lugn start från mitt åttondespår och hittade ned i tredje par utvändigt. Hästen framför var en dålig rygg så jag valde att chansa invändigt i stället för att vrida ut i tredjespår redan varvet kvar. Det löste sig bra och jag kom ut på sista bortre. Sedan gick hon resterande delen ute i tredjespår och kom i mål som trea på 16,1/2140a. Banan var mycket lös och hon fick inte fäste alls utan bara sprang och slirade. Med tanke på detta är jag nöjd med insatsen. Hon kändes bättre än senast och går stadigt framåt. Loppresultat här.

Sundbyholm 17/12

 • Enjoy’s Jazza startade i lopp 3. Hon öppnade bra men kunde inte ta spets. Hon fick strax andra utvändigt. När det blev körning kunde hon inte vara med utan blev oplacerad på enkla 22,6/2140. Hon är delvis ursäktad av att jag dagen innan blev tvungen att vintersko henne. Detta kan påverka. Hon borde bli bättre med loppet i kroppen.  Loppresultat här.
 • Ineedyourmoneymum startade i lopp 7. Jag pressade henne inte från start utan lät henne gå iväg i sin takt. Hon blev lite störd av en galopperande häst efter hundra meter. Hon kom sedan fram i tredje utvändigt. Jag vred på 600 kvar och hon gick rejält hela vägen in i mål som trea på nya rekordet 14,6/1640a. Jag är nöjd med prestationen. Loppresultat här.

Romme 9/11

 • Trollfux startade i lopp 5. Det mesta blev fel denna kväll. Först blev en kusk ursparkad och hästen skenade. Då fick vi förstås vänta länge på banan. Han kändes jättefin först men ju längre vi fick vänta desto mer ointresserad blev han. Sen blev det en omstart och sen fick vi en dålig start från vårt bakspår i den giltiga starten. Detta spelade nog inget större roll. Vi hade hamnat därför en bit ner i andraspår ändå. Favoriten tog ledningen i ett beskedligt tempo. 600 kvar kände jag mig tvungen att ge mig iväg och han gick fort då. Hans speed är dock inte så lång och han stumnade lite in på upploppet. Blev trea på 29,1/1640 och han får godkänt för sin insats. Loppresultat här.

Romme 19/10

 • Trollfux startade i lopp 6. Han öppnade snabbt och jag tog planenligt spets. Sedan höll jag ett jämnt 28-tempo. På sista bortre blev jag utmanad rejält och då var vi nere i 23-tempo en bit. Utmanaren var för bra för honom och även om han höll farten bra så stumnade han en aning sista hundra. Han inkom som fyra på nya rekordet 27,1/1640. Han gick bra. Loppresultat här.

Gävle 1/10

 • Trollfux startade i lopp 5. Han öppnade fint från sitt tillägg och fick fjärde utvändigt. Femhundra gick jag ut och då tog han i ordentligt och gick riktigt fort. Tyvärr blev han utknuffad i fjärdespår i svängen och han stumnade lite till slut. Han blev sexa på 28,9/1660 men han var bara en längd från en andraplats. Han kändes finfin och jag är nöjd med prestationen. Loppresultat här.

Syndbyholm 25/9

 • Chiron Petes startade i lopp 1.  Han hade bakspår bakom bilen och den jag hade framför galopperade från start. Jag fick ta upp lite och kanske tappade lite position på det. Sedan fick han ett invändigt lopp men han travade inte bra och fick en galopp 500 före mål. Han tappade en prisplacering på detta och blev oplacerad på 20,1/2140. Orkesmässigt kändes han dock fin. Han ska kollas upp. Loppresultat här.

Sundbyholm 11/9

 • Chiron Petes startade i lopp 1. Han öppnade bra från sitt sjundespår bakom bilen och jag hittade ned i tredje invändigt. Där fick han gå resten av loppet. Han fastnade lite bakom två konkurrenter och hade nog lite sparat. Han tappade några placeringar på detta. Han fick sista pengarna men ingen tidsnotering. Han får godkänt med tanke på att den tunga banan inte gynnade honom. Loppresultat här.
 • Episod startade i lopp 10. Hon öppnade fint och tog spets. Sedan blev hon utsatt för elakt tryck i omgångar. Hon stumnade totalt, fick ordentlig mjölksyra och kom i mål oplacerad på mkt enkla 22,0/2140a. Den tungsprungna banan kan vara en bidragande orsak, men hon kan också ha drabbats att infektion igen. Vi funderar på hur vi lägger upp fortsättningen för henne. Loppresultat här.

Mantorp 10/9

 • Celtic startade i lopp 9.  Han öppnade bra och jag kunde hitta ut i andra ytter. På sista bortre stumnade hästen framför samtidigt som det anfölls bakifrån. Jag fick ta upp och börja om men han stumnade sedan och blev oplacerad på 17,5/2160. Loppet kördes i hårt 14-tempo och han gick ca 15 i 1600 m. Han behöver alltid något lopp i kroppen efter vila. Han är delvis ursäktad. Loppresultat här.

Sundbyholm 25/8

 • The Killer gick premielopp och skötte sig. Han joggade runt med svansen i vädret på 33,2/2140.

Årjäng 14/8

 • Trollfux startade i lopp 8. Han var väldigt laddad i sin comeback och det blev ovanligt nog startgalopp, både i en återkallad start och i den giltiga. Jag körde runt med honom  i 30-tempo efteråt och han kändes jättefin. Vi får ta nya tag. Loppresultat här.

Lindesberg 8/7

 • Episod startade i lopp 10. Som jag hoppades kunde jag ta spets och jag svarade när jag blev lite utmanad. På sista bortre hade hon dock inget svar alls och hon stumnade rejält. Hon tog sista pengarna på enkla 19,4/2140. Efteråt lät hon i halsen, vilket förklarar den svaga insatsen. Hon ska förstås kollas upp. Loppresultat här.

Sundbyholm 3/7

 • Chiron Petes startade i lopp 1. Han öppnade bra från spår långt ute på vingen. Det blev dock dödens och han blev stum till slut och blev sexa på 20,4/2140a. Man hade vräkt på mycket vatten på den torra banan och det hade inte hunnit tas upp ordentligt. Banan blev kladdig och det förklarar delvis hans prestation. Jag tycker han får godkänt ändå. Med loppet i kroppen och mer träning kommer han att bli bättre. Loppresultat här.

Sundbyholm 25/6

 • Episod startade i lopp 9. Hon hade spår åtta och fick en invändig resa hela vägen utan möjlighet att komma ut. Hon kom i mål som fyra på 17,4/2140 med alla krafter sparade. Hon var helt okörd och kändes bättre än någonsin. Det bådar gott inför framtiden. Loppresultat här.

  Sundbyholm 8/5
 • Episod startade i lopp 3. Hon skyggade för reklamskyltarna i sjösvängen och krokade ihop med ett annat ekipage. Vi tappade en del och jag fick välja ett lopp i kön. Hon fullföljde ok som fyra på18,1/2140a utan att vara som bäst. Hon får åka hem till ägaren och vila upp sig tillsammans med brodern Celtic. Loppresultat här.

Bergsåker 24/4

 • Trollfux startade i lopp 3. Han öppnade inte alls så bra som han brukar men jag kunde ta spets ändå. Sedan kändes han loj hela vägen och var tidigt slagen. Oplacerad på 29,0/1640. Om man ska leta förklaring kan den mjuka banan vara en möjlig orsak.  Loppresultat här.
 • Episod startade i lopp 6. Hon öppnade fint bakom bilen och jag tog ledningen. Efter första sväng kom favoriten och då valde jag att släppa. Sedan följde jag i rygg och jag vred ut på upploppet. Hon stumnade dock och blev oplacerad på 17,9/2140a. Även här kan plaskig bana/stänk vara en tänkbar orsak till en inte 100 %-ig insats. Positivt var att hon öppnade bra och fungerade fin barfota. Loppresultat här.

Sundbyholm 23/4

 • Celtic startade i lopp 8. Jag prickade starten perfekt från mitt springspår på tillägg och jag kunde, som planen var, ta spets utan problem. Sedan körde jag ganska lugnt tempo tills jag fick en tryckare varvet kvar. Jag ledde loppet till kort före mål då han blev avslagen av en häst som kom långt ute i banan. Han blev tvåa på 17,4/2160 och var ok. Kanske borde ha vunnit. Loppresultat här.

Sundbyholm 14/4

 • Episod startade i lopp 5. Hon öppnade ok men kunde inte utmana om ledningen. Jag kröp ned i rygg ledaren, vilken senare blev tredje invändigt. Hästen framför var dock svag så det blev en dålig rygg. I sista sväng fick jag ta upp lite och då har hon svårt att tända om. Hon blev oplacerad på 17,6/2140 men kändes bra och loppet blev en bra genomkörare. Loppresultat här.
 • Larossi startade i lopp 6. Hon blev störd från start och tappade lite. Sedan gnetade hon på godkänt och blev sexa på 18,8/2160.  Det blev hennes sista start då hon ska gå till avel. Loppresultat här.
 • Celtic startade i lopp 8. Han öppnade bra från sitt bakspår men det såg ut att bli dödens, vilket jag ville undvika. Jag backade därför ned i tredje invändigt och där blev han kvar loppet igenom utan att få fritt. Han gick i mål med krafter kvar på 15,7/1640. Han kändes jättefin och var vrålpigg efter loppet så formen verkar finfin. Loppresultat här.

Hagmyren 26/3

Före tävlingarna var banan hård men solen gjorde att ytlagret släppte helt och banan blev omväxlande hård och dyngtung. Båda mina hästar är missgynnade utan ordentligt fäste.

 • Celtic startade i lopp 4. . Celtic öppnade fint från sitt springspår och tog spets. Han var lugn och fin för dagen och jag rundade på 19,5/1000. In på upploppet hade han inget svar men höll bra som som trea på 19,0/1640. Med tanke på att han kräver fäste så tycker jag han höll bra och jag var nöjd med insatsen.  Loppresultat här
 • Trollfux startade i lopp 5. Han hade bakspår och jag fastnade i dåliga ryggar utan möjlighet att ta mig ut. I sista sväng blev det lucka och jag vred ut i vida spår. Sedan gick han rejält in i mål som fyra på 32,9/1640, med 29 sista varvet och 28 sista 500. Han var helt oberörd efter loppet och jag är mycket nöjd med hästens prestation. Loppresultat här.

Örebro 8/3

 • Larossi startade i lopp 6. Hon öppnade ok men kunde inte utmana om spets. Jag letade mig ned invändigt. Sedan gick hon inte riktigt upp i rygg på hästen framför (gillar inte stänk) men stånkade ändå på i hygglig stil och tog sista pengarna på 17,6/2140. Hon gick ok men var inte lika bra som senast. Det kan ha blivit lite för tätt mellan starterna. Loppresultat här.

Solvalla 28/2

 • Celtic startade i lopp 6. Han öppnade fint och jag hittade vinnarhålet som planerat. Sedan kördes det ganska långsamt inledningsvis men fort till slut. Han blev avhängd och oplacerad på 17,0/2160. Han var väl pigg både före och i loppet (låg på mycket) och presterade betydligt sämre än han borde. Jag kollade upp honom senare i veckan och han var då rejält slemmig i halsen och går nu på behandling. Förstås ursäktad med tanke på detta. Loppresultat här.

Sundbyholm 27/2

 • Larossi startade i lopp 11. Hon öppnade fint och jag hittade ned i tredje invändigt. Detta blev vinnarhålet en bit och sedan tredje in igen. Tyvärr var hästen framför dålig för dagen och jag hade lite svårt att krångla mig ut på sista bortre. Sedan krokade jag ihop med en häst som bröt ned lite 500 kvar och det tog stopp för ett ögonblick. Sedan fullföljde hon fint och blev fyra på 17,2/2140a. Hon blir bättre och bättre. Loppresultat här.

Romme 13/2

 • Celtic startade i lopp 4. Han öppnade till spets som väntat men blev utmanad en bit. Då blev han lite väl pigg efter det. Fick lugna tempot något och ledde sedan loppet in på upploppet då han blev passerad av två bra hästar. Han kämpade på hela vägen på en lite opassande bana och blev trea på 17,7/2140. Jag är nöjd med prestationen. Loppresultat här.

