Starter kommande vecka

Romme 2/5

Svartina L.G. startar i lopp 7. Torbjörn Jansson kör. Jag vill prova en ny kusk och då finns det ingen bättre. Hon galopperade dubbelt senast på den stenhårda banan. Synd eftersom hon känts fin och vi hade siktat på det loppet. Här har hon fått ett perfekt utgångsläge med spår ett. Hon öppnar snabbt och håller hon sig i trav blir det spets. Sedan får Torbjörn bestämma taktiken. Hon är aldrig borta felfri även om hon möter några bra motståndare. I första hand önskar jag ett felfritt lopp. Det blir skor och troligen helstängt. Startlista från ATG här.

Bollnäs 4/5

The Killer startar i lopp 1 (Juniorchansen – inget spel). Roger Wineryd kör. Han kom bort sist i ett lopp som kördes långsamt. Han känns fortsatt bra i jobben. Innerspår på tillägg är inget optimalt utgångsläge men det är få hästar i loppet så det är bara att hoppas att Roger kan leta sig ut. Han gick jättebra för Roger vid vinsten från dödens och ett offensivt upplägg är tänkbart, speciellt om loppet inleds långsamt. Loppet innehåller flera bra hästar och jag är nöjd med en bra placering. Det blir skor och troligen norskt huvudlag. Startlista här.

Gilla So Wild startar i lopp 3. Hon fastnade bakom hästar i omgångar i den senaste starten så den är bara att glömma. Här har vi fått spår fem och det är nog det sämsta tänkbara. Han tar lite passgång i volten och det gäller att ställa in honom rätt. Han borde trava iväg och sen får jag försöka hitta en bra position. Jag förväntar mig en bra prestation. Loppet ser inte jättehårt ut. Det blir nog barfota och norskt huvudlag. Startlista från ATG här.