Sundbyholm 12/2

 • Larossi startade i lopp 10. Hon öppnade fint och fick andra utvändigt efter en bit. I sista sväng kallnade hästen framför och jag drogs bakåt. När jag fick fritt ökade hon en bit men ledsnade sedan och blev oplacerad på 18,5/2160. Kortspeed är inte hennes melodi. Kändes annars förbättrad. Loppresultat här.

Mantorp 22/1

 • Episod startade i lopp 3. Hon fick ett lopp i kön från sitt sjundespår. Det löste sig bra efter vägen men hon blev stum till slut och slutade oplacerad på 18,3/2140a. Banan var lös och jag tror att det är förklaringen till en prestation som inte motsvarar hennes kapacitet. Loppresultat här.
 • Larossi startade i lopp 5. Hon öppnade något sämre än väntat och hamnade invändigt i kön. Sedan kördes loppet lite ryckigt, vilket inte gynnade henne. Hon kämpade på så gott hon kunde men blev trots det oplacerad på 16,0/1640a. Jag är nöjd med prestationen och inställningen med tanke på att hon inte gått något banjobb alls. Borde bli ännu bättre till nästa start. Loppresultat här.

Sundbyholm 15/1

 • Trollfux startade i lopp 5. Han förvånade med att galoppera från start. Det brukar han inte göra. Synd, för han kändes annars fin. Loppresultat här.

Sundbyholm 5/1

 • Celtic startade i lopp 4. Han hade bakspår och jag tappade 20 meter då hästen framför galopperade från start. Jag kunde sedan köra mig fram till tredje invändigt där jag satt till utgången av sista sväng. Han avslutade sedan hyfsat och blev fyra på 16,2/1640. Han får godkänt, speciellt med tanke på att banan hade börjat bli för lös för att de skulle passa honom. Loppresultat här.
 • Episod startade i lopp 9. Hon öppnade fint bakom bilen men tyvärr blev det dödens när favoriten blev släppt till spets. Det var inte hennes melodi för dagen och hon tröttnade. Blev oplacerad på 20,4/2140a. Hon kändes annars väldigt fin och blir säkert bättre framöver. Jag tror på en fin säsong för henne. Loppresultat här.

Starter 2017:

Romme 30/12

 • Trollfux startade i lopp 6. Han öppnade fint från sitt tillägg och jag kunde ta mig ut från innerspåret direkt. Det var bara några felfria på startvolten så jag satsade framåt. Tyvärr fick han svar och jag fick köra mig till spets, vilket kostade lite. Sen fick han springa på i spetsen (jag vill inte ta upp honom – då kan han ha svårt att tända om) och ledningen blev stor. In på upploppet stumnade han lite och han blev passerad av favoriten. Han höll dock farten bra och kämpade hela vägen. Loppresultat här.

Örebro 19/12

 • Celtic startade i lopp 6. Han öppnade bra och jag tog spets enligt planen. Sen blev han utmanad en bit och jag fick inte ta upp förrän efter 600 m. Sedan ledde han in på upploppet men stumnade lite och blev trea på 15,1/1609a. Han kämpade hela vägen och jag är mycket nöjd med prestationen. Han borde gå framåt med detta lopp i kroppen. Loppresultat här.

Färjestad 18/12

 • Episod startade i lopp 6. Hon öppnade ok men kunde inte utmana om spets. Jag kröp ned på innerspår och det visade sig bli en fälla då hästen framför var riktigt dålig. Jag blev kvar bakom då den stannade i sista sväng. När vi kom loss var de övriga ”redan i mål” och jag lät henne bara jogga sista biten. Det här loppet är bara att glömma. Hon kändes väldigt fin. Loppresultat här.

Sundbyholm 21/11

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 7. Hon öppnade ok men hamnade tyvärr i dödens utan möjlighet att hitta ned invändigt. Någon gång under loppet hände dock något och hon hoppade i mål på tre ben, allvarligt skadad. Hon får sluta tävla. Loppresultat här.

Örebro 20/11

 • Celtic startade i lopp 11. Han öppnade bra från sitt innerspår och jag kunde leta mig ut i första sväng. Jag körde till och fick överta spets efter ca 400 m. Sedan höll han ledningen till upploppet och blev fyra på 17,4/2160. Sent på kvällen hade det blivit väldigt kallt och därmed blev banan hård. Han sprang och slirade hela loppet med sin barfotabalans och var flera gånger nära galopp. Eftersom han kräver fäste tycker jag han gick riktigt bra. Med vanliga skor hade det gått ännu sämre och broddskor har han aldrig gått med. Loppresultat här.

Romme 9/11

 • Episod startade i lopp 6. Hon öppnade fint från sitt tredjespår och fick spets när en konkurrent hoppade framför mig. Sedan svarade jag ledningen hela vägen och hon gick säkert undan till vinst på 21,3/2140. Banan var minst 3-4 sekunder tung, vilket inte gynnar henne på något vis. Hon var riktigt fin och visade bra uppfattning när hon svarade angrepp under loppet. Loppresultat här.
 • Celtic startade i lopp 10. Han öppnade ok men kunde inte utmana om spets. Jag kröp ned i tredje in men rundade fram till vinnarhålet efter ett knappt varv. I sista sväng backade jag mig loss och anföll. Han tog på ledaren hela vägen och blev tvåa på 19,5/2140. Han var mycket bra, speciellt med tanke på att han är otroligt missgynnad av tung bana. Loppresultat här.

Färjestad 6/11

 • Trollfux startade i lopp 3. Han tog som väntat spets från sitt innerspår men eftersom det var debut över lång distans ville jag ge honom ett snällt lopp. Jag släppte ledningen, men det gjorde flera hästar efter mig. Jag blev dragen bakåt och tappade mycket på täten. Jag rundande några hästar på sista varvet men kunde inte bli bättre än oplacerad på 32,6/2640. Han får godkänt. Loppresultat här.

Sundbyholm 31/10

 • Celtic startade i lopp 4. Han öppnade fint och jag letade mig ned invändigt som planerat. Loppet kördes sedan ganska långsamt fram till 700 kvar. Sedan blev det en mycket snabb avslutning och han fullföljde bra som femma på 16,4/2160 utan att kunna utmana. Han får godkänt och blir stadigt bättre. Loppresultat här.
 • Leo Skylander gick premielopp. Han inledde i passgång och blev väldigt störd en gång på vägen. Trots detta klarade han premien på 34,5/2140 (gick 30/2000). Bra gjort.

Färjestad 28/10

 • Trollfux startade i lopp 6. Han öppnade snabbt från sina dubbla tillägg och jag kom fram till en hygglig position. Jag kom fram hyggligt på vägen (liten störning dock) och in på upploppet låg han trea. Han stumnade dock lite och blev sexa på 28,4/1680. Han var inte så bra som förväntat även om han fick öppna lite för snabbt första 500 (24-tempo). Loppresultat här.

Sundbyholm 24/10

 • Episod startade i lopp 10. Hon överraskade med att galoppera kort efter start. Hon blev ivrig när springspårshästarna kom bredvid. Hon kändes väldigt peppad för dagen och det är positivt att hon börjar förstå mer av vad det går ut på. Vi kommer igen.
  Jag körde runt med henne efteråt utan att ha någon ambition att ta pengar. Loppresultat här.
 • Leo Skylander gick premielopp. Han galopperade efter ett varv och tappade mycket. Det räckte inte riktigt till premie trots ett 29-varv efter det. Han får testa igen.

Romme 20/10

 • Trollfux startade i lopp 6. Han öppnade snabbt från tillägg och jag hittade en position som trea-fyra utvändigt. På sista bortre följde jag med i ryggar men 500 kvar tog det tvärstopp då två hästar galopperade framför och jag fick kasta honom åt sidan. Han klarade inte detta och galopperade. Han kändes dunderfin i det läget och jag tror han hade haft bra vinstchans utan störningen. Han är i toppform och passas noga nästa gång. Loppresultat här.

Örebro 12/10

 • Celtic startade i lopp 10. Han öppnade snabbt som väntat och tog spets. När sedan favoriten anföll efter ett drygt halvvarv valde jag att släppa. Favoriten var dock riktigt blek och var slagen redan i sista sväng. Jag blev kvar bakom ända in på upploppet då en sen lucka kom. Han är inte så tvärspeedig och kunde inte bli bättre än fyra på 17,8/2100. Han kändes bra och ett steg framåt sen förra starten. Loppresultat här.

Sundbyholm 10/10

 • Episod startade i lopp 3. Hon öppnade sådär från springspåret och jag blev hängande i tredjespår genom första kurvan. Loppet öppnades i 14-tempo och jag ville inte forcera framåt utan tog upp och backade ned i kön. 700 kvar galopperade två hästar framför mig och jag fick kasta henne åt sidan. Där tappade vi massor med fart och position och då var loppet kört för oss. Jag lät henne fullfölja loppet och hon blev då sexa på 18,2/1640. Hon gick jättebra med tanke på allt strul. Loppresultat här.
 • Leo Skylander gick premielopp. Han började i passgång och när jag korrigerade detta blev det tyvärr galopp. Han tappade för mycket och missade premien. Kändes annars bra och han får prova igen.

Romme 3/10

 • Episod startade i lopp 6. Banan var lös efter regnandet vilket missgynnar lite. Hon öppnade ok från sitt femtespår men jag fick en utvändig position. Det valde jag bort och gick det invändigt. På sista bortre fick lite dåliga ryggar och i sista sväng tappade hon fart när jag skulle runda en galopperande konkurrent. Hon kunde sedan inte förbättra sin position och blev sjua på 19,9/2140. Hon var inte trött i mål och jag är trots allt nöjd med prestationen. Loppresultat här.
 • Celtic startade i lopp 8. Han krånglade från start och gick inte alls i väg som han kan. Även här valde jag en invändig resa. Han missgynnas kraftigt av lös bana och blev oplacerad på 18,7/2140. Han brukar inte vara bra i första starten efter uppehåll och blir säkert kraftigt förbättrad till nästa start. Loppresultat här.

Gävle 22/9

 • Trollfux startade i lopp 4.  Han hade åttondespår men ettan öppnade bra och tog spets. Det blev alltså vinnarhålet för min del. 500 kvar kunde jag gå ut i andraspår och jag anföll in på upploppet. Han avslutade bra men blev slagen av den som anföll bakifrån. Han får godkänt som tvåa på 28,4/1640. Loppresultat här.

Örebro 21/9

 • Episod startade i lopp 10. Hon öppnade ok men kunde inte ta spets. Jag kröp ned i rygg på ledaren. I sista sväng kom jag ut i andraspår och luckan kom som på beställning in på upploppet. Hon kopplade greppet på hästarna innanför och svarade anfall utifrån på ett bra sätt. Det blev en säker seger på 19,7/2140. Loppresultat här. 

Bergsåker 25/8

 • Kringelandtellus startade i lopp 7. Han var inte fullt körbar första biten och tog en kort galopp. Sedan körde jag 24/2000 utan att komma ikapp fältet. Sedan skulle han bajsa i full fart och tappade igen när han inte fick det. Då gav jag upp loppet och utgick. Han var inte bra. Loppresultat här.

Sundbyholm 22/8

 • Episod startade i lopp 2. Hon öppnade bra men kunde inte utmana som spets. Jag ville inte ha dödens utan valde tredje invändigt. Hon hängde bra med till sista sväng men banan var bitvis så lös att hon sprang sig trött och blev sjua på 18,9/2140. Hon kräver fäste för att göra sig själv rättvisa. Annars är jag nöjd med hur hon travade. Loppresultat här.
 • Mimmis Pärla gick premielopp. Hon skötte sig fint och knallade runt på 32,5/2140 utan att pressas.

Bergsåker 31/7

 • Trollfux startade i lopp 2.  Han öppnade inte så bra som han kan och jag kunde inte ta spets. Eftersom jag inte ville ha dödens backade jag ned i tredje invändigt. På upploppet kom jag fram i rygg på ledaren och blev kvar där in i mål som fyra på 27,3/1640. Han var inte trött i mål och jag är nöjd med prestationen. Loppresultat här.

Mantorp 24/7

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 7 (monté). Hon öppnade bra och tog spets. När hon utmanades i högt tempo släppte ryttaren och i andra kurvan började hon tappa. Hon knep en matlapp på enkla 17,4/1640. Hon var inte bra och är uppkollad och behandlad i en kota efteråt. Loppresultat här.

Hoting 14/7

 • Trollfux startade i lopp 6. Han kändes riktigt fin för dagen och öppnade som förväntat bra till spets. Sedan fick jag inte vara ifred utan fick en riktig tryckare av en konkurrent men jag ville inte släppa. Sedan hölls tempot väl uppe och han stumnade till slut men höll godkänt som fyra på 28,6/1660.  Kan dock bättre. Loppresultat här.
 • Kringelandtellus startade i lopp 8. Kan öppnade som förväntat och jag fick backa lite och hamnade i kön. Sedan blev han hindrad av en galopperande konkurrent efter dryga kilometern. Då tappade han både fart och motivation. På sista bortre tog han sig en kort galopp när jag försökte jaga ikapp bortflyende konkurrenter. Jag tappade nog en placering  på det men han fick med sig ett femtepris på enkla 28,8/2500.  Kan också bättre. Loppresultat här.

Sundbyholm 16/6

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 2 (monté). Hon var ovanlig laddad för dagen och drog iväg ordentligt i en omstart. I loppet kändes hon bra men bröt lite i svängarna. Därför gick ryttaren ut i andraspår utan rygg. Hon hängde med bra till upploppsdags då hon tröttnade. Hon höll dock helt godkänt som fyra på 18,2/2160 på en bara som var för lös för att passa henne. Loppresultat här.

Ärjäng 16/6

 • Trollfux startade i lopp 2. Han öppnade bra men favoriten innanför var lika snabb så jag kunde inte ta spets. Det blev inte heller plats att krypa ned så det blev dödens och det är inte hans melodi. Han tröttnade 500 kvar och blev femma på 32,2/2160. Blöt bana var också ett minus. Loppresultat här.
 • Kringelandtellus startade i lopp 4. Han gick inte att köra med från start och hamnade en bit ned. Sedan gick han anständigt även om han agerade lite trögt. Han gick dock bra när han fick upp farten och var inte långt ifrån att bli fyra. Placeringen blev en sjätteplats på 25,2/2160. Loppresultat här.

Hagmyren 13/6

 • Kringelandtellus startade i lopp 4. Han öppnade godkänt men fick det inte riktigt att stämma inledningsvis. Han fick en position utvändigt mitt i fältet. Man öppnade lite väl långsamt för att det ska passa honom. I sista sväng satt han fast en bit men han avslutade sedan godkänt som femma på 26,0/2160. Han får godkänt och borde bli bättre till nästa lopp. Loppresultat här.

Sundbyholm 12/6

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 1. Den nyomlagda banan hade för grovt material för att tillåta barfotakörning. Alldeles innan loppet var hon lös i magen vilket säkert påverkade hennes svaga prestation. Hon spetsade inledningsvis men jag släppte. Sedan tappade hon på sista varvet och blev oplacerad på enkla 19,3/2140. Loppresultat här.

Sundbyholm 30/5

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 11.  Banan var riktigt dålig under kvällen och man tvingades göra ett uppehåll för att preparera den. Då höll den ett tag men till hennes lopp var det dålig och riktigt opassande för henne. Hon travade bra men kom ingen vart som oplacerad på 19,1/2160. Bara att glömma det loppet. Loppresultat här.

Hagmyren 11/5

 • Kringelandtellus startade i lopp 3. Han kändes finfin, öppnade stabilt och i andra sväng kom jag fram till andra utvändigt. Det anföll hästar i tredjespår varvet kvar och på sista bortre tröttnade hästen framför. Jag kom ingenvart förrän mitt på upploppet och då avslutade han bra och blev sexa på 25,4/2150.  Jag är nöjd men det kändes som han inte fick det rätta fästet. Loppresultat här.

Romme 8/5

 • Trollfux startade i lopp 3. Han slog i jänkarvagnens hjul kort före start och även i starten. Han blev väldigt pigg av detta. Normalt är han helt travsäkert men nu stod han bara och studsade när starten gick och tappade cirka 40 meter. Loppet öppnades väldigt långsamt så jag kunde köra ikapp snabbt. Jag lyckades hitta en bra position i andra utvändigt. Där hade jag kunnat fastna men när hästen i dödens galopperade kunde jag köra rakt fram. Han kopplade greppet och vann säkert på 31,2/1660g. Han gjorde ett bra lopp. Loppresultat här.

Lindesberg 4/5

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 7 (monté). Hon kändes fin, travade bra, öppnade ok och fick ett fint lopp. Däremot var det något som störde henne och hon kunde inte bli bättre än oplacerad på enkla 18,6/2140a. Kollas upp. Loppresultat här.

Örebro 27/4

 • Liaison startade i lopp 3. Hon öppnade trögare än tidigare och tappade i en snabb öppning. Sedan sprang hon på bak i fältet utan att kunna förbättra sin position. Hon var inte bra och blev oplacerad på 18,3/2140. Hon ska utleasas och lämnar stallet inom kort. Loppresultat här.
 • Episod startade i lopp 5.   Hon öppnade bra men kunde inte hålla spets i en snabb öppning. Det blev vinnarhålet efter en bit och där blev hon kvar. När tempot sedan drogs upp på sista bortre kunde hon inte följa i det våldsamma tempot (man avslutade 11 s 500). Hon tappade då motivation och stannade till helt ett tag i sista sväng innan jag lyckades väcka upp henne igen på upploppet. Hon blev femma på 19,8/2140. Hon får godkänt trots allt. Loppresultat här.
 • Nora Francais startade i lopp 7. Hon blev nedstruken till innerspår på tillägg och jag valde att lämna det läget efter en bit. Det blev tyvärr dödens då ingen attackerade bakifrån. Hon stumnade rejält och blev oplacerad på 19,4/2160. Hon var inte bra och kommer att lämna stallet inom kort (utleasad). Loppresultat här.

Sundbyholm 25/4

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 1 (monté). Hon gick iväg stabilt och fick en invändig resa. På sista bortre fick hon lite dåliga ryggar en bit men i sista sväng kom hon ut och hon avslutade sedan bra som trea på 17,1/2160. Både jag och ryttaren var nöjda med det. Loppresultat här.

Romme 16/4

 • Kringelandtellus startade i lopp 8. Han öppnade normalt. Inledningsfarten var dock låg så jag gav mig iväg direkt. Riskerade att bli hängande i tredjespår men kom ned i andra utvändigt. Loppet kördes väldigt sakta tills 500 kvar så det blev full gas och då kunde han inte växla tempo utan slog på en galopp. Han tappade en prisplacering på detta. Han passar bättre med jämn fart. Vi får ta nya tag. Loppresultat här.

Örebro 13/4

 • Liaison startade i lopp 2. Hon sprang så fort hon kunde hela loppet men kom ”ingenvart” utan slutade sexa på 18,1/2160. Jag tror banan var svår att få det fäste i som hon behöver. Ländes annars fin. Loppresultat här.
 • Can You See Me startade i lopp 11. Han öppnade bra men kunde inte hålla ledningen. Det blev tredje in och där fastnade han sedan en bit när hästen framför kallnade. Sedan gick han anständigt som sexa på 18,5/2140. Jag tror inte han heller fick riktigt det fäste han behöver. Loppresultat här.

Gävle 8/4

 • Kringelandtellus startade i lopp 9 (monté). Han öppnade svagt och sprang sedan och sov hela loppet. Han tog inte i för fem öre på hela loppet och hade vilopuls efteråt. Han tog sista pengarna på enkla 31,0/2180. Han verkar inte ta monté på allvar och det blir nog ingen mer start under sadel. Om man ska säga något positivt så fick han en matlapp för att gå ett lätt snabbjobb. Loppresultat här.

Färjestad 2/4

 • Kringelandtellus startade i lopp 6. Han öppnade normalt och fick en fjärde invändigt i det lilla fältet. Loppet kördes mycket långsamt inledningsvis men med mycket snabba sista 700. I den väldiga tempoökningen på sista bortre gick det nog lite för fort för honom och han slog på en annars omotiverad galopp. Sedan körde jag bara i mål som oplacerad på 25,4/2180. Han kändes bra annars. Loppresultat här.

Sundbyholm 28/4

 • Episod startade i lopp 1. Hon öppnade ok men fick tyvärr dödens.
  Hon tröttnade och blev oplacerad på 20,0/2140. Hon var klart sämre än förväntat, men hon hon sprang och sög in luft där bak. Det tror jag är hela förklaringen. Vi får åtgärda detta och prova igen. Loppresultat här.
 • Can You See Me startade i lopp 2. Hon öppnade bra och utmanade om ledningen lite. Sedan blev det tyvärr inte plats att krypa ned i rygg och det blev dödens för honom med. Han avslutade med ett 15-varv och fullföljde klart bra som fyra på 17,2/2140. Loppresultat här.
 • Liaison startade i lopp 7. Hon kunde inte vara med i den snabba öppningen och det blev galopp utan förvarning in i första sväng. Sedan fick hon knalla runt på 21,6/1640a. Hon kändes annars bra och det är nog ingen fara med formen. Loppresultat här.
 • Celtic startade i lopp 8. Han öppnade bra från springspåret men jag fick inte spets direkt utan fick köra mig dit i en snabb öppning. Sedan blev det körning varvet kvar igen och han hade inget svar i sista sväng. Han blev femma på 17,8/2140. Han kändes inte lika fin som senast. Banan var också något stum. Loppresultat här.
 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 9. Hon hade ett spår långt ut på vingen och hon hamnade som väntat bland de sista. Sedan kördes loppet i gynnsamt tempo för henne och trots en hel del strul och störningar avslutade hon starkt som fyra på 16,4/2140a. Hon gjorde ett bra lopp. Loppresultat här.

Sundbyholm 18/4

 • Liaison startade i lopp 4. Tyvärr missade hon starten helt och hamnade i kön. Sedan kördes loppet alldeles för långsamt. Hon avslutade med en 16-runda men var chanslös att bli annat än oplacerad på 19.8/2140. Loppresultat här.

Solvalla 17/3

 • Celtic startade i lopp 4. Han öppnade bra från sitt bakspår men det var många som körde hårt framför och det blev inte bättre än fjärde invändigt, vilket blev tredje invändigt på sista bortre. 500 kvar kunde jag flytta ut i andraspår. Jag fick fritt i sista sväng och han avslutade 12 sista 500 och blev fyra på 15,1/1640a. Han var bra. Loppresultat här.

Romme 10/3

 • Kringelandtellus startade i lopp 4. Han öppnade sådär från sitt innerspår och fick en position en bit ned i fältet. Sedan kördes loppet långsamt (27-fart första varvet) vilket inte gynnar honom. På sista bortre blev det struligt framför honom då en häst stannade och en annan galopperade. Han tappade då fart och mycket position. Sedan gick han ok men blev oplacerad på 26,6/2140a. Han kändes fin och kommer att bli bättre med lopp i kroppen och när han kan gå utan skor. Loppresultat här.

Sundbyholm 6/3

 • Liaison startade i lopp 2. Hon öppnade bra och jag hittade till vinnarhålet. I sjösvängen började banan  bli lös och i sista sväng var hon nära att galoppera. Hon tappade då position och fart men kom ändå hem på 18,2/2140. Hon kändes bättre än nånsin. Loppresultat här.
 • Can You See Me startade i lopp 5. Han öppnade också bra men fick ändå en position en bit ned i andraspår. I sjösvängen var banan riktigt geggig (men hård resten av banan) och pga detta slog han på sig ordentligt. Han höll sig i trav men började hänga på en töm. Trots detta avslutade han bra som fyra på 18,4/2160. Loppresultat här.

Färjestad 6/3

 • Celtic startade i lopp 5. Han fick en bra position från sitt tillägg. Banan var lite hård, vilket gjorde att han inte fick fäste riktigt som han får om han går barfota. In på upploppet blev det stopp framför honom och jag tappade ett par placeringar på det. Han blev sexa på 16,9/2160. Han kändes bra. Loppresultat här.

Sundbyholm 14/2

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 4. Hon öppnade bra och jag hittade en invändig position.  Jag hamnade längre och längre bak och i sista sväng blev jag nedtryckt utanför bangränsen. Sedan tände hon inte om riktigt och blev oplacerad på 17,7/2140. Banan var också lite för smetig för att passa henne. Loppresultat här.
 • Episod kvalade. Hon öppnade fint och tog ledningen. Varvet kvar fick jag släppa till en betydligt mer rutinerad häst som ville köra fortare. Sedan fick hon knalla ensam till mål. Hon gick 21,3/2140.

Örebro 7/2

 • Liaison startade i lopp 2. Hon öppnade bra från sitt andraspår och jag kröp ned bakom ledaren. Detta blev sedan till tredje invändigt. I näst sista kurvan blev det dock plötsligt galopp med diskvalifikation som följd. Synd för hon kändes riktigt fin. Loppresultat här.
 • Can You See Me startade i lopp 5. Han öppnade fint från sitt innerspår och det blev spets. Tyvärr blev han sedan hårt attackerad om spets av en (som det visade sig) chanslös häst och jag fick släppa. På sista bortre gick jag ut och attackerade och han kom fram bakom ledarduon. Han tappade lite i sista sväng men kom sen tillbaka fint som fyra på 18,1/2140. Längre fram med ett annat loppscenario. Han var bra men borde bli ännu bättre till nästa start. Loppresultat här.

Mantorp 6/2

 • Nora Francais startade i lopp 2. Hon öppnade ok och fick ett invändigt lopp. Loppet öppnades lugnt men kördes sedan i ett friskt tempo och hon hängde med bra till ett fjärdepris på 17,8/2160. Behövde säkert loppet. Loppresultat här.
 • Celtic startade i lopp 7. Han blev tokladdad på väg fram till bilen och när starten gick fick jag hålla hårt i en mycket snabb start. Hans startryggar kunde inte alls öppna så bra som jag hade hoppats och jag hamnade bland de sista invändigt. Där blev jag sedan loppet igenom och han blev oplacerad på 16,0/1640a.  Han får godkänt. Blir bättre med loppet i kroppen. Loppresultat här.

Sundbyholm 31/1

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 5. Hon öppnade ok och jag fick sedan ett bra i tredje och andra utvändigt. Hon kändes kanonfin före och travade prefekt, men på sista bortre var det färdigkört för min del. Hon blev oplacerad på enkla 19,3/2140a. Hon var dålig och jag tror det beror på en kombination av lös bana och opassande fuktig luft. Loppresultat här.

Romme 22/12

 • Liaison startade i lopp 7. Jag vågade inte ladda med henne från start. Tyvärr kom jag inte ned någonstans utan fick backa mig ned i kön. Sedan kördes loppet riktigt långsamt och det blev omöjligt för mig att ta något på täten. Hon fullföljde bra i skymundan och gick med full spänst i mål som oplacerad på 18,9/2140a. Hon får godkänt. Loppresultat här.
 • Trollfux startade i lopp 8. Han tog spets som väntat men jag fick mana på honom för att komma dit. Sedan kändes han loj hela vägen och hade inget svar på sista bortre. Han stannade ordentligt till slut och var inte som bäst som oplacerad på 32,9/2140. Jag har provat honom med halsbygel på gånger men det kan hända att han inte gillar det. Nästa gång blir det utan bygel, modevagn och förhoppningsvis mer passande sprinterdistans. Loppresultat här.

Romme 16/12

 • Trollfux startade i lopp 3.  Han öppnade bra men jag hittade inte ut från mitt innerspår. Han fick ett invändigt lopp fram till sista bortre då jag kom ut ett spår. Sen fastnade han på upploppet i rygg på en som tröttnade. Han blev sjua på 29,0/1660. Han kändes lite segare än jag hade hoppats men han får godkänt. Loppresultat här.
 • Nora Francais startade i lopp 4. Hon öppnade normalt från sitt tredjespår man jag blev hängande utan att kunna hitta ned i banan. Jag fick backa mig sist och sedan blev det omöjligt att ta så mycket på täten. Hon gick hela vägen in i mål men blev ändå oplacerad på 18,0/2140a. Hon var bättre än i de senaste starterna och får godkänt. Loppresultat här.

Sundbyholm 15/12

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 6. Loppresultat här.

Solvalla 7/12

 • Celtic startade i lopp 2. Han öppnade snabbt som vanlig och tog spets. Han blev lite utmanad men jag valde att svara. På sista bortre blev han utmanad igen och då hade jag inget svar. Han stumnade helt, jag slutade köra på honom och blev oplacerad på 18,9/2140. Banan var mycket lös till stora delar och det passar honom inte alls. Bara att glömma. Loppresultat här.

Bollnäs 4/12

 • Trollfux startade i lopp 11. Han öppnade som väntat snabbt och tog spetsen utan att jag behövde köra på honom. Efter hundra meter galopperade han rakt upp och ned och blev diskad. Han har inte hoppat på flera år så det var svårförklarligt. Han kändes dunderfin för dagen och jag körde runt i 30-tempo. Jag tror han hade blivit mycket svårslagen utan galoppen. Trist att han hoppade men positivt att han kändes så bra, faktiskt bättre än nånsin. Loppresultat här.

Sundbyholm 3/12

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 10. Hon öppnade bra och fick tredje invändigt. Efter 6-700 meter tog några galoppsteg men ställde sig snabbt. Hon tappade lite position på det. Sedan blev det en invändigt löpning och luckan kom in på upploppet. Då avslutade hon fint som tvåa på 16,9/2160 utan chans att nå den bortflyende vinnaren. Hon var inte trött i mål och kändes riktigt fin. En positiv insats. Loppresultat här.

Färjestad 28/11

 • Can You See Me startade i lopp 12. Han öppnade fint och höll spets. Efter 500 m anföll en konkurrent som gick ned snävt på mig och jag var tvungen att ta upp. Den hästen tröttnade helt på sista bortre och bröt ut ett halvspår. Jag blev kvar bakom och tappade mark på det. Sedan gick han fullt godkänt in i mål men blev ändå oplacerad på 17,7/2140. Hade kunnat vara trea om det löst sig bättre. Kändes bra. Loppresultat här.

Sundbyholm 22/11

 • Liaison startade i lopp 4. Hon öppnade bra och fick vinnarhålet, vilket sedan blev tredje invändigt. Hon fick ett fortsatt invändigt lopp och kom fram bra till slut. Hon kämpade på bra som trea på 18,6/2140 och får klart godkänt för sin insats. Loppresultat här.

Mantorp 21/11

 • Celtic startade i lopp 1. Han öppnade bra från sitt sjättespår men det kostade en 11-öppning första 500 för att nå täten. Sen kunde jag dämpa tempot. Han kämpade på bra men hästen i dödens var riktigt bra och kunde koppla ett knappt grepp på oss sista biten efter en snabb avslutning. Han blev tvåa på 15,6/1640a och han får godkänt för sin insats. Loppresultat här.
 • Nora Francais startade i lopp 7. Hon öppnade fint och höll enkelt spets. Varvet kvar blev hon utmanad om ledningen och då hade jag inget svar. Hon dalade sedan genom fältet och slutade långt efter de övriga på svaga 21,3/2640. Hon var genomsvettig efter loppet. Jag har ingen säker orsak till genomklappningen men det kan vara så att hon fått i sig något olämpligt ute i hagen. Hon har gjort så här tidigare. Loppresultat här.

Sundbyholm 15/11

 • Trollfux startade i lopp 5. Han öppnade som vanligt bra och jag kunde ta mig ut direkt och rundade sedan starthästarna till spets in i första sväng utan att jag behövde köra på honom. Seedan fick jag bestämma och han kändes bra ända tills sista bortre. Då tog krafterna slut och han blev oplacerad på enkla 33,0/2160. Banan var lös och då får han inte det fäste han behöver. Dessutom passar han nog bäst på kort distans. Loppresultat här.
 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 10. Hon fick ett lopp i kön men sprang bara och slirade på underlaget. Hon kan inte göra sig gällande alls om hon inte får fäste och hon slutade oplacerad på 20,2/2660. Loppresultat här.
 • Liaison och Can You See Me startade båda i lopp 11.
  Liaison missade lite från start och fick fjärde invändigt. Sedan tuffade hon på riktigt hyggligt på den krävande banan och blev fyra på 20,0/2140. Jag var nöjd med det.
  Can You See Me öppnade bra och fick vinnarhålet. På sista bortre kunde han inte riktigt hänga på men han han höll farten och var länge i platsstriden. Han stumnade något sista biten och blev femma på 20,0/2140. Med tanke på att det var första starten sedan mars och att han inte gått några tuffa jobb så var jag nöjd med prestationen. Loppresultat här.

Sundbyholm 5/11

 • Celtic startade i lopp 8 (V75-4). Han öppnade som väntat och tog spets. Jag släppte dock till favoriten efter ett halvvarv. Han höll vinnarhålet till sista sväng då han började tappa. Han stumnade och blev oplacerad på 18,0/2640. Det var inget tryck i honom alls – inte ens från start – och jag misstänker att han inte fick det rätta fästet. Loppresultat här.

Sundbyholm 25/10

 • Nora Francais startade i lopp 11. Hon kom igenom bra från bakspåret och fick ett bra lopp. Det kördes i friskt tempo. Hon fick det aldrig att bita i loppet och travade inte lika bra som senast. Hon blev oplacerad på enkla 18,6/2140. Det hade regnat under dagen och jag är övertygad om att det beror på att hon inte fick fäste. Loppresultat här.

Färjestad 17/10

 • Nora Francais startade i lopp 2. Hon öppnade riktigt bra och jag hittade vinnarhålet. Där kunde jag sitta till utgången av sista sväng då hästen i dödens tappade travet och galopperade. Jag vred ut och kopplade greppet direkt. Hon sprintade undan till mycket lätt seger på 17,7/2140a till glada 24,56 i odds. Loppet kördes sakta från början och riktigt fort till slut. Hon fungerade perfekt på sin nya balans och det här var riktigt kul. Grattis till ägarna Ninni och Lind. Loppresultat här.

Sundbyholm 14/10

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 3. Hon öppnade bra från sitt springspår på tillägg och jag hittade ned i fjärde invändigt. Efter 500 m blev det en oförklarlig galopp. Hon ställde sig en stund men galopperade sedan på nytt. Sedan kändes hon fin. Jag körde runt henne och tog sista pengarna på 16,9/2160. Loppresultat här.
 • Celtic startade i lopp 9. Han öppnade bra från sitt springspår men fick ilsket svar i spetskörningen och det tog 400 m innan jag fick ledningen. Det kostade 10 första 500 och han blev väl pigg på kuppen. Första varvet gick på 12,5 men han fortsatte i fin stil och vann ohotad på 14,8/1640 trots att han blev förklarligt trött efter den hårda öppningen. En femstjärnig prestation! Välförtjänt seger och grattis till ägaren och uppfödaren Tommy Hamberg Loppresultat här.

Sundbyholm 9/10

 • Liaison startade i lopp 4. Hon öppnade bra och jag kunde hålla spets. Efter 700 m släppte jag. Sen smet det ned en till framför och det blev tredje invändigt. På sista bortre började hon få svårt att följa i hårdkörningen och hon blev oplacerad på enkla 18,7/2140. Banan var lite för mjuk för henne men hon var inte bra. Loppresultat här.
 • Novas Piggelin gick premielopp. Han knatade runt på 31,7/2140 och skötte sig fint. Därefter gick han hem till ägaren igen.

Örebro 6/10

 • Celtic startade i lopp 10. Han öppnade fint från sitt tillägg och jag provade för spets. Jag fick dock svar och jag kröp ned i rygg på ledaren. Loppet kördes långsamt första varvet och mycket snabbt till slut. Jag kom ut i slutsvängen och han avslutade bra som tvåa på 17,0/2160 utan att kunna hota vinnaren. Loppresultat här.

Sundbyholm 4/10

 • Liaison startade i lopp 2. Hon fick ett lopp i kön från sitt tolftespår. Hon var lite seg men hängde med hyggligt utan att kunna bli bättre än att ta sista pengarna på 18,0/2140a. Precis som alla mina som startade var hon lite dålig i magen och den kan ha satt ned henne lite. Loppresultat här.
 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 3. Hon öppnade ok från sitt innerspår och fick ett invändigt lopp. Det kördes riktigt långsamt i två varv med full körning sista 500, ett upplägg som passar henne dåligt. Hon blev femma på 18,3/2640a. Hon får godkänt men kan bättre. Hon var också lös i magen den dagen. Loppresultat här.
 • Nora Francais startade i lopp 10. Hon öppnade riktigt bra men kunde inte hålla spets. Hon travade inte helt hundra på den balans utan sulor som hon var tvungen att ha. Hon gick ändå godkänt som femma på 17,9/2140 och det var en klar förbättring jämfört med hennes senaste starter. Hennes mage var lite i olag för dagen så det borde bli bättre till nästa start. Loppresultat här.

Romme 4/10

 • Trollfux startade i lopp 4.  Hon hade bakspår men jag kom ut bra och ett tag såg det ut som det skulle bli andra utvändigt. Hästen framför kröp dock ned och jag fick dödens. Jag testade lite offensivt men han blev tidigt trött och slagen. Jag fick sista pengarna på 30,4/1640. Han var riktigt dålig i magen för dagen och det påverkade honom säkert negativt. Loppresultat här.

Örebro 20/9

 • Celtic startade i lopp 11. Han öppnade ok och jag kunde ta mig ut ett spår. Jag fick en rygg som avancerade framåt och fick ett perfekt läge i andra par utvändigt. Där satt jag kvar till upploppet. Loppet kördes långsamt första varvet men mycket snabbt sista varvet. Han avslutade bra som trea på nya rekordet 16,2/2160. Jag ska utrusta honom med halsbygel till nästa start, vilket jag tror förbättrar honom ytterligare. Loppresultat här.

Färjestad 12/10

 • Nora Francais startade i lopp 5.  Hon öppnade ok men fick dödens efter en bit.  Hon kändes inte hundra och var tidigt slagen (oplacerad på enkla 19,7/2140). Hon var svettig före loppet och trött efteråt, så jag misstänker att allt inte står rätt till. Hon får vila lite och sen kollar jag upp henne. Loppresultat här.
 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 10.  Hon gick helt ok. Loppet kördes i lustempo första varvet och när det börjades köra fick jag en galopperande häst framför mig och tappade position. Hon fullföljde helt ok som femma på 16,9/2180. Hon gick hela vägen in i mål och borde bli bättre med lopp i kroppen. Loppresultat här.

Örebro 8/9

 • Celtic startade i lopp 4. Han öppnade bra från sitt tillägg och jag hittade en bra position som fyra utvändigt. Den positionen blev sedan allt bättre vartefter ledningen skiftade i loppet och jag fick andra utvändigt. Sedan satt jag kvar när man anföll bakifrån på sista bortre men i utgången av sista sväng kom luckan. Han avslutade sedan bra och tog på ledaren (som också vann) hela vägen till mål. Han blev trea på 16,5/2160 och jag är nöjd med insatsen. Loppresultat här.
 • Liaison startade i lopp 10. Hon öppnade bra till spets men jag blev tvungen att släppa till en häst som var ganska mycket spelad. Sedan kördes loppet mycket långsamt första varvet och mycket snabbt sista varvet, vilken inte passar henne. När det anfölls bakifrån på sista bortre hade ledaren inget svar och jag blev kvar där bakom med gott om krafter kvar i mål som oplacerad på enkla 19,7/2140. Bara att glömma den starten. Loppresultat här.

Romme 2/9

 • Nora Francais startade i lopp 4. Hon öppnade bra och kom iväg som fjärde häst men in i första sväng blev hon lite generad av en häst som gick ned framför och det blev galopp. Jag körde 16/1700 meter efter galoppen och hon kändes kanonfin som oplacerad på 19,2/2140. Formen sitter där och vi tar nya tag. Loppresultat här.
 • Trollfux startade i lopp 10. Hans startvolt var felledd (borde varit omstart) och han kom inte i väg alls lika bra som jag hoppats. Han fick ändå ett hyggligt lopp även om han fick gå utvändigt sista halvan. Banan var riktigt lös och dålig och han måste ha fäste för att kunna göra sig gällande. Med tanke på detta gick han helt ok som fyra på 29,1/1660. Loppresultat här.
 • Liaison startade i lopp 11. Hon öppnade bra och jag kunde köra till spets efter första sväng. På sista varvet provade jag att dra på det som gick men hon fick det inte att bita på den dåliga banan. Hon höll anständigt som trea på 18,7/2140 men hon kan mkt bättre om hon får grepp i banan. Loppresultat här.

Sundbyholm 23/8

 • Liaison startade i lopp 11. Hon öppnade bra men blev kraftigt störd av en galopperande konkurrent efter 100 m. Sedan körde jag 15 ett varv men sedan tog jag upp eftersom hon ändå var chanslös. Hon landade på 20,8/2160 som oplacerad. Hon kändes fantastiskt fin både före loppet och i det varv jag körde. Formen verkar på topp. Passas framöver. Loppresultat här.
 • Celtic startade i lopp 12. Han öppnade bra och jag tog spets lätt. Sedan fick han lite press efter ett halvvarv så tempot hölls väl uppe. På sista bortre ryckte jag huvan när man anföll bakifrån men trots att han sprang allt vad han kunde så hade han inget svar. Han blev fyra på 17,1/2140 och var trött i mål. Han var bättre barfota gången innan och det är nog helt klart att han inte fick tillräckligt fäste nu med de skor han hade. Barfota eller skor med bättre grepp nästa gång. Loppresultat här.

Romme 16/8

 • Trollfux startade i lopp 4. Han öppnade fint och tog spets utan problem. Sedan höll jag ett jämnt bra tempo med favoriten utanför. Denne pressade på ordentligt sista 600 och visade sig tyvärr vara lite för bra. Trollfux kämpade dock på bra och blev tvåa på nya rekordet 27,3/1640.
  Han var lika bra som jag hoppats i sin comeback. Bara synd att han mötte en som var för bra.
  Loppresultat här.

Romme 9/8

 • Celtic startade i lopp 3. Han öppnade bra från sitt bakspår och jag hittade andra utvändigt. 200 kvar fick jag fritt och han spurtade finfint som tvåa på 16,6/2140a. Det gick ruskigt fort sista biten, han sprang så fort han kunde och tog på ledaren hela tiden utan att komma ikapp. Det var hans bästa lopp hittills och ett stort steg i rätt riktning. Barfota fungerade fint. Loppresultat här.

Lindesberg 4/8

 • Nora Francais startade i lopp 8. Jag prickade starten perfekt men hon kunde inte hålla spets. Det blev tredje invändigt men hon kändes fin så jag valde dödens. Efter ca 1000 m tog dock krafterna tvärslut och hon kom i mål på enkla 21,5/2140. Hon måste ha varit sjuk. Det blir blodprov i morgon! Loppresultat här.

Örebro 21/7

 • Liaison startade i lopp 2. Jag lät henne trava in sig för att köra till spets i första sväng. Sedan fick hon sig en riktig tryckare efter knappa varvet, men jag svarade. På sista bortre anfölls hon igen och då hade jag inget svar. Hon höll dock farten riktigt hyggligt som trea på 18,4/2140. Med tanke på att hon inte fått något riktigt lopp på länge tycker jag att hon höll ganska bra. Loppresultat här.
 • Celtic startade i lopp 10. Han öppnade snabbt från sitt springspår på tillägg och jag hittade en invändig position mitt i fältet. Det löste sig fint under vägen och han låg bra till vid ingången till sista sväng då han närmast tvärstannade (kanske trodde jobbet var klart?). Sedan tog han fatt igen och höll sin fart anständigt, även om han var trött i mål som första utan pengar på 18,1/2160. Han har bara fått ett 21-jobb så med tanke på detta tycker jag han ändå får godkänt. Han borde bli ordentligt förbättrad med detta lopp i kroppen. Loppresultat här.

Sundbyholm 20/7

 • Nora Francais startade i lopp 13. Hon öppnade ok och jag valde tredje invändigt. Loppet körde ryckigt första varvet men mestadels i opassande lustempo. Sedan gasade man rejält sista 800. Nora gick dryga 16 sista varvet och slutade femma på nya rekordet 18,2/2140. Hon passar bättre med jämt hårt tempo. Hon får klart godkänt för insatsen. Loppresultat här.

Sundbyholm 12/7

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 7. Hon tappade lite på en kort galopp i starten men fick annars ett skapligt lopp. På sista bortre var jag hoppfull men hon tog helt slut och blev oplacerad på enkla 18,8/2640a. En undersökning efteråt visade att hon hade ett ödem på struplocket. Hon fick helt enkelt inte luft. Hon är nu under behandling för detta. Loppresultat här.

Åmål 30/6

 • Nora Francais startade i lopp 6. Hon öppnade stabilt och det blev dödens efter 500 m. Jag styrde fram till den ledande favoriten. Den kände jag tidigt att jag skulle slå. I sista kurvan anföll den som hade rygg på mig men den galopperade och då fick hästen i vinnarhålet lucka. Jag kopplade greppet men fick ge mig i absolut sista steget och blev tvåa på 19,5/2080. Lite snöpligt men jag är nöjd med hästen. Loppresultat här.
 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 8 (monté). Hon öppnade försiktigt men började kränga inåt i första sväng med galopp som följd. Hon ställde sig men i nästa sväng hände samma sak med nya glaopp och diskvalifikation som följd. 800-metersbanans  kurvor passade inte henne. Bara att glömma. Loppresultat här.
 • Liaison startade i lopp 9. Hon öppnade stabilt och fick andra ut. 800-metersbanans snäva kurvor passade inte hennes stora steg och hon slog på sig i kurvorna. Efter 500 meter resulterade det i galopp. Sedan körde jag runt henne som oplacerad på 23,2g/2080. Inga fel på hästen. Loppresultat här.

Sundbyholm 19/6

 • Gate Probio startade i lopp 4. Han tog sista pengarna på 15,6/2140a. Det föll dock inte så väl ut med barfota bak. Jag kunde inte släppa av honom alls utan fick inrikta mig på att han skulle gå felfritt. Med tanke på det får jag ändå vara nöjd. Bakskor på till nästa gång och med ytterligare ett lopp i kroppen så går han fram ytterligare. Loppresultat här.
 • Nora Francais startade i lopp 6. Hon öppnade ok och fick tredje utvändigt. Hon blev dock påkörd med punktering som följd. Hon travade sista 600 med hjulet rullande på fälgen och det går förstås inte. Hon blev femma på 18,9/2140. Hon kan klart förstås bättre men jag var nöjd med tanke på förutsättningarna. Loppesultat här.

Örebro 16/6

 • Liaison startade i lopp 10. Hon fick en invändig resa. Loppet kördes i ett riktigt lustempo (22 första 2000) med full körning sista halvvarvet. Det passar henne inte alls och när jag manade på henne i sista sväng tog sig en galopp. Hon hade inte tagit pengar i alla fall. Inga fel på hästen. Loppresultat här.

Solvalla 14/6

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 3. Hon fick ett bra lopp med kunde inte göra sig gällande på 17,5/2640a. Visserligen gick det lite för sakta för att passa henne men hon var inte alls bra. Det lät i halsen på henne efteråt. Jag misstänker att hon är känslig för gräspollen. Det har hänt någon gång tidigare. Loppresultat här.

Åland 6/6

 • Nora Francais startade i lopp 3. Hon öppnade ok men rullade över och galopperade när jag skulle ta upp henne lite. Det får vi skylla på orutin i kombination med att hon fastnade lite i banan. Jag körde 18/2000 efter galoppen och hon kändes bara bra. Vi får ta nya tag.
 • Gate Probio startade i lopp 5. Han fastnade ordentlig i banan och slog på sig rejält. Trots detta lyckades han hålla sig i trav och han fullföljde klart positivt som fyra på 16,5/2140a i första starten sedan september. Han har gått 22 som fortast inför detta så jag var klart nöjd med insatsen. Han lättas rejält till nästa start och då kommer han att bli ordentligt förbättrad.

Sundbyholm 5/6

 • Episod gick premielopp. Hon skötte sig prickfritt och knallade runt på 33,2/2140 utan problem.

Sundbyholm 31/5

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 12. Hon öppnade bra och jag höll mig på innerspår. Det blev först femte och sedermera tredje invändigt. På sista bortre kunde jag gå ut ett spår och i utgången av sista sväng fick jag fritt. Hon avslutade sedan fint till en tredjeplats på 16,2/2160 med krafter kvar. Jag drog aldrig huvan då jag såg att jag skulle bli trea i vilket fall som helst. Klart positiv insats. Loppresultat här.

Romme 20/5

 • Trollfux startade i lopp 3. Han kändes helt underbar före tävlingarna och jag kände mig optimistisk. Strax innan loppet öppnade sig himlen och det gjorde banan mycket blöt och slipprig på ytan. Detta gillar han inte alls. I loppet kändes han dock fin och jag valde dödens före femte invändigt. I sista sväng tog dock krafterna slut och han blev oplacerad på 33,4/2180. Jag skyller helt banan. Otur helt enkelt. Passas framöver på bra bana. Loppresultat här.

Rättvik 16/5

 • Rigas Joker startade i lopp 3 (monté). Han öppnade ok utan att kunna utmana om spets. In i första sväng blev det galopp men han ställde sig utan att tappa nämnvärt på det. Han fick sedan en invändig löpning men på sista bortre var krafterna helt slut och han togs upp och utgick. Han var sjuk, troligen drabbad av en allergisk reaktion. Loppresultat här.

Lindesberg 9/5

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 6 (monté). Hon öppnade ok först men blev lite generad av flera galopperande konkurrenter kort efter start. Hon är lite känslig i sådana situationer och galopperade själv då och blev diskad. Annars kändes hon fin. Loppresultat här.
 • Liaison startade i lopp 10. Jag prickade perfekt från start men hon var inte på hugget och blev passerad. Sedan valde jag att gå upp utvändigt ledaren och var så när att ta spets varvet kvar. Ledaren svarade dock och jag kom inte till ledningen förrän halvvarvet senare. När det sedan anfölls hade hon inget svar och kom i mål som fyra på 18,6/2140. Hon var sämre än förväntat och rejält trött i mål. Det tog lång tid för henne att återhämta sig och ett blodprov dagen efter visade också kraftigt förhöjda värden. Hon var alltså sjuk, igen. Tråkigt. Loppresultat här.

Sundbyholm 5/3

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 6 (monté). Hon öppnade bra och tog spets men släppte till favoriten. Hon slog då i några banpinnar och det blev galopp. Sedan trodde ryttaren att hon blivit diskad och tog upp. Lite synd då hon antagligen tagit pengar ändå, eftersom loppet blev galoppfyllt. Hon kändes bra och det är nog inget fel på formen. Loppresultat här.

Sundbyholm 18/4

 • Can You See Me startade i lopp 10. Han högg i galopp direkt från sitt andraspår. Han ställde sig inte och blev diskad. Dagen efter kollade vi upp honom och det visade sig att framkotorna behövde behandlas. Det var inget som märktes innan loppet men han kan såklart ha känt av det. Loppresultat här.
 • Bonderyd Herkule skulle kvala men det blev galopp igen. Han blir en helt annan häst när det gäller. Tyvärr åt det negativa hållet.

Solvalla 8/4

 • Liaison startade i lopp 9. Hon öppnade ok men kunde inte hålla ledningen. Det blev tredje invändigt ganska omgående. Sedan kördes loppet relativt lugnt men hon kunde inte följa och slutade oplacerad på enkla 19,5/2140. Hon blåste svårt efter loppet och hade hög puls länge. Inte frisk således. Loppresultat här.

Romme 7/4

 • Can You See Me startade i lopp 7. Han öppnade ok från sitt springspår och vi fick fjärde utvändigt. Loppet kördes långsamt förstavarvet men sista varvet kördes det rejält. Jag vred på i spåren och det bet bra en bit. I sista sväng kom jag ned i andraspår. Där blev jag kvar loppet ut i rygg på några konkurrenter. Jag hade kanske kunna vara några placeringar längre fram. Han blev sjua på 18,2/2160 och jag är nöjd med honom. Han blir bättre med lopp i kroppen. Loppresultat här.

Sundbyholm 4/5

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 3. Hon öppnade ok men fick ändå ett lopp utvändigt en bit ned i kön. På sista bortre gick en konkurrent ut framför oss och den hästen närmast tvärstannade och drog oss bakåt. Sedan var loppet över för oss och jag jagade henne inte eftersom vi ändå aldrig hunnit fram till pengar. Hon kändes inte som bäst heller. Oplacerad på 18,3/2180. Loppresultat här.
 • Nora Francais kvalade in på 21,1/2140 med 17,5 sista varvet. Hon kändes fin.

Sundbyholm 15/3

 • Liaison startade i lopp 5. Hon öppnade väldigt fint och hamnade ganska bra till. Sedan fullföljde hon fint som fyra på nya rekordet 17,5/2160. Hon var nära en plats och gjorde sitt bästa lopp hittills. Hon travade fint och det var ett fall framåt. Loppresultat här.
 • Bonderyd Herkule och Nora Francais skulle båda kvala, men det blev galopp för båda. Herkule från start och Nora efter 600 m när en konkurrent gick ned framför. Det blev för stressigt mellan defilering och start. Båda skulle behövt lugnare förberedelse. Vi provar igen snart.

Solvalla 11/3

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 9. Hon öppnade riktigt bra men hamnade först utvändigt utan chans att komma ned. Man öppnade ganska raskt och på sista bortre var hon trött. Hon höll sin fart anständigt men blev första utan pengar på 17,2/2160. Inget extra men inte katastrofdålig. Positivt var att hon öppnade bra. Loppresultat här.

Sundbyholm 7/3

 • Liaison startade i lopp 2. Hon kunde hålla spetsen och jag fick hålla ett lågt tempo. Varvet kvar kom en häst hastigt och jag släppte. Sedan följde hon med fint i ledarens rygg men i sista sväng slog hon tyvärr på en galopp. Antagligen fastnade hon i ett mjukt parti av banan. Synd, för hon kändes fin och var inte trött i det läget. Vi missade minst en platsplacering på det. Loppresultat här.

Sundbyholm 1/3

 • Celtic startade i lopp 1. Han öppnade ok men blev hängande i tredjespår. Jag backade därför ned och fick fjärde invändigt. Loppet kördes i jämnt 17-tempo och han kändes fin. In på upploppet märkte jag att det var något som inte stämde riktigt och jag lät honom därför bara gå i mål utan att jagas något som sexa på 17,8/2140. Han var lite ifylld i en framkota efteråt och måste ha snubblat till lite. Jag tror dock inte att det är någon större fara. Med tanke på det är jag nöjd med prestationen. Loppresultat här.
 • Liaison startade i lopp 5. Hon skötte sig fint och öppnade stabilt men hamnade lite långt bak. Sedan travade hon fint men kändes lite seg mest hela vägen. Hon har i princip bara fått tunga ridjobb och det fattades lite tempo. Hon tog sista pengarna på 19,2/2160 och jag var nöjd med det. Hon blir bättre till nästa start, som blir på måndag. Loppresultat här.

Solvalla 26/2

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 8 (monté). Först blev starten fördröjd av en krånglande hästen och när loppet gick var hennes volt helt fel ute och det blev som om de stod med dubbla tillägg. Sedan fick hon ett invändigt lopp fram till 5-600 kvar. Hon avslutade riktigt hyggligt på en något för mjuk bana. Hon blev fyra på 18,5/2160 och får klart godkänt för sin insats. Loppresultat här.

Sundbyholm 21/2

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 4 (monté). Hon strulade från start och tappade 20-30 meter utan att galoppera. Sedan fick hon ett lopp mitt i klungan. Det blev lite positionsbekymmer på sista varvet men när hon fick fritt avslutade hon bra som fyra på 18,7/2140 på en bana som var besvärlig. Hon får godkänt. Loppresultat här.

Solvalla 12/2

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 6. Jag prickade starten som förväntat och hon öppnade riktigt bra. Det som såg ut att bli en perfekt position i andra-tredje utvändigt blev tyvärr dödens då hästarna framför mig kom ned i banan. Hon kändes finfin och travade perfekt men 500 kvar tog hon tvärslut och dalade. Hon blev oplacerad på svaga 20,5/2160. Hon var trött i mål och har svårt på lösa banor. Jag tror att det var orsaken men tar blodprov för säkerhets skull.
  Loppresultat här.

Sundbyholm 9/2

 • Can You See Me startade i lopp 2. Han öppnade ok men blev hängande i tredjespår genom första sväng innan han kom till dödens. Loppet öppnades fort, 15 första 500 på en rätt seg bana. Han höll sin position till sista bortre då han inte kunde vara med i speedkörning som blev då. Han höll dock sin fart hyfsat och tog sista pengarna på 19,2/2140a. Den hårda öppningen tog ut sin rätt och så kommer han nog inte riktigt till sin rätt på kladdig bana. Loppresultat här.

Romme 20/1

 • Celtic startade i lopp 4. Han öppnade fint och tog spets. Sedan fick han en onödig tryckare och blev lite väl pigg på köpet. Varvet kvar felade dödenshästen och då blev han lite ensam. På sista bortre blev han attackerad och då kunde han inte svara utan tappade motivation. Sedan körde en motståndare upp i min vagn i sista sväng och det tog lite stopp. Efter det fick jag inte fart på honom. Han blev sexa på 18,7/2140. Får ändra lite i upplägg och utrustning inför nästa start. Loppresultat här.

Örebro 17/1

 • Can You See Me startade i lopp 10. Han öppnade ok och fick andra utvändigt. Han kändes bra men när det blev körning från 800 kvar kunde han inte vara med. Han slog på sig på bakkotorna och började springa och bryta, precis som han gjorde när han var femma. Det är uppenbart att han inte fungerar med hakar och nu blir det ingen start förrän banorna blir mjukare. Han fick i alla fall sista pengarna på 19,6/2140, vilket inte är rättvisande för vad han egentligen kan. Loppresultat här.

Sundbyholm  14/1

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 2. Hon öppnade ok men kunde som väntat inte svara någon ledning. Det blev fjärde och sedan femte invändigt. Tyvärr var hennes ryggar ganska svaga och jag fick inte fritt förrän det var försent att kunna få pengar. Hon blev oplacerad på 18,6/2640 och kändes bra. Loppresultat här.

Örebro 5/1

 • Celtic startade i lopp 1. Han kom fram bra från sitt tillägg och hittade tredje ytter. Loppet kördes långsamt ända till 700 kvar då det blev rejäl körning. Han avslutade bra men favoriten var alldeles för bra och jag fick nöja mig med andraplatsen på 18,7/2160, vilket var klart bra med tanke på att banan var ganska krävande. Loppresultat här.
 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 3 (monté). Hon kom någorlunda iväg men rullade till och galopperade i första sväng, något hon aldrig brukar göra. Hon utgick efter ett varv. Hon kändes annars fin och det får ses som ett olycksfall i arbetet. Loppresultat här.

Romme 27/12

 • Trollfux startade i lopp 9. Han hade innerspår på tillägg och fick en fin invändig resa. I sista sväng gick jag ut ett spår men hästen framför galopperade. Då jag skulle runda denna ställde hästen sig igen och jag hamnade i tredjespår. Då tog jag upp igen och backade ned. In på upploppet trodde jag länge att han skulle bli trea, men krafterna tröt och han tog sista pengarna på 31,1/2160. Nu får han ta en period med vinterträning med mycket ridning. Loppresultat här.

Sundbyholm 25/12

 • Can You See Me startade i lopp 2. Han blev lite ivrig från start så jag fick ta en safetystart. Han fick tredje invändigt men jag gick ut ett spår efter 700 m. Strax därpå blev dödenshästen släppt till ledningen så han fick gå resten av loppet utan rygg. Han tog över ledningen när ledarhästen galopperade in i sista sväng och kämpade storstilat hela vägen som tvåa på 18,3/2140. Han svarade den som kom utvändigt men förlorade med huvud till en som kom längre ut. En klart positiv insats. Loppresultat här.
 • Liaison startade i lopp 5. Hon öppnade bra från sitt bakspår men in i första sväng blev det en lite trång situation och jag fick ta i henne. Hon är väldigt känslig för sådant och det blev galopp. Sedan körde jag runt ett varv och utgick. Hon kändes i alla fall fin. Loppresultat här.
 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 7. Hon öppnade lugnt från sitt tillägg och det blev femte-sjätte invändigt. Banan hade blivit stänkig och kladdig efter en skur. Hon sprang på och travade bra men kunde inte bli bättre än sjua på 18,6/2660. Hon vill ha hårt och fast bana, som det var sist. Loppresultat här.

Romme 18/2

 • Celtic startade i lopp 10. Han öppnade fint och tog lätt spets. Sedan fick han inte riktigt vara ifred där framme under loppet. Banan var riktigt dålig och eftersom han kräver fäste för att komma till sin rätt var han trött när vi kom in på upploppet. Han blev oplacerad på 20,6/2140. Den starten är bara att glömma. Loppresultat här.

Sundbyholm 15/12

 • Can You See Me startade i lopp 1. Han kändes jättefin före loppet och han öppnade bra från sitt bakspår. Positionen blev först tredje invändigt, vilket jag bytte till tredje utvändigt 900 kvar. Loppet kördes i hårt tempo och han kunde inte följa riktigt till slut som femma på 18,2/2140. Han hängde växelvis på tömmarna och var inte lika vass som jag förväntade mig. Det var första gången med hakar vilket kan vara en orsak. Det blev kanske lite tätt mellan starterna också. Loppresultat här.
 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 10. Hon öppnade ok och jag valde en invändig resa. Tyvärr hamnade hon i en riktigt dålig rygg och hon drogs bakåt och jag hamnade bland de sista i loppet. Jag kunde tråckla mig ut 7-800 kvar och hon avslutade sedan enormt fint till en mersmakande fjärdeplats på 17,4/2660. Det var det bästa lopp hon gjort på mycket länge och det var skönt att fick visa att hon kan duga en bit. Loppresultat här.

Eskilstuna 10/12

 • Can You See Me startade i lopp 5. Han öppnade bra men kunde inte hålla spets. Det blev tredje invändigt. Loppet kördes i jämnt friskt tempo och jag kunde köra invändigt ända till upploppsdags. Han avslutade fint och blev tvåa på 18,0/2140. Han gick bra men mötte en häst som var för bra. Loppresultat här.

Bollnäs 9/12

 • Trollfux startade i lopp 1. Han fick en fin invändigt resa från sitt tillägg men var inte bra blev avhängd till slut. Oplacerad på 33,6/2160. Han skakade i knäna efteråt vilket tyder på att han inte fick fäste. Loppresultat här.
 • Liasion startade i lopp 5. Hon blev hängande i spåren i första sväng och jag fick backa mig sist. Jag inriktade mig på ett felfritt lopp. Hon gick med tunga skor, vilket gör att hon slår ihop en del. Hon fick pengar på 19,0/2140a. Hon var ok. Lättas till nästa start. Loppresultat här.

Romme 27/11

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 7 (monté). Hon fick ett fint invändigt lopp men var inte alls bra för dagen. Hon sprang och bröt i kurvorna och tappade till slut. Det troliga är att hon grävde fast sig i banan med de broddskor hon var utrustad med. Hon fick sista pengarna på 19,9/2140. Loppresultat här.

Färjestad 23/11

 • Liaison startade i lopp 5. På väg fram till bilen blev hon lite generad av en motståndare och det tålde hon inte och tog sig en galopp. Sedan körde jag 18/2000 med henne och hon kändes fin.Oplacerat på 21,8/2140a. Loppresultat här.
 • Trollfux startade i lopp 8. Jag valde en invändig resa från mitt bakspår. Han gick bra med och var fint på bettet ända till upploppet då hästen framför slog på en galopp så jag fick ta i honom. Sedan tände han inte om och fick nöja sig med sjätteplatsen på 30.5/2140. Loppresultat här.

Sundbyholm 15/11

 • Liaison startade i lopp 1. Volten var för tidig i starten så jag fick ta i henne kraftigt och det gillar hon inte. Det blev galopp och så var den dagen förstörd. Vi får ta nya tag. Loppresultat här.
 • Celtic startade i lopp 2. Trots att vi missade lite från start kunde jag köra till spets. Sedan höll jag ett jämnt tempo och in på upploppet trodde jag att jag skulle vinna lätt. Hästen i dödens var dock bra och vi fick ge oss på mållinjen. Han blev tvåa på 19,0/2140. Innerspåret var riktigt dåligt på stora delar av banan och det gjorde nog att han tappade lite spänst och ork till slut. Han får godkänt. Loppresultat här.
 • Mimmis Hello Kitty kvalade i monté. Hon knallade runt på 21,3/2140 utan att vara berörd. Hon verkade trivas fint under sadel.

Örebro 10/11

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 2. Hon fick ett invändigt lopp i den främre träffen. Hon kändes fin och travade bra men blev avhängd till slut. Hon fick sista pengarna på 17,4/2140. Örebros bana var som vanligt lös och det passar henne inte. Tycker nog att hon borde ha kunnat bättre i alla fall. Ingen riktig form kanske. Montékval härnäst. Loppresultat här.

Rättvik 2/11

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 6. Jag laddade inte från mitt åttondespår i hamnade sist. Jag ville heller inte ladda fram till dödens eftersom hon inte varit så bra. Sedan kördes loppet i rena lustempot med en rasande snabb avslutning. Hon kunde inte plocka nånting i avslutningen men tog sista pengarna på 18.6/2640a. Hon gick bra och får godkänt. Loppresultat här.
 • Can You See Me startade i lopp 9. Han hade femtespår och när springspårshästarna kom utvändigt i starten blev han för ivrig och högg i galopp och så var den dagen förstör. Jag lät honom få ett lugnt jobb efter det och han inkom oplacerad. Han kändes bara fin och ny får ta nya tag. Loppresultat här.

Solvalla 30/10

 • Celtic startade i lopp 7. Han hamnade som väntat illa till från sitt bakspår. Sen fick han en dålig rygg och jag fick långt fram till ledaren. Han avslutade bra utan att pressas som femma på 18,5/2140. Med ett framspår hade han varit betydligt längre fram. Han får klart godkänt. Loppresultat här.
 • Trollfux startade i lopp 8. Han öppnade fint och fick ledningen. Sedan blev han hårt utmanad och jag fick släppa. Loppet kördes i hårt tempo och han gick 27,5 i 1500 meter (snabbare än han gått i lopp tidigare) och i sista sväng tröt krafterna. Han fick sista pengarna på 29,8/2140. Han får väl godkänt. De andra var helt enkelt för bra. Loppresultat här.

Sundbyholm 27/10

 • Liaison startade i lopp 3. Hon öppnade ok och jag valde rygg ledaren. Jag provade henne barfota och det föll tyvärr inte så väl ut. Hon blev fladdrig i bakaktionen och galopperade efter 700 meter. Hon kändes annars riktigt fin, bättre än tidigare. Det blir bakskor nästa gång. Loppresultat här.

Romme 18/10

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 3. När jag värmde innan tävlingarna var banan helt perfekt och kändes underbar. När det var dags för loppet hade något hänt och banan var rent dålig. Hon sprang och fastnade, slog ihop och gjorde sig inte rättvisa. Hon fick sista pengarna på 17,3/2140a. Hon skakade i bakknäna efteråt, vilket tyder på att hon inte fick fäste. Loppresultat här.
 • Trollfux startade i lopp 6. När det var dags för hans lopp hade banan blivit rena leråkern med stora klumpar material. Även han kändes helt perfekt i värmningen och i provstarten. Han tog också spets men jag släppte till favoriten. Han ville inte springa i rygg på denne i stänket och sedan tappade han från 500 kvar och blev oplacerad på 33,1/2140, vilket ju på inget sätt motsvarar vad han kan. Även han skakade i bakknäna. Loppresultat här.

Sundbyholm 15/10

 • Celtic startade i lopp 5. Han öppnade bra men kunde inte utmana om spets. Jag backade ned i tredje invändigt. Loppet kördes i 16-tempo första varvet och han gick med utan att riktigt kunna utmana om segern som trea på 18,7/2140. Han fick lite mjölksyra till slut. Det var en förbättring sedan debuten, men han kan ännu bättre. Innerspåret var för löst för att passa honom perfekt. Loppresultat här.
 • Can You See Me kvalade. Han knallade runt på 19,9/2140 och kändes jättefin.

Bollnäs 8/10

 • Trollfux startade i lopp 7. Han öppnade bra och tog som väntat hand om ledningen. Favoriten utmanade men jag svarade i bra tempo. In på upploppet kändes det bra och jag körde ifrån med en längd. Det skulle jag kanske inte ha gjort för då kände han sig ensam och slog av på takten. Favoriten kom då tillbaka och lyckades slå mig med en nos. Han var inte så trött utan tände inte riktigt om bara. Ytterst förargligt. Jag tror jag vunnit om jag inte kört ifrån. Det är lätt att vara efterklok. Jag är i alla fall nöjd med att hästen kändes fin och borde bli ännu bättre med loppet i kroppen. Loppresultat här.

Sundbyholm 6/10

 • Celtic startade i lopp 1. Han öppnade stabilt och var en hårsmån från att ta spets. Jag ville inte ha rygg på den som tog spets så det blev dödens. På sista bortre tog jag upp lite för att hålla hästen i vinnarhålet kvar där. Då felade ledaren men då tände han inte riktigt om när han fick spets. Han höll ändå ledningen till upploppet då han stumnade lite och blev sjua på 20,0/2140. Jag tycker att han kanske borde kunnat lite bättre, men han travade fint och skött sig så det blir godkänt med tanke på resan han fick. Loppresultat här.

Mantorp 28/9

 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 11. Vi prickade starten bra men hon tappade fart direkt. Hon kom inte alls överens med den mjuka banan och kom ingen fart på hela loppet som oplacerad på 16,8/2140. Hon vill ha ordentligt fäste. Hon travade bra och det är inget fel på henne. Loppresultat här.

Mantorp 21/9

 • Liaison startade i lopp 3. Hon öppnade ok från sitt bakspår men fick tredjespår genom första sväng, vilket blev en position i dödens. Därifrån fullföljde hon riktigt bra som trea på 19,1/2140. Hon tog på ledaren till slut och jag är nöjd med prestationen. Hon kämpade bra och var trött i mål. Hon borde bli bättre med loppet i kroppen. Loppresultat här.
 • Mimmis Hello Kitty startade i lopp 6. Hon hade spår nio och när jag fick en galopperande häst framför mig fick jag styra invändigt. Jag kunde sedan inte återta min position utan blev kvar där hela loppet. Hon fastnade sedan bakom hästar på upploppet och kändes kanonfin. Hade antagligen vunnit med lucka. Trist resultat men mycket positivt att hon kändes så fin. Hon var helt oberörd efteråt. Loppresultat här.

Rättvik 14/9
-Trollfux
startade i lopp 6. Han öppnade bra från sitt bakspår och fick andra utvändigt en bit. Det blev dock tyvärr strax dödens då favoriten blev släppt till spets. Han var med i striden fram till upploppet då han blev lite avhängd. Han blev fyra på 31,3/2160. Jag tycker han får godkänt med tanke på att han fick ett opassande lopp. Loppresultat här.

Sundbyholm 10/9
– Gate Probio startade i lopp 7. Han fick inte travet att stämma från början och jag fick köra på säkerhet. Man öppnade också väldigt fort. Han fick ett bra lopp i det som så småningom blev andra utvändigt. Det var inte det rätta draget i honom men han fullföljde godkänt som fyra på 14,1/1640a. Han behövde nog loppet och blir säkert bättre till nästa gång. Loppresultat här.

Sundbyholm 29/8
Gate Probio startade i lopp 8 (monté). Han trampade av sig en sko precis i starten och galopperade. Sedan hoppade han igen 600 kvar och blev diskad. Inget fel på hästen, bara oturligt. Loppresultat här.

Romme 24/8
Trollfux startade i lopp 9. Han öppnade fint och fick en bra position som tredjehäst. Loppet kördes dock i en otroligt högt tempo och han gick drygt 26 första varvet. På sista bortre trodde jag att ledarduon skulle börja tröttna då jag tog in lite på dem. Då ökade de igen och jag blev akterseglad. Han fick sedan mjölksyra efter den hårda öppningen men fullföljde ok som sjua på 29,8/1660. Han har inte genomfört ett helt lopp på länge och med tanke på det får han väl godkänt. Han travade bra och visade att galoppmisslyckandena inte berott på att det varit något fel på honom. Loppresultat här.

Sundbyholm 20/8
Gate Probio startade i lopp 1. Han kändes fin och lugn före, men i loppet travade han inte bra. Han fick ett lopp i kön och var inte fullt körbar som första utan pengar på 15.5/2140a. Han var halt efteråt och ska kollas upp. Jag tror det beror på att barfotabalansen gjorde honom ömfotad, men vi ska såklart kolla upp honom. Loppresultat här.

Solvalla 12/8
Gate Probio kvalade i monté. Han skötte sig fint och knallade runt på 20,1 utan att vara berörd.

Lindesberg 11/8
Trollfux
startade i lopp 9. Han öppnade bra och tog spets, men direkt starten gick började han dra ett bakben. Detta märktes ingenting av innan loppet och den enda förklaringen jag kan tänka mig är att det regnade kraftigt innan och då blir Lindes bana inte bra. Han är extremt beroende av fäste. Han ledde till 600 kvar då det blev galopp och diskvalifikation. Normalt vinner han loppet. Nya tag! Loppresultat här.

Sundbyholm 10/8
Mimmis Hello Kitty startade i lopp 1. Hon fick en invändigt löpning ändå till upploppet då jag kunde backa mig loss lite. Hon gick anständigt men blev oplacerad på 16,2/2160. Hon visade inte den rätta geisten men precis idag blev hon ordentligt brunstig. Hennes intresse var alltså inte på tävling idag. Hon kan mycket bättre och vi får ta nya tag. Loppresultat här.

Lindesberg 28/7
The First Time
startade i lopp 2. Från sitt bakspår fick han som väntat ett lopp i kön. Loppet kördes i ett bra tempo men han tappade lite hela vägen och slutade oplacerad på 14,3/1640a. Han var inte alls lika bra som jag förväntade mig. Jag gissar att han inte fick riktigt fäste. Han var inte onormalt trött efteråt. Loppresultat här.

Sen körde jag två hästar åt Håkan Karlsson, Glamorous och Sasha Fierce. De gjorde det bra som femma respektive tvåa i sina lopp.


Solvalla 14/7
The First Time
startade i lopp 6. Han öppnade helt ok bakom bilen och fick 4:e invändigt. Loppet kördes i ett friskt jämnt tempo och han hängde med anständigt som femma på 13,9/2640a utan att visa det det lilla extra trycket. Han får godkänt. Loppresultat här.

Mimmis Hello Kitty startade i lopp 10. Det var två omstarter och hon gick bra i alla försöken. Däremot kunde hon inte accelerera när jag ville det och hon tappade successivt. Jag tog upp och utgick felfri. Efteråt skakade hon mycket i bakknäna och det kan tyda på att hon inte fick fäste. Hon har gått ute dygnet runt en tid och det är inte alla hästar som mår bra av det. Hon får flytta in nu. Loppresultat här.

Sundbyholm 14/7
Liaison startade i lopp 1. Hon hade bakspår bakom bilen och fick en position långt bak. Där sprang hon i sitt allt för låga tempo och slutade oplacerad på 19,6/2140a. Hon presterade inte alls som förväntat. En förklaring kan vara att hon visade stor brunst efter loppet. Precis som Mimmi har hon gått ute på slutet, vilket kan ha påverkat henne. Loppresultat här.

Lindesberg 20/6
The First Time
startade i lopp 2. Han hamnade inte oväntat ganska långt bak från sitt bakspår. Han fick sedan inte fritt förrän ganska sent på upploppet och knep fjärdeplatsen utan att pressas på 14,0/1640a. Det var ett försök i ett utslagningslopp och han gick alltså till final. Loppresultat här.

Trollfux startade i lopp 7. Han kändes fin före loppet men när det gällde började han tappa travet och rullade över i galopp i ledningen efter drygt 500 meter. Något stod inte rätt till för dagen och han får kollas upp. Loppresultat här.

The First Time startade i lopp 9. I finalen stod han med tillägg och det var voltstart. Han fick en position utvändigt långt bak men han avslutade enormt bra sista 700 och blev trea på 14,4/2160. Han hann nästan fram till andraplatsen. Mycket positiv insats! Loppresultat här.

Romme 2/6
Jag hade tre hästar till start men alla underpresterade och blodprov efteråt visade tydligt att de drabbats av infektioner.

Gate Probio startade i lopp 2. Han fick ett bra lopp i fjärde utvändigt men höll mest sin fart och blev oplacerad på 17,1/2640a. Loppresultat här.

Liaison startade i lopp 7. Hon öppnade ok och fick dödens, Sen blev hon lite generad av favoriten som gick ned framför, med galopp som följd. Sedan kändes hon mest seg på 19,7/2140 som oplacerad. Loppresultat här.

Mimmis Hello Kitty startade i lopp 11. Jag tog en lugn start men avancerade till dödens på bortre långsidan. Den i spets travade inte så bra så jag provad för spets efter ett varv. Det gick inte och hon började då tappa orken. Hon var en skugga av sitt rätta jag och blev oplacerad på 19,1/2140.  Loppresultat här.

Rättvik 26/5
Trollfux startade i lopp 6. Han öppnade bra och jag kunde glida till ledningen från mitt tillägg. Vi öppnade lugnt första varvet. Sedan blev det rejäl körning på sista varvet och han han var inte alls så bra som förväntat som femma på 31,6/2160. Det var något som störde honom. Loppresultat  här.

Sundbyholm 10/5
I lopp sex körde jag amatörtränade Gate Probio. Han öppnade snabbt till spets och sen vann han hur lätt som helst på 16,9/2140a med gott om krafter kvar. Oddset glada 9,83.

Mimmis Hello Kitty startade i lopp 9. Hon tog sig tyvärr en galopp från start och tappade 30-40 m. Sedan gick hon mycket bra som trea på 16,3/2140a. Om loppet hade varit 25 m längre hade hon hunnit fram till vinst. Hon var nästan obrukad i mål och kändes finfin. Loppresultat här.

Romme 17/4
Mimmis Hello Kitty startade i lopp 4. Jag valde att ge henne ett snällt lopp. Från sitt tillägg fick hon femte invändigt. Där satt hon sedan länge. Hon fick fritt 120 kvar och då plockade hon flera placeringar till slut och blev femma på 16,7/2160. Med tidigare lucka hade hon varit längre fram. Hon kändes fin och jag var nöjd med prestationen. Loppresultat här.

Trollfux startade i lopp 5. Han öppnade bra och tog som förväntat spets. Han fick en utvändigt som hjälpte till att hålla ett jämnt 30-tempo första varvet. Hästen i dödens fick galopp på upploppet och då stannade han till i några meter innan han tog fatt igen och vann sedan plättlätt på nya rekordet 29,7/1640. Han hade låg puls efteråt och brukar vara tröttare efter ett träningsjobb. Det lovar gott inför fortsättningen. Loppresultat  här.

Hagmyren 10/4
Trollfux startade i lopp 4. Han öppnade bra som vanligt och jag kom igenom fint från mitt bakspår till andra utvändigt. I utgången av sista sväng attackerade jag och han avslutade fint till andraplatsen på 30,9/1640. Jag trodde jag skulle vinna mitt på upploppet men ledaren höll väldigt starkt. Jag är nöjd med prestationen i årsdebuten och han borde dessutom gå framåt med loppet i kroppen. Loppresultat här.

Sundbyholm 3/4
Mimmis Hello Kitty
startade i lopp 10. Hon blev alldeles uppstressad av en händelse på stallbacken innan loppet och kunde inte göra sig själv rättvisa. Hon uppträdde spänt från start och öppnade sämre än vanligt. Sen blev hon generad till kort galopp efter 800 m och så var den dagen förstörd. Jag lät henne springa på sen och hon visade då 14,5 s. 1000 utan att pressas. Hon blev sexa på 18,1/2160. Loppresultat  här.

Gävle 19/3
Mimmis Hello Kitty startade i lopp 4. Hon höll enkelt spets från sitt innerspår men blev överfallen av en ”självmordspilot” efter 500 m och jag fann för gott att släppa. Loppet kördes sen i riktigt hårt tempo och på sista bortre tvärstannade ledaren. Jag fick ta tvärstopp och när jag kunde krångla mig ut var vi långt efter. Hon fick inte riktigt upp farten sedan till slut men tog sista pengarna på 18,1/2640. Hon kan bättre och har nog inte riktig toppform än. Loppresultat här.

Sundbyholm 5/3
Mimmis Hello Kitty
startade i lopp 2. Hon fick en bra start men blev påkörd och fick punktering nästan omgående. Slangen lossnade och hamnade runt navet så det tog nästan tvärstopp + att hjulen rullade på fälgen. Hon blev oplacerad på en förklarligt dålig tid. Kändes annars finfin för dagen. Bara att glömma! Loppresultat här.

Simb Indian Dance startade i lopp 7. Hon öppnade bra men jag kröp ned invändigt då jag inte kunde på spets. Sedan kördes det väldigt hårt och hon räckte helt enkelt inte till utan slutade oplacerad på 17,5/2640. Loppresultat här.

Sundbyholm 24/2
Mimmis Hello Kitty startade i lopp 7. Hon galopperade kort från start men tappade inte så mycket på det. Åttahundra kvar vred jag på och det kändes som jag skulle runda alla, varpå hon tappade fästet och hoppade igen. Hon tappade då fart och motivation och fullföljde som femma på 19,3/2160. Ingen av galopperna syns i resultatraden. Hon har verkligen inte haft nån tur med banunderlagen på slutet. Formen blir stadigt bättre. Loppresultat här.

Simb Indian Dance öppnade riktigt bra och jag sökte en invändigt position. Denna blev dock allt sämre vartefter hästar fyllde på och jag hamnade sist. Loppet kördes ganska långsamt första varvet och hon fullföljde riktigt bra som sexa på 18,2/2660. Hon kändes fin. Loppresultat här.

Sundbyholm 15/2
Mimmis Hello Kitty
startade i lopp 3. Hon öppnade ok och fick andra ut vilket strax blev dödens. Loppet kördes långsamt inledningsvis med snabb avslutning. Hon följde favoriten bra men kunde inte utmana om segern och blev tvåa på 19,4/2160. Hon får godkänt men hon kan bättre. Banan var inte gynnsam för henne denna gång heller. Loppresultat här.

Last Kat Rivner startade i lopp 10. Han fick ett bra lopp men kunde inte alls vara med i detta snabba nollopp utan blev trött och oplacerad på 22,0/2140. Han gick med stängt huvudlag och la bort krafter innan loppet men han var ändå för dålig. Han duger inte helt enkelt och kommer inte att starta mer. Loppresultat här.

Sundbyholm 10/2
Last Kat Rivner startade i lopp 5. Han öppnade bra jag svarade spets ett tag då jag ville ha rygg på favoriten. Det blev lite väl tuff körning då och han tappade sedan lite på sista bortre. I sista sväng tog favoriten upp och då fick jag fulla linor igen, men sedan tände han inte om i körningen till slut och tog sista pengarna på 22,5/2140. Bättre än sist men inte riktigt godkänd. Loppresultat här.

Mimmis Hello Kitty startade i lopp 9. Hon öppnade bra men kunde inte utmana om spets och fick dödens ett varv innan hon blev avlöst. Det gick väldigt långsamt första varvet och fort det andra. Hon gick dryga 17 sista varvet och höll godkänt som femma på 20,9/2140. Banan hade släppt och hon gräver sig fast på en sådan bana. Loppresultat här.

Sundbyholm 18/1
Last Kat Rivner startade i lopp 2 och Mimmis Hello Kitty i lopp 10. Båda presterade dåligt och det har visat sig i efterhand att de dragits ned halsinfektioner. Detta i kombination med den dåliga banan förklarar prestationerna. Loppresultat här och här.

Sundbyholm 6/1
Last Kat Rivner startade i lopp 5. Han öppnade fint och jag kunde ta spets ganska snart. Han fick favoriten på sig och eftersom jag tror han går bra i spets ville jag svara. Den andra hästen var dock för snabb och jag fick ge mig efter en riktigt snabb öppning. Sedan kunde han inte riktigt gå med till slut utan blev oplacerad på 21,4/2140. Han kan bättre men den hårda öppningen kan ha påverkat. Kollar upp honom för säkerhets skull. Loppresultat här.

Örebro 4/1
Mimmis Hello Kitty
startade i lopp 1. Hon hamnade i dödens i det lilla fältet. Loppet kördes långsamt men hon kunde inte segerstrida utan slutade fyra på 19,0/2160. Banan var mycket lös, vilket inte passar henne alls och hon sprang sig trött. Jag tar prover men gissar att det var banan som gjorde att hon inte kunde prestera. Loppresultat här.

Simb Indian Dance startade i lopp 5. Hon tog inte i någon gång i loppet utan gick runt i kön som oplacerad på 20,2/2160. Jag tror hon struntade i det pga den mycket lösa banan. Loppresultat här